Само да вметна няколко неща!
На мен пък кампанията ми се стори дразнещо безсмислена. Много повече може да се постигне с кратки лекции, бучене по медиите и прочее. Десет минути в новините по БТВ да се беше говорило по темата и щеше да се постигне повече.
Маледиктус, правиш грешката да оценяваш "Часът на Земята" в рамките на България. Кампанията като цяло е направена, за да достигне до 1 милиард души по света. 1% от тях са 10 милиона. 0.1% са 1 милион - дори толкова малко като процент хора да са се замислили за екологичните проблеми, заради "Часът...", пак си говорим със сериозни числа.
После (и с това да отговоря на РСС) ТАЗИ кампания е много по-евтина, отколкото всеки възможен нейн еквивалент (да не говорим, че е по-експанзивна - за три години тя се разпростря от един град до целия свят, за Бога – коя друга инициатива е постигала това? ). Не е вярно, че са харчени много пари за реклама - за всяка медия или институция по света е въпрос на правилен PR да се включи в подобно начинание и без покана. На нас например никой не ни е платил да пишем за кампанията – направихме го, защото изпитваме някаква солидарност и имаме желание да помогнем.
И накрая пак ще пусна този линк:
http://e-comedia.com/?p=2281 . Всъщност „Часът на Земята” БЕШЕ съпроводен с бучене по медиите, кратки лекции и прочие. Аз знам от месеци за него. Много хора посетиха турнето на WWF. Наистина ли 10 минути по БиТиВи ще имат по-добър резултат от кампания, която дори на този форум се дискутира в продължение на седмици?
РСС, аз съм свободен човек и вярвам, че всички тук са свободни хора. Единственият контекст, в който свободните хора дискутират налагането със сила на каквото и да е, е колко вредно е то .