Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Apr 27, 2009 9:28 am

Vivian wrote:
Roland wrote:Той игра слабо през целия филм с няколко дребни, но яки изключения. Познавайки го от други места обаче, очевидно сценарият и режисурата са му виновни, щото иначе си може ;)
Така си мислиш само защото не си гледал Devour. :lol:
Но пък аз съм гледал Ten Inch Hero, където очевидно си можеше, so... :wink:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Apr 27, 2009 6:57 pm

Не съм го гледала там, но ще поправя грешката. Ако това, което казваш е вярно, обаче и той може да играе...трябва да го открия...и да се омъжа за него!!! :oops: :mrgreen:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Apr 29, 2009 10:23 pm

Бях забравила колко въздействащ е Ran на Куросава. :shock: Вероятно един от най-идеалните филми за нихилизма.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Clio
Moderator

Post by Clio » Thu Apr 30, 2009 2:17 pm

Гледах X-Men Origin: Wolverine. Хареса ми.
Не знам почти нищо за историята му според каноните, така че несъответствия не ми затъмниха удоволствието и си ми отговори на личните очаквания :mrgreen:
Искам пак...
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 30, 2009 4:06 pm

Да, може би щото не знаеш почти нищо, те е изкефил :) Смисъл, достатъчно е човек само да знае Дедпуул какво представлява, за да се шокира непоправимо :mrgreen: Но аз ще го гледам сигурно утре де...
And you can't dance with a devil on your back...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat May 02, 2009 2:11 pm

http://www.imdb.com/title/tt0079240/
"Големият влаков обир". Доста качествен филм се оказа. Приятен, динамичен филм без много екшън, всъщност, но с едни от най-красивите декори, които съм виждал изобщо. 8/10.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Sun May 03, 2009 12:21 pm

Crank: High Voltage
Хареса ми малко по-малко от първия. Екшънът и идиотията са на ниво и тук. Малко повече ми идват фантасмагориите, но това е въпрос на личен вкус само, реализмът определено не е от целите на филма :)
Героите са готини. Efren Ramirez разбива.
Малко по-вулгарен и скандален от предния - повече цици и задници (някои от които потресаващи...), рязане на зърна и подобни.
7,5/10

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Wed May 06, 2009 7:10 pm

Zeitgeist Addendum
До голяма степен се препокрива с разбиранията ми. За разлика от първия е много по-целенасочен и дори открито преминава в пропаганда в края си. Което не е лошо, хората имат нужда да бъдат манипулирани в (по-) правилната посока.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed May 06, 2009 9:08 pm

Nick & Norah's Infinite Playlist -оказа се страхотен малък, сладък филм. Удивително вълшебен саундтрак и адкси чудесно забавление за повдигане на настроението.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun May 10, 2009 7:11 am

Гледах първия Crank и съм изкефен на макс. Не знам как съм успял да го пропусна досега просто! Целият филм е все едно някой се лигави в GTA и таз аналогия не е случайна - туй чудо си е 100%-това рожба на видео-гейм генерацията.
От началото до самия край няма нито минута почивка, екшънът, лафовете и персонажите мажат, а Джейсън Стейтъм най-после си е намерил перфектният филм, след като беше надушил правия път с Transporter.
Абе мега филм, мега адреналин!
9/10

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun May 10, 2009 10:35 pm

Отново си гледах първия The Exorcist. Ужасно са калпави някои от моментите (особено онези със сините храчки), тъй като все пак е от `70s...обаче...обичам го този филм! Атмосферата е неповторима. :popcorn:

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Tue May 12, 2009 12:48 am

Vantage Point
Въобще не очаквах толкова много от този филм.
Хареса ми как и колко е завързана цялата схема, как е предадена историята и колко е динамичен. Трейлъра дава чувство за много по бавен филм. 90 минути е, но създава усещането за два пъти повече, толкова е наситен.
Екшън сцените ми допаднаха също много - и преследването с коли и престрелките. Доста близки до истината като за екшънче с минимално количество "нереални моменти".
Актьорите се справят задоволително и нагоре.
Нивото на техниката не е нито принизено, нито преувеличено.

Подразниха ме 2 неща. Куцата американщина (благородния президент, отдаденият охранител и негърът добряк) и тъпия типичен край.

8/10

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue May 12, 2009 1:19 am

Crank 1.

Много приятен екшън, въпреки че стилът на снимане тип "Гепи" ме дразнеше понякога. Най-ценни обаче бяха комичните моменти, които бяха зверски добри. Стейтъм радва.

I'm alive! I'm alive!

И тълпата в Чайнатаун: YEEEAAAHHH!!! :lol:

ЕДИТ: Гледах и втория. Предпочитам първия - буустването с адреналин ми беше по-забавно от това с тока, пък и историята като цяло беше по-добре направена. Вторият е вече малко по инерция и не е толкова свеж. Сам по себе си не е лош, но не може да се мери с първия.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed May 13, 2009 9:40 pm

1408 -като че ли очаквах малко повече, тъй като цялото клаустрофобично усещане някак си не го почувствах, но си остава задоволителна адаптация.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu May 14, 2009 12:39 am

Гледах Австралия и май разбрах защо са протестите на хората срещу него. В някаква степен ми напомни на скотовъден 300 с прибавени няколко трогателни сцени.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either