Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Apr 14, 2009 1:54 pm

Аулина е вреден ама ако се прекалява с него- а ако взема един на един месец не виждам нищо лошо- особено ако алтернативата е яко стържене на зъба от болка няколко дена от което не можеш ни да работиш ни да спиш.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Apr 14, 2009 2:18 pm

Не става въпрос да вземеш инцидентно, има хора, които буквално се тъпчат с такива неща редовно, с нужда и без, затова го казах.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 14, 2009 4:07 pm

Ше минат хипохондриците на добавки, боя за обувки и одеколон и пак ше го отнесат. Тия немат спирка, иначе една аптека колко брак дава не е истина.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 15, 2009 10:47 am

Озлобени търговци саботират суперниските цени
15 април 2009 / News.dir.bg
Яйца за 13 ст., агнешко от лицензирана кланица - за 9,99 лева, козунак със стафиди и портокали - за 1,59 лв., кисело мляко - за 14 ст.
Тези свръхниски цени са прецедент в историята на Бургас, а и България, и дребните търговци са заплашени от фалит, тъй като не могат да си позволяват да продават на такива ниски цени. Това пише вестник „Черноморски фар”, цитиран от "Фокус".
Същинската война срещу хипермаркетите започна в събота в „Карфур”. Тогава неизвестни напълнили 60 колички със замразено месо и други скъпи хранителни продукти от фризерите, замаскирали ги отгоре със салфетки, чипс и възглавници и зарязали пълните колички между стълпотворението от хора. По-късно стоката била бракувана, но на мястото на „престъплението” е задържан работник от известна бургаска фирма, срещу когото е повдигнато обвинение и е образувано дознание.
Заради скандала дребните и средни търговци от Бургас и шефовете на веригите се събраха на среща по искане на Бургаската търговско-промишлена палата. Едните обвиняваха, че не може да се продават стоки на толкова ниски цени и това означава, че те са некачествени. Собствениците на вериги обаче контрираха, че цената е за сметка на продаденото огромно количество и че самите производители и дистрибутори са настоявали техните продукти да бъдат включени в промоциите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Apr 15, 2009 10:50 am

:lol: :lol: :lol: оправи ми се настроението за една седмица напред.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Wed Apr 15, 2009 4:08 pm

Мине не мине време и решавам, че сме стигнали дъното на глупостите и по-лошо не мога да видя. След минути това се променя. :evil:

Отидох да си купя карта за градски транспорт (три месеца, всички линии), но се оказа, че вече има само електронни такива. Каква е разликата - ами електронните трябва да бъдат валидирани всеки път, когато се кача в автобус, тролей или трамвай.

С други думи, при все, че съм си платил за услуга, която има времеви (а не парични или като брой пътувания) измерения, аз подлежа на глоба винаги, когато не съм си валидирал картата. Валидирането от своя страна има стойност само като гаранция срещу глобата ми - то не вади пари, пъти или време от въпросната карта.

КАКВА Е ТАЗИ ИДИОТЩИНА!?!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 15, 2009 4:12 pm

Голяма, боя се.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Wed Apr 15, 2009 4:15 pm

Очаквам от кабелната да почнат да изискват да им се обаждам всеки път като си пусна телевизора и да ме глобяват, ако ме хванат, че не го правя, честно. Дано повече доставчици на услуги се възползват от челния пример :twisted:.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Apr 15, 2009 4:19 pm

Itilon wrote:...
аз разреших проблема, като си купих байк :) нещо много ме съмнява и системата на тези, непрекъснато чувам как някой опитва да валидира, получава червен екран, чуваме едно дълго дразнещо бииииииииииииииийп бибип, после той пробва пак, пак биииййййййййпппппп бибип, вдига ръце и тва е. След него друг човек, друга карта, същия резултат. Ако ми се налага да се кача на трамвая си купувам билет от автоматите. Те поне засега функционират :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 15, 2009 4:49 pm

Аз пък се наслушах на истории колко левчета гълтат и те..
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 15, 2009 4:53 pm

Гълтат, истина е. Обаче в такъв случай като отидеш при ватмана, той казва, че ще те пази от контрольорите, ако се качат.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Apr 15, 2009 4:55 pm

Moridin wrote:Аз пък се наслушах на истории колко левчета гълтат и те..
виж ся, ясно е, че се случва :) Обаче на мен не ми се е случило и не съм видял да се случи досега. Докато гореописания сценарий вече изобщо не ми прави впечатление, толкова свикнах с него вече...
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Apr 15, 2009 9:29 pm

Още по тъпо е че засега въпросните валидатори ги има май само в тролеи и трамваи, аз в бус досега не съм виждал. Направо гениално.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Apr 15, 2009 11:06 pm

Дам, в нито един от бусовете към младост ги няма тез валидатори, обаче пък от друга страна миналата седмица си извадих карта за всички линии от пункта долу в станция "Сердика" за три месеца без проблем....... :? Може би зависи къде ще попаднеш ли?!????

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Thu Apr 16, 2009 12:27 am

Ами не - в пункта имаше специално съобщение, в което се казваше, че новите карти започват да се продават от 15-ти... тъп късмет! Аз си купих карта за един месец де - която все още не е електронна - предпочитам да дам малко повече пари, отколкото да си губя времето да валидирам. Баси, смисълът на цялата електронна система не е ли да улесни гражданите? Да оставим настрана, че се чувствам набутан, че мога да бъда глобен за услуга, чиято пълна стойност вече съм платил, ами даже да не беше така - как ме улеснява валидираща се карта при положение, че цял живот съм ползвал от другите и не съм си губил времето с глупости?