Телефон с две сим-карти - струва ли си или не?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

moonlight
Warmage

Телефон с две сим-карти - струва ли си или не?

Post by moonlight » Fri Jan 23, 2009 11:57 am

Ами аз напоследък съм изправена пред следната сложна дилема:

От известно време насам взе да ми писва да се разхождам с два телефона в чантата, да не говорим че единия е вече почти съвсем бракмясал, а на другия батерията му издъхва вече след 4 години нон-стоп употреба...

Та се зачудих дали пък да не си оползотворя ваучерите, дето ми ги пробутаха от фирмата като коледна премия за нов телефон с две сим-карти, или да си купя един нов телефон и на другия да му сменя батерията, и да си остана с два телефона?

БТВ, като стана дума за ваучери, имам "подарени" от фирмата едни измислени ваучери "sodexo pass подарък", за които никой не знае къде се приемат, и за какво - храна, алкохол, техника? Идея си нямам, колегите също. Фирмата - издател на ваучерите мълчи като риба, въпреки настоятелните мейли с въпроси.

Някой да ги е чувал и да знае къде и за какво се приемат?

Та така. Споделих каквото ми е на сърцето и сега чакам мъдри съвети, че не разбирам кой знае какво от телефони... Привилег само ги плюят че са китайски боклук, за Самсунга казаха че не поддържал и двете карти активни едновременно (а на мен това ми е особено важно, особено за входящите обаждания, понеже съм с карти на Вивател и Глобул по определени съображения...), а за други подобни телефони не съм чувала...

Някой ако знае нещо, ще се радвам на всякакви линкове и съвети :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jan 23, 2009 12:14 pm

Нямам идея за телефоните, според мен ако ползва двете карти едновременно си струва.

Що се отнася до ваучърите
http://bg.sodexo.com/bgbg/services/search-engine.asp
Би трябвало да можеш да ги използваш за всичко в посочените магазини. Специално за телефони са включени INTERNITY.

Гугъл знае всичко :wink:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Jan 23, 2009 12:25 pm

За тая марка има уж положителни ревюта CECT.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Jan 23, 2009 3:25 pm

За коя марка - Привилег, или Самсунг?

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Jan 23, 2009 3:30 pm

CECT --- пак некви китайски.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Jan 23, 2009 3:36 pm

:oops: Извинения за тъпия въпрос - не бях ги чувала

Добавено: Абе питах гугъл за СЕСТ... хич хубави неща не каза :(
Каза,че си пращал писмо на компанията CECT за недостатъците на телефона-не очаквай отговор!Аз днес влязох в сайта им и такъв телефон изобщо няма...Под името CECT T689 излиза някакъв с капаче.Ти от България ли си си го купувал.Кой знае от къде са го внесли...?!
Линк и към форума, откъдето го изкопах това.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Jan 23, 2009 4:12 pm

Аз съм пазарувала с тези ваучери в Технополис и нямах проблеми. Наистина във всички магазини в списъка на сайта на комнията приемат ваучерите.

За телефоните не мога да помогна.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jan 23, 2009 4:41 pm

Лично според - не си взимай с две сим карти. Според мен ще си усложниш излишно живота, а и батерията му ще трае доста по-малко. Дамските модели телефони са доста малки и финни и можеш да набуташ петшеснаесе в една чанта.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 23, 2009 4:48 pm

Мдам, около мен има доста хора, на които им се налага - служебно - във всеки момент да могат да бъдат потърсени на два, а някои и на три различни номера, при два, съответно три, различни GSM-оператора. Всичите си носят по няколко телефона, никой - дори и хора, които имат и служебна, и финансова възможност - не се е опитвал да си играе с много SIMM-карти в един.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Sat Jan 24, 2009 12:03 pm

Уфф, който питам ми разправя да не се захващам с телефон с две симкарти.... В крайна сметка сигурно сте прави :)
Днеска си направих едно проучване на телефоните на пазара (по-точно на Нокиите, че аз друга марка не признавам ;)), и общо взето като че ли се спрях на няколко варианта, които ми се виждат оптимални като съотношение цена-опции:

Nokia 7310 Supernova
Nokia 6300
Nokia 3120

Като цяло предпочитанията ми май клонят към 7310, но на нея опциите и са почти 1 към 1 с Нокиа 3120, която е обаче по-евтина... Някой да има една от двете нокии, че да изкаже мнение?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jan 24, 2009 12:51 pm

Вземи си Нокиа Е51, щом толкова държиш на тях. А аз напоследък съм фен на Сони Ериксъна :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jan 24, 2009 1:59 pm

E51 го препоръчвам и аз, страхотен телефон, взех си го за 360 лева без договор и бяха доста смислено похарчени.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jan 24, 2009 2:02 pm

This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jan 24, 2009 2:10 pm

Именно от там си го взех. Даже е паднал с 30 лева от октомври.

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Sat Jan 24, 2009 3:25 pm

Аз съм дизайнер на списание за телефони и макар да не съм много наясно със самите телефони (като почвах не знаех разликата между моноблок, слайдер и флип) все пак имам някакъв поглед. Няма ми я главната редакторка тия дни, така че за по про информация, може да питаш в понеделник-вторник, а сега ето какво мога да кажа по въпроса аз:

В момента на нашия пазар има няколко модела на самсунг, най-добре изглеждащ е D980-около 660-680 лв.

Предимства:
работа с 2 SIM карти, лесно управление, сензорен дисплей, 5 МР камера

Недостатъци:
висока цена, ограничен до EDGE достъп до интернет, не работи с Bluetooth стерео слушалки

Един колега продава d880 за 280 лв - почти не е ползван, но той нещо мрънкаше за софтуера, пък и гадината се уреди с XPERIA, така че не му трябва самсунга.

Друг вариянт е Privileg TV1 Morro - като визия е точно копие на HTC Touch Diamond (още не мога да повярвам как някой може да е толкова нагъл). 359лв. е и е доста добро телефончето, въпреки че трябва да си наясно че си е китайско. Няколко човека който са го ползвали са доволни от него. Плюс е че го дават с 2 години гаранция.

Предимства:
ТВ тунер, запис на ТВ и радио предавания, работа с 2 SIM карти

Недостатъци:
едва 900 mAh батерия

...телефонът е локализиран на български. Доставя се в комплект с допълнителна карта с 1GB памет, две батерии, стандартно захранване и зарядно устройство за автомобил,така че можете да заредите Моrro дори в движение.

По въпроса дали харчи повече батерията - дали телефона ще е с 1 или 5 сим карти все тая, едното няма нищо общо с другото. Батерия се харчи от голям екран и куп други неща, но не и от броя сим карти в телефона:)

P.S. Eдна колежка, която нон-стоп говори преди година и половина си взе някакъв куча марка двусимов, и уж беше супер доволна от него. Обаче той горкия беше адски грозен, и пуста женска суета не издържа и го продаде:)