Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jun 22, 2009 1:22 pm

Той пак е тук и мирише с пресни сили. :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Jun 22, 2009 1:49 pm

Super M wrote:Какво си направила пак? :lol:
Направил.

Правя панаири. Бягам от куките, като идиот и те ме хващат. Пишат ми поредния акт и майка ми пак пищи, че не си вземам поука и е права.

cordelia
Adept

Post by cordelia » Mon Jun 22, 2009 2:15 pm

Xellos wrote:doubleclick? ;p
Ми не, нищо подобно. Едва ли кликам по два пъти няколко дни подред. Обаче днеска всичко си е точно. От какво е било незнам. :?
Споделям, че вече сесията ми свърши, последният изпит беше днес. Успешно взет, да се похваля.
The good face pain. But the great - they embrace it.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jun 22, 2009 2:57 pm

Amikae wrote:
Super M wrote:Какво си направила пак? :lol:
Направил.

Правя панаири. Бягам от куките, като идиот и те ме хващат. Пишат ми поредния акт и майка ми пак пищи, че не си вземам поука и е права.
Без да се обиждаш, според мен ти имаш генерално сбъркано отношение към "куките" и то донякъде си води до последствия. Ся, опитай се да прочетеш това без предразсъдъци.

Значи, като начало, ако те имат за какво да те глобят, ти не правиш нещо като хората. Единични са случаите, когато "куките" се залагт пред закрит от клони знак или сложена нелогично табелка за край на града (имам около километър магистрала, която се води улица на Варна, примерно). Много по-често те се залагат на места, където хората често правят нарушения, защото се увличат. Да, сигурно около теб е пълно с паркирали неправилно и част от тях ще се отърват безнаказано. Сигурно и ти си го правил много пъти, но все някой ден ти ще си в лошата част. И това не е вина на "куките", а твоя. Сигурно много пъти си минавал по оня булевард с 80, а не с 50 и разни дори са те задминавали. Това не значи, че като те хванат трябва да те пуснат с извинение. Те физически не могат да хващат всички, но за да може хората поне да не бъдат убивани през ден по улиците, трябва да хващат някой. И да, това се прави по принцип за да бъдат хората по пътя в безопасност, а не за да ти направят мръсно лично на теб.

Не казвам, че има шофьор, който никога да не е превишавал скорост, спирал неправилно или правил някаква пълна глупост. То... донякъде е в реда на нещата. Но когато това ти стане навик и го считаш за твое право, вече става от една страна опасно и от друга чисто статистически по-вероятно да те хванат.

Така че моят съвет е да започнеш да нарушаваш правилника само по изключение и за важни неща. И не се опитвай да бягаш, колата ти има номер, все пак. Ако спреш и говориш спокойно с тях може най-много да ти тръснат полагаемата глоба. А по изключение могат да те пуснат с предупреждение (виждала съм го) или да си направят устата за пари, които да са по-малко от глобата.

И все пак, това не те прави ужасен човек, само мислещ прибързано, то се поправя.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Jun 22, 2009 5:15 pm

Знам. Яд ме хвана защото ми се видяха точни полицаи, но сам съм си виновен. За тях е обидно да не им спра на палка и се изявих, като арогантното келешче, което не искам да бъда. Извиних им се, но доста скептично го приеха извинението ми. Аз не се извиних за да се мазня, а съвсем искрено. Все едно...

Цял ден днес нямам работа в офиса и разсъждавам над случилото се. Просто адски тъпо и арогантно държане от моя страна. Да се опитам да им избягам... Защо? Защо не мислих? Цял ден се опитвам да измисля някакъв гаден бич, начин да се самонакажа. И всъщност осъзнавам, че нямам нужда от бичове. Имам нужда да започна да карам по правилата. Станах известен тука в околността с наглото си шофиране и тоновете си актове. И за какво? Всеки път се измъквам на косъм. Все вися с по 2-3 точки на книжката. Имам и една катастрофа, в която разбих предницата на Нисана на баща ми, пак от бързо каране.

По дяволите, ако продължавам така! От днес насетне няма да давам воля на поривите си.

