Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 20, 2009 10:47 am

Е почнах де! :shock: Ама просто след тва не знам какво точно да почна. Боже, ужас :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Jul 20, 2009 10:58 am

Гррррррр. Добре де, хубаво, че оправят от време на време по някоя дупка по улиците и затварят по едно платно на големи улици и булеварди за по седмица-две-четири... Хубаво, че от време на време оправят по една-две дупки и на други места и затварят за по няколко часа - ден - два... Ама като започнеш да копаеш по Симеоновско шосе (над Околовръстното, не това, дето си е затворено от две седмици) и паркираш два огромни камиона напреки на целия път, бе тури барем един-два знака на предишни кръстовища бе! :evil: :< Не може точно този път, по който сутрин три квартала се изтичат към източно-централната част на София, да е затворен *в последните десет метра* преди Околовръстното без *никаква* индикация в двата километра преди това! Айде, после ясно, че ще има задръстване на разклона за Драгалевци на Околовръстното, щото всичките излъгани камилчета се връщаме дотам, ама това са едни пет минути надолу, пет минути чакане, докато осъзнаеш, че този камион НЯМА да мръдне оттам, пет минути, докато се опитваш да синхронизираш обръщането на тесен път с петнайсетте други, които са го осъзнали току-що, и после пет минути нагоре и обратно до другия разклон, че да можеш все пак да си излезеш от квартала! :(
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Mon Jul 20, 2009 11:59 am

Марфе, тва ужасно бе :(
Съвета да почнеш отначало е изключително актуален. Две допълнения:
1. изясни си какво би трябвало да бъде - пак ли трите букви, цялото наименование ли, стилизация ли някаква - да не се окаже че ти направиш нещо и колегите ти кажат ми супер изглежда, ама трябваше да е... :evil:

2. колкото по-просто, толкова по-добре

Roamer съчувствам ти напълно, това е коронен номер на фирмите ремонтиращи улиците в София, няколко пъти ми се случва из града, ама това изпълнение е било върха :(

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 20, 2009 12:09 pm

Не знам, но поне сложи някаква книжка за фон или нещо от сорта. Направеното от колегата ти доста кичозно и подходящо най-вече за тийнейджърска модна линия лого по никакъв начин дори не намеква принадлежността му към библиотека. предлагам ти първо да решиш дали буквите да са на кирилица или на латиница. Цветовете пък могат да са такива, че да пасват със сайта.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 20, 2009 12:13 pm

Ще бъде нещо стилизирано, около което ще пише с човешки букви "Варненска дигитална библиотека". Въпросът е кво по дяволите да стилизирам, как да го стилизирам и въобще кво да бъде и с кво да се храни. Ама как може?! Посрещат ме днес с тая простотия и аз тутакси трябва да измисля решението. А колегата тоя път просто се е олял. Осем логота измислил, кое от кое по-ужасни, като никое от тях с нищо не показва, че става дума за дигитализирани книжни носители. В общи линии съдържат само буквите dlv, като най-свястното представлява логото на Форд, само че със споменатата комбинация връз него.

И аз в момента просто не знам какво да правя. На всичкото отгоре трябвало да се връзва с шапката на тва: http://www.libvar.bg/projects/digitalcollection/. Искам вкъщи при мама пък! :cry:

Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 20, 2009 12:26 pm

Ми Марфе, пишеш "Дигитиална библиотека Варна" (на поне два реда), от едната страна надписът леко застъпва книга, а в диагоналният край леко застъпва монитор, диск или нещо от сорта. Може двете да са свързани с някава линич, която да подчертава и някоя от думите. Всичко да е в еднакви тонове (или дори един цвят), та да уравновеси кича от картинките. Ся, пълна тривия е, но е тематично и според мен адекватно.

Едит: Но не знам как ще се върже със сайта...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 20, 2009 4:32 pm

Мдам... Последно сътворих тва:

Image
И сега ако измисля къде да пише около него Варненска дигитална библиотека на български и на английски, така че да не стане прекалено голямо и прекалено несиметрично... Писна ми! :(

Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jul 20, 2009 4:40 pm

доста ми харесва ;)) добра идея браво!
надписът долу вляво по моему... на български ЕСТЕСТВЕНО
This is it. Ground zero.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Jul 20, 2009 4:51 pm

Ми ако трябва да е на двата езика, защо не обмислиш нещо такова:

стилизирана рисунка, която от едната страна да е лявата половина на монитор, а от другата - дясната страна на разгърната книга?

Като ей тва тука, надраскано на paint (сори, нямам друго на служебното писи, а и съм много зле с този тип софтуер)

Добавено: Надписа може да е отляво и отдясно, на линиите извън лупата - един вид, гледаш текст, а под лупа се виждат нули и единици... Отляво може да е бг-текста, отдясно - английската версия...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 20, 2009 4:59 pm

Ами не ми се отваря...

Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 20, 2009 8:30 pm

Как мислите, що съм толкова грозен?
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 20, 2009 8:42 pm

Най-сетне имаш пъпки??? Хвана те пубертета?! А дано! :mrgreen: Мноу е яко да си ги стискаш!!!!

Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Jul 20, 2009 10:07 pm

Roland wrote:Как мислите, що съм толкова грозен?
Ето това е архидраматичният въпрос, който всеки дръзновен младеж си задава, отправил взор в огледалото, преди да го отправи към висините. Точно на това залагат Титаните, като подхвърлят огледалото на Дионис-Загрей, за да го заблудят и след това разкъсат, но... С времето човек, търсейки себе си, разчита изписаното с capslock и болд на портала на Делфийския оракул: "Познай себе си". Опознава себе си и в своята зрялост разбира, че всъщност той е най-красивото, добро, мъдро и надарено същество, съществувало някога в няколкото паралелни вселени околовръст. Просто Те не са го разбрали.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 21, 2009 12:36 am

Хорската щедрост не спира да ме удивлява :) Което от една страна е лошо, защото показва, че е рядкост, но от друга е хубаво, защото значи, че не съм загубил способността си да я ценя.
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue Jul 21, 2009 5:51 pm

А мен пък ме удивява как човек може да преобърне настроението ти за 4 минути на 180 градуса...и то не по хубавия начин. :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib