Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Ше минат хипохондриците на добавки, боя за обувки и одеколон и пак ше го отнесат. Тия немат спирка, иначе една аптека колко брак дава не е истина.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- The Dragon
- Elder God
Озлобени търговци саботират суперниските цени
15 април 2009 / News.dir.bg
Яйца за 13 ст., агнешко от лицензирана кланица - за 9,99 лева, козунак със стафиди и портокали - за 1,59 лв., кисело мляко - за 14 ст.
Тези свръхниски цени са прецедент в историята на Бургас, а и България, и дребните търговци са заплашени от фалит, тъй като не могат да си позволяват да продават на такива ниски цени. Това пише вестник „Черноморски фар”, цитиран от "Фокус".
Същинската война срещу хипермаркетите започна в събота в „Карфур”. Тогава неизвестни напълнили 60 колички със замразено месо и други скъпи хранителни продукти от фризерите, замаскирали ги отгоре със салфетки, чипс и възглавници и зарязали пълните колички между стълпотворението от хора. По-късно стоката била бракувана, но на мястото на „престъплението” е задържан работник от известна бургаска фирма, срещу когото е повдигнато обвинение и е образувано дознание.
Заради скандала дребните и средни търговци от Бургас и шефовете на веригите се събраха на среща по искане на Бургаската търговско-промишлена палата. Едните обвиняваха, че не може да се продават стоки на толкова ниски цени и това означава, че те са некачествени. Собствениците на вериги обаче контрираха, че цената е за сметка на продаденото огромно количество и че самите производители и дистрибутори са настоявали техните продукти да бъдат включени в промоциите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Maledictus
- Warmage
Мине не мине време и решавам, че сме стигнали дъното на глупостите и по-лошо не мога да видя. След минути това се променя.
Отидох да си купя карта за градски транспорт (три месеца, всички линии), но се оказа, че вече има само електронни такива. Каква е разликата - ами електронните трябва да бъдат валидирани всеки път, когато се кача в автобус, тролей или трамвай.
С други думи, при все, че съм си платил за услуга, която има времеви (а не парични или като брой пътувания) измерения, аз подлежа на глоба винаги, когато не съм си валидирал картата. Валидирането от своя страна има стойност само като гаранция срещу глобата ми - то не вади пари, пъти или време от въпросната карта.
КАКВА Е ТАЗИ ИДИОТЩИНА!?!

Отидох да си купя карта за градски транспорт (три месеца, всички линии), но се оказа, че вече има само електронни такива. Каква е разликата - ами електронните трябва да бъдат валидирани всеки път, когато се кача в автобус, тролей или трамвай.
С други думи, при все, че съм си платил за услуга, която има времеви (а не парични или като брой пътувания) измерения, аз подлежа на глоба винаги, когато не съм си валидирал картата. Валидирането от своя страна има стойност само като гаранция срещу глобата ми - то не вади пари, пъти или време от въпросната карта.
КАКВА Е ТАЗИ ИДИОТЩИНА!?!
аз разреших проблема, като си купих байкItilon wrote:...

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
- armageddon
- Forsaken
- Maledictus
- Warmage
Ами не - в пункта имаше специално съобщение, в което се казваше, че новите карти започват да се продават от 15-ти... тъп късмет! Аз си купих карта за един месец де - която все още не е електронна - предпочитам да дам малко повече пари, отколкото да си губя времето да валидирам. Баси, смисълът на цялата електронна система не е ли да улесни гражданите? Да оставим настрана, че се чувствам набутан, че мога да бъда глобен за услуга, чиято пълна стойност вече съм платил, ами даже да не беше така - как ме улеснява валидираща се карта при положение, че цял живот съм ползвал от другите и не съм си губил времето с глупости?