От този акт със сигурност ще ми вземат книжката. Заради това, че не спрях при СТОП палка наказанието е от 50 до 200 лева глоба и отнемане на книжката от 1 до 6 месеца. Имам време 1-2 месеца да си получа акта и писмото да връча книжката си + още някой месец, ако обжалвам акта. Надявам се да изкарам лятото преди да ми я вземат.

И проклет да съм, ако пак го допусна!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jun 22, 2009 5:18 pm

Евала!
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jun 24, 2009 9:36 am

Нема как бате, у тех е палката разписал си се да спазваш правилата кат си зел книжка. Аз си карам с фарове и коланче, не щото е задълже, дори и да не са за светлините, а просто заради принципа и безопасността. Единствения проблем с тях дет ми е възниквал, недай боже е с паркирането не съвсем където трябва. И то пак мина културно. 2 години без акт ;ррр Се борим за златен талон ако още го има като далавера :)

Уф, уф отивам си зема колата от сервиза, още ненам точно колко ше ме суровакат.

А в скапания qip ми се пускат по 10 бота на ден :evil: :evil: :evil:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Jun 24, 2009 9:52 am

И почти по темата - да им имам и заглавията... http://dnes.dir.bg/2009/06/24/news4660184.html
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Wed Jun 24, 2009 11:10 am

Roamer wrote:И почти по темата - да им имам и заглавията... http://dnes.dir.bg/2009/06/24/news4660184.html
Това не знам дали е вярно, ама онзи ден на връщане от събора, минахме покрай една патрулка баааавно баааавно, щото ни присветкаха, а се оказа, че радарът им беше обърнат към другата лента :shock:
Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jun 24, 2009 11:33 am

Яко се гонят, така си е там нема лъжа нема измама. Поне преди на Божурище повече ходеха, имаше баси тунингованата зелена лада. А ся бая пълно с 20 годишни келеши с коли за 200к. :?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Thu Jun 25, 2009 12:04 am

Eй такъв миналата година затри един от колегите ми от богословския - пиян простак на 21 с мотор. Вчера на едно кръстовище пък са блъснали друг приятел :( копелдак с джип нисан. Говедото изобщо не е спрял, продължил е да си кара, добре че наблизо някакъв рандъм пич щракнал с фотоапарат номера, та сега може и да си вземе....

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jun 25, 2009 8:19 pm

Да се похваля и тук. :)

Дойдоха ми фийдбек формите от студентите за упражненията, които водя. Класирали са ме на второ място. От коментарите и оценките си личи, че много са ме харесали. Имаше един коментар "Hristina rocks socks" :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Jun 25, 2009 9:28 pm

Какво повече може да иска човек от завладяването на сърцата на малките копеленца! :mrgreen: Като кофти педагог към обожаван педагог, мога напрао да ти завиждам!...или пък не... :neutral: Ениуей, догодина първото място да е твое!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jun 25, 2009 10:06 pm

Браво, Амелия, ти си харизматична и си машинка, така че не се изненадвам ;).

И аз да споделя нещо. Днес се оказа, че вместо дюнер са ми завили фалафел-сандвич :roll: . Разбира се добре, че си бях поръчал и втори дюнер, който си беше дюнер. Това разминаване между желано и фактически реализирано ме накара да се замисля за смисъла на висшето образование в България и неговото разминаване с представите на вече безвъзвратно загубения първокурсник във всеки от нас. Както и изяждането на фалафела висшето в България доставя удоволствие и чувство за изпълнение на отговорността към това да бъдеш възрастен, но по същия начин и разочарова, че не си получил това, което наистина си искал. Особено ако си човек, а не ограничен ретард, който да получава същата оценка като твоята.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Jun 26, 2009 11:33 am

Пък аз да споделя: вчера ни се развали пералнята :(
Хазайката днес на минаване дръпнала някакво листче и звъняла на първия попаднал и телефон... а мен много ме притеснява, че може да ни се случи "майстор", дето да ни вземе 100лв, за да затегне две бурми, или нещо подобно... някой от София може ли да препоръча човек, дето разбира от стари перални и няма "да си остави ръцете"? :?