Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jun 10, 2009 5:37 pm

tigermaster wrote:"Сияние". Бог да ми е на помощ...
Хаха. Аз преди години като го четох влизах в банята с ракета за тенис на корт за известно време... :lol:

Бът дат ис джъст ми. Като бях малка и гледах То, пък седмици наред ходих окичена с цялото сребро на семейството и бях инструктирала брат ми да ме чака пред кенефа, в случай че онова излезе от канала... :lol:

А покрай Туин Пийкс си лягах в леглото със засилка и скок, да не би Боб да е под него и да ме хване за краката. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Wed Jun 10, 2009 9:31 pm

Прочетох първият разказ от "Одет Тулмонд и други истории" на Ерик-Еманюел Шмит. Много четивен; не казва нищо ново, но го прави много умело и крайният резултат е повече от добър.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Jun 11, 2009 4:35 pm

Свършвам The Devil You Know на Майк Кери (за тези от вас, чиито антенки притрепват в мътно разпознаване - да, авторът на мегаякия спиноф на Геймъновия The Sandman и The Unwritten) и се гърча от изумление от четивността и зарибителния фактор на писането му. Просто не очаквах автор на комикси да има толкова полиран и плавен стил. Явно който си го може, си го може, както доказва и самият Геймън.

Та. Иде реч за пропаднал екзорсист в един Лондон, където отвъдното и светът на живите са свързани прекалено тясно, чиято последна поръчка му носи съмнителното удоволствие да се потопи (освен в борбата срещу демони, духове и пр. познати нам клиширани фентъзи тропи) в света на нелегалната проституция и трафика на хора.

Ако ви звучи като евтино криминално романче, разнообразено от неуместни фентъзи елементи, то това не е случайно - наистина звучи така.

Обаче. Много се радвам, че преглътнах резервациите си и почнах книгата единствено и само заради автора - нещо, което обикновено не правя - защото е неизмеримо по-добра, отколкото звучи. Наистина увлекателна, зарибяваща и приятна за четене.

Определено мисля да налазя тази поредица като хлебарка върху недоядена торта.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Jun 11, 2009 4:57 pm

Камъните на силата на Гемел - доста добро фентъзи. :wink:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jun 14, 2009 11:34 pm

Аз пък съм отдаден на наваксване на класики и изчетох (като казвам изчетох аз такива книги ги чета по два пъти подред за да ги запомня по- добре и да забележа детайли които съм изпуснал първото четене) "Фермата" и "1984" на Джордж Оруел като втората е една от най-добрите неща които съм въобще. Поне сега така ми се струва в момента докато ми е прясна.
Прочетох и ревюто в Shadowdance - много силно ревю, сигурно един от най-добрите материали в списанието.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Jun 15, 2009 1:17 pm

Мисля да си взема 1984. Даже още сега ще я поръчам. :D

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jun 17, 2009 12:50 pm

Довърших "Сияние". Кърти.

Подхванах "В името на светлината" на Марион Зимър Брадли. Беше ми доста интересно да видя книга на тази авторка с главен герой мъж, затова я отворих. В първите няколко страници обаче налетях на обясненията на някаква, хм, лелка, която не е много сигурна обичала ли е този мъж. Беше странно. Честно казано, четенето върви изключително бавно, не знам на какво се дължи това, но е леко неприятно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 17, 2009 2:03 pm

Аз няма да кажа какво чета, че ше ми се подиграват :oops:
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jun 17, 2009 2:08 pm

Ти понеже си един притеснителен... :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 17, 2009 2:23 pm

Еми ей на, че се свеня :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Jun 17, 2009 5:39 pm

Кажи си, кажи си :) Аз тъкмо прочетох Треска за бебе на Шинейд Мориарти(или A perfect match), което си е абсолютен чиклит, ама много забавен и приятен. Доста се посмях и определено и дойде добре след Станция Пердидо, която прочетох преди няколко дни и тотално се скапах. Някакси много тежка ми стана в последната си част, не че не ми хареса пак. Сега съм се наточила на Робин Хоб, след това имам Лукяненко, и какво ли още не. Само време нямам, а и място вече за тези книги, ама какво да се прави :roll:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jun 17, 2009 10:35 pm

Чета The World Inside на Силвърбърг. Вероятно не знаете, но части от тази книга (3 от 7-те свързани разказа, от които се състои), са издавани в небеизвестния сборник "еротична фантастика" от зората на демокрацията Няма нищо по-опасно от една амазонка. Няма спор, заслужава си мястото, бая секс има, все пак, както би трябвало да знаете от новия брой на ШД, наш Робърт има доста опит в писането на еротични романи и ги разбира тия неща. Преводът е умопомрачително зле, БТВ, преводачът явно е бил твърде ентусиазира от текста, за да си свърши както трябва работата. ;)

Обаче оставяйки секса настрана, който дори не е чак толкова много, книгата е много добра засега, обществото, описвано от Силвърбърг е наистина интересно и добре представено. В общи линии годината е 2381, на Земята живеят 70 милиарда души, почти всички от които в огромни 1000 етажни сгради, които никога не напускат, и където населението живее на определено ниво в зависимост от ранга си - пролетариите долу, елита горе. Основната идеология е "плодете се и се множете" в екстремна степен - да имаш под 6 деца е срамно. Поради липсата на място и ресурси обичаите повеляват всичко да се споделя, включително сексуалните партньори - всеки е свободен и дори поощряван да спи с чуждите съпруги и да пробва възможно най-много партньори, а да се окаже предложение за секс се счита за много сериозно прегрешение. Както може и да се очаква, за да се постигне стабилност и възможност за съвместно същестуване на толкова хора толкова нагъсто, конформизмът е налаган безмилостно и всеки, отклоняващ се от нормата, бива екезекутиран по бързата процедура или тотално brainwashed.
Въобще много добре описано антиутопично общество, макар и да си има и плюсовете, заради подробното описание на които беше частично издадена творбата на български. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

cordelia
Adept

Post by cordelia » Thu Jun 18, 2009 3:50 pm

Национален план за регионално развитие, Стратегия за ускорено развитие на България. Искам да се застрелям...
The good face pain. But the great - they embrace it.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jun 18, 2009 3:56 pm

cordelia wrote:Национален план за регионално развитие, Стратегия за ускорено развитие на България. Искам да се застрелям...
Искрени съчувствия. Знам какво е.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jun 18, 2009 5:05 pm

само ускорено ли е, или и устойчиво :roll: