Курт

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Mar 06, 2009 12:48 pm

Ми аз бих я прочел....
Не че мога да напиша читаво ревю де ;)
Като свърша с "На изток от рая" ще се опитам да набарам тая книга по- възможност без да я купувам и ще правя сравнение... ;)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Mar 06, 2009 1:28 pm

С кое? С "На изток от Рая?" Image
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Mar 06, 2009 8:59 pm

Marfa wrote:С кое? С "На изток от Рая?" Image
Е да бе...
Това е планът... :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Morrigan
Smallfolk

Re: Курт

Post by Morrigan » Thu Apr 16, 2009 10:39 am

От едното любопитство се подложих на мъчение. Взех това... нещо от моя позната, та го прочетох. Не ме втрещи ни на йота, напротив, отегчи ме. Помпозно, маниерно, високопарно, претенциозно, нечетивно и умопомрачително досадно. Кой какво си слага във и на задника е тема, която не предизвиква никакви вълнения у мен.
За сметка на това останах с впечатлението, че това е начин на Вампила да се противопостави на някакво подчинено положение, в което се намира. Въжделения за доминантност и полюции над сънища за аристократичност. Баси скуката!

Сексуалната му ориентация си е лично негова работа, това няма отношение към липсата на писателски талант. Едно обаче не може да му се отрече - човекът никак не е глупав и, съдейки по това колко хора са си купили книгата въпреки безумната й цена, си е постигнал целта.
Аз обаче предпочетох да си дам парите за The City & The City на Чайна Миевил.
uriel_blanchard wrote:истинско призоваване на Дявола написано на гърба (добре де имам иследователски дух и знам че е истинско).
Нищо подобно. :) Това е просто цитат от De Occulta Philosophia Libri Tres ("Три книги за окултната философия") на Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм, писани през 16 в.
Според въпросния текст тази, хм, глосолалична безсмислица е заклинание, използвано в коскиномантията - метод за гадаене чрез сито (коскинон - сито), използван в Древна Гърция, а по-късно станал популярен в Средновековна Европа.
Jabberwocky. Колко разочароващо!

Обзалагам се обаче, че Константин го е взел от Лъвкрафт, който използва думите, измислени от Корнелий Агрипа, в "Случаят с Чарлс Декстър Уорд", представяйки ги за "древен и забравен език".

P.S. On second thoughts... По-вероятно е да е почитател на разни забавни образи като Самюъл Лидъл Макгрегър Уотевър. Тъпичко.