От едното любопитство се подложих на мъчение. Взех това... нещо от моя позната, та го прочетох. Не ме втрещи ни на йота, напротив, отегчи ме. Помпозно, маниерно, високопарно, претенциозно, нечетивно и умопомрачително досадно. Кой какво си слага във и на задника е тема, която не предизвиква никакви вълнения у мен.
За сметка на това останах с впечатлението, че това е начин на Вампила да се противопостави на някакво подчинено положение, в което се намира. Въжделения за доминантност и полюции над сънища за аристократичност. Баси скуката!
Сексуалната му ориентация си е лично негова работа, това няма отношение към липсата на писателски талант. Едно обаче не може да му се отрече - човекът никак не е глупав и, съдейки по това колко хора са си купили книгата въпреки безумната й цена, си е постигнал целта.
Аз обаче предпочетох да си дам парите за The City & The City на Чайна Миевил.
uriel_blanchard wrote:истинско призоваване на Дявола написано на гърба (добре де имам иследователски дух и знам че е истинско).
Нищо подобно.

Това е просто цитат от De Occulta Philosophia Libri Tres ("Три книги за окултната философия") на Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм, писани през 16 в.
Според въпросния текст тази, хм, глосолалична безсмислица е заклинание, използвано в коскиномантията - метод за гадаене чрез сито (
коскинон - сито), използван в Древна Гърция, а по-късно станал популярен в Средновековна Европа.
Jabberwocky. Колко разочароващо!
Обзалагам се обаче, че Константин го е взел от Лъвкрафт, който използва думите, измислени от Корнелий Агрипа, в "Случаят с Чарлс Декстър Уорд", представяйки ги за "древен и забравен език".
P.S. On second thoughts... По-вероятно е да е почитател на разни забавни образи като Самюъл Лидъл Макгрегър Уотевър. Тъпичко.