Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
Jacob's Ladder. Интересно виждане за ада като чистилище, което разделящите се с живота в душевен мир не усещат като ад.
Много харесвам такива филми за неразграничимостта между реалност и илюзия/делюзия.
Много харесвам такива филми за неразграничимостта между реалност и илюзия/делюзия.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!
Хубав е, наистина. Помня колко го бях харесала навремето.gal.eon wrote:Jacob's Ladder. Интересно виждане за ада като чистилище, което разделящите се с живота в душевен мир не усещат като ад.

Изгледах Nothing but the Truth. Беше свестен, с прилична игра от страна на Бекинсейл, която принципно харесвам, но адски непростимо предвидим сюжет и едно такова полузаспало темпо...Почти като Вероника Герин с Бланшет...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Твърде лично (Taken) - френска продукция със сценарист и продуцент Люк Бесон.
Много добър екшън. Някои от моментите с трафика на жени бяха почти репортажни.
Благодаря на Тайгърмастъра, че ми го препоръча.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Много точно казано, благодаря (чудех се как да си го формулирам)ifadriana wrote: (за Closer) Съгласна съм с Никола с една дребна корекция - за мен това е един от най-яките филми за разминаването

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- tigermaster
- Elder God
Моля.passer-by wrote:Твърде лично (Taken) - френска продукция със сценарист и продуцент Люк Бесон.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Филмът е мнооого добър и се гледа определено на един дъх. Не е нов крайъгълен камък на киното, но е един много качествен екшън с един особено качествен главен актьор.passer-by wrote:Твърде лично (Taken) - френска продукция със сценарист и продуцент Люк Бесон.
- Spoiler: show
Дзифт.
Не мога да кажа, че разбрах и една втора от евентуално заложените във филма идеи, но пак упсях да се изкефя.
Дори двата нови епизода на Батълстар Галактика (а аз съм страшен фен) не можаха да приковат така вниманието ми (то не беше едно разхождане до тоалетната, после за чай, после за курабийки докато ги изгледам), както направи Дзифта.
Навява ми много оптимистични мисли за това, че и българите можем да правим смислени филми.
Не мога да кажа, че разбрах и една втора от евентуално заложените във филма идеи, но пак упсях да се изкефя.
Дори двата нови епизода на Батълстар Галактика (а аз съм страшен фен) не можаха да приковат така вниманието ми (то не беше едно разхождане до тоалетната, после за чай, после за курабийки докато ги изгледам), както направи Дзифта.
Навява ми много оптимистични мисли за това, че и българите можем да правим смислени филми.
The Deal -ужасна загуба на време. Обожавам филми, в които иде реч за правене на филмова продукция и пародийните закачки на темата, но това беше лишено от толкова важни елементи.
The Secret Lives of Bees -фактът, че бях чела книгата ме подтикна да изгледам филма. Е, пустото ми любопитство да си беше мълчало! Да кажем, че филмът е лечение за инсомниаци.
Jellyfish -навремето го бях пропуснала и успях да наваксам. Много съвършен малък филм, пропит с истински усещания и емоции. Страхотно препоръчвам. Един малък "gem".
The Secret Lives of Bees -фактът, че бях чела книгата ме подтикна да изгледам филма. Е, пустото ми любопитство да си беше мълчало! Да кажем, че филмът е лечение за инсомниаци.

Jellyfish -навремето го бях пропуснала и успях да наваксам. Много съвършен малък филм, пропит с истински усещания и емоции. Страхотно препоръчвам. Един малък "gem".
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
"Денят, в който Земята спря да се върти" - какво да ви кажа, в първите 20 минути имах надеждата, че във филма може да има нещо ново, интересно в жанра (или поне добре поднесена история).
Проблемът е, обаче, че в Холивуд филмите се правят на принципа на най-малкото съпротивление - лесно и с добре познати похвати. Ефектното въведение създаде нужната атмосфера и интерес в публиката, но после дойде време да се даде решение на основния въпрос - как хората да живеят, без да рушат планетата?
---------------------
Другото е "City of Ember" - там няма какво особено да коментирам. Стилистика, история, герои - всичко беше много приятно. Е, някак си ми липсваше някой истински обрат в историята, в смисъл, че малко твърде прямолинейна беше, но нищо. А и двамата герои, защо не се залюбиха един друг - поне някаква тръпка да има .
Проблемът е, обаче, че в Холивуд филмите се правят на принципа на най-малкото съпротивление - лесно и с добре познати похвати. Ефектното въведение създаде нужната атмосфера и интерес в публиката, но после дойде време да се даде решение на основния въпрос - как хората да живеят, без да рушат планетата?
- Spoiler: show
---------------------
Другото е "City of Ember" - там няма какво особено да коментирам. Стилистика, история, герои - всичко беше много приятно. Е, някак си ми липсваше някой истински обрат в историята, в смисъл, че малко твърде прямолинейна беше, но нищо. А и двамата герои, защо не се залюбиха един друг - поне някаква тръпка да има .

- Maledictus
- Warmage
Намерих в занумдата (силно изненадан от находката) Der Mude Tod (букв. "Измореният Смърт"). Ням филм, един от първите хоръри, но много експресивен. Помня го от детството когато го гледах по тв. Изгледах го с удоволствие, честно казано много ми допадна... Също открих и Nosferatu - първият филм по "Дракула" евър, ама още не съм го изгледал, да видим какво са направили.....