Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
Много е хубав Валсът, да. Аз го гледах на премиерата в Зала 1 и преди прожекцията някакъв човек от Израелския филмов център, на когото режисьорът Ари Фолман бил студент, разказа как правел впечатление на гневен и затворен младеж. Често си говорили затова, но той (Фолман) не можел да обясни причините. И според професора едва сега, след приключване на всичко около „Валс с Башир”, вече изглеждал много по-спокоен и в мир със себе си.
Та филмът е силно автобиографичен, дори самият герой се казва Ари, и явно е бил нещо като личен поход за търсене на покой. Но не е документален, художествен си е. Много ми беше интересна психологията (не в смисъл на психологизъм като подход, а чисто научно) във филма. А самата история е чудесно структурирана във вид на колекция от чужди спомени, събирани от човек, който просто е изтрил от паметта си определени, травмиращи събития.
Та филмът е силно автобиографичен, дори самият герой се казва Ари, и явно е бил нещо като личен поход за търсене на покой. Но не е документален, художествен си е. Много ми беше интересна психологията (не в смисъл на психологизъм като подход, а чисто научно) във филма. А самата история е чудесно структурирана във вид на колекция от чужди спомени, събирани от човек, който просто е изтрил от паметта си определени, травмиращи събития.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.
Изгледах Milk преди малко. Много добър като цяло, особено втората му половина е много силна. Особено като за биографичен филм (един от жанровете, които по принцип недолюбвам). Качествена актьорска игра от целия каст, умела режисура и хубаво послание, макар и доста натрапчиво поднесено, но с този сюжет това е неизбежно, Н
Обаче не мога да не спомена, че изпълнението на Шон Пен тук, макар и да е впечатляващо (многократно по-добро от в Mystic River), е определено по-слабо от феноменалната роля на Мики Рурк в The Wrestler.
Обаче не мога да не спомена, че изпълнението на Шон Пен тук, макар и да е впечатляващо (многократно по-добро от в Mystic River), е определено по-слабо от феноменалната роля на Мики Рурк в The Wrestler.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- pnv_Creator
- Misting
Watchmen
Има филми, които не харесвам. Други направо не понасям. Няколко съм спирал да гледам преди края им. Този е единственият филм, който мразя.
Една уникална пародия. Поставя недостижими върхове на безмислицата и псевдо-философията. Нелепо анално творение, тричасова епопея на глупоста. Бедствие в кино-изкуството. Латиноамериканската трагедия във фантастични краски. Най-неуспешният дори сред филмите за супер герои, дъното на дъното.
Психическо изнасилване беше за мен. В началото ми беше тъпо, после смешно. Дойде апатията. Накрая дори започнах да търся утеха в религията. Ако има Господ, то той ще накаже импотентните автори на този безумен спазъм и тези продажници от IMDB, които все повече ме дразнят със зачестилите купени оценки.
Да бъда обективен. Има един два красиви визуално момента.
2/10 максимум от мен и всички, които познавам. Няколко човека имахме абсолютно еднотипна мисъл.
"Най-тъпият филм, който съм гледал през живота си. Заклевам се..."
Господ да ви пази от подобни творения.
Смятам да се отдам на странстване из Пирин за два дена, с надеждата да намеря изцеление или поне болката и споменът да бъдат притъпени от свирепата природа, прогнозирана този уикенд.
Има филми, които не харесвам. Други направо не понасям. Няколко съм спирал да гледам преди края им. Този е единственият филм, който мразя.
Една уникална пародия. Поставя недостижими върхове на безмислицата и псевдо-философията. Нелепо анално творение, тричасова епопея на глупоста. Бедствие в кино-изкуството. Латиноамериканската трагедия във фантастични краски. Най-неуспешният дори сред филмите за супер герои, дъното на дъното.
Психическо изнасилване беше за мен. В началото ми беше тъпо, после смешно. Дойде апатията. Накрая дори започнах да търся утеха в религията. Ако има Господ, то той ще накаже импотентните автори на този безумен спазъм и тези продажници от IMDB, които все повече ме дразнят със зачестилите купени оценки.
Да бъда обективен. Има един два красиви визуално момента.
2/10 максимум от мен и всички, които познавам. Няколко човека имахме абсолютно еднотипна мисъл.
"Най-тъпият филм, който съм гледал през живота си. Заклевам се..."
Господ да ви пази от подобни творения.
Смятам да се отдам на странстване из Пирин за два дена, с надеждата да намеря изцеление или поне болката и споменът да бъдат притъпени от свирепата природа, прогнозирана този уикенд.
- pnv_Creator
- Misting
- pnv_Creator
- Misting
- Maledictus
- Warmage
Der Himmel über Berlin (по неведоми за мен причини преведено на англ. "Wings of Desire" и от там на български "Криле на желанието" )
Отдавна не бях попадал на толкова интелигентно и експресивно направена лента, макар че, за да го гледаш се иска определена нагласа, определен багаж и най-вече да харесваш подобен род филми.
Отдавна не бях попадал на толкова интелигентно и експресивно направена лента, макар че, за да го гледаш се иска определена нагласа, определен багаж и най-вече да харесваш подобен род филми.
Наистина е удивителен.
Все още се опитвам да си обясня как от него успяха да сътворят после City of Angels... 

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
- Gunslinger
- Warmage
Гледах Gran Torino и беше много жесток!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
- pnv_Creator
- Misting
Това доколкото си спомням е авторово заглавие. Помня че на вреемето трябваше да ходим до Гьоте институт, за да го гледаме тоз филм на VHS... Крилете си ги пишеше още тогава...Maledictus wrote:Der Himmel über Berlin (по неведоми за мен причини преведено на англ. "Wings of Desire" и от там на български "Криле на желанието" )
.
Oпределено последното. Аз едвам го изтраях. И след още няколко филма на Вендерс твърдо мога да заявя, че с тоя режисьор силно и категорично не си пасваме...Maledictus wrote:Der Himmel über Berlin (по неведоми за мен причини преведено на англ. "Wings of Desire" и от там на български "Криле на желанието" )
And you can't dance with a devil on your back...