Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 14, 2009 2:06 pm

някак реалистично а?

http://www.theonion.com/content/video/s ... as_station
:shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Jan 14, 2009 2:12 pm

Идилично ми е.... Протест по БългарскиТМ.

Седя си в книгопродавницата, слушам радиото и УМИРАМ от смях. Тия момчета ми направиха деня. :lol: :lol: :lol:

Само ми е притеснено за двама приятели "идеалисти", които са там, ама....

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jan 14, 2009 2:25 pm

Ами, аз продължавам да следя предаването на Сашо. Само неговият канал показва директно. И трябва да кажа, че нито е лумпенски протестът, нито е безсмислен или без конкретни искания. Лумпенско е само подевението на органите - с чупене на камери и глави. И доста напомня за нещата отпреди 12 г. Е, не е толкова мащабно, но всичко по реда си.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Jan 14, 2009 2:57 pm

Ба, протестът може и да не е лишен от смисъл (при все, че аз не го виждам), но му куца организацията - сутринта "представители" на студентите заявиха, че те протестират "за себе си", кво ги болят другите - полицай, лекари, учители и прочее. Ивчо пък им скочи с насреща с речи за обединение и егоизъм. Въобще....

Да не говорим, че ми се струва силно закъснял - има избори след някакви си три месеца. Времето му беше преди две години. Сега.... Бисайдс като викаш "Гладен съм, дайте ми храна!" никой няма да ти даде. Не и с футболни тифози в района.

А на Народът не му дреме. Народът си гледа работата така или иначе.

Поне има активисти все още де.....

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Jan 14, 2009 3:20 pm

Протестът беше добър. Имаше доста народ, имаше емоция, екшън, бой. Какво повече да иска човек от един протест? :wink:
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jan 14, 2009 3:28 pm

Полицаи млатиха журналст: http://www.dnes.bg/article.php?id=64123
Тифозите дето фърляха железа не ги биха обаче :(

"В момента полицаите са спрели да избутват тълпата и да удрят протестиращите с палки.

"Не бийте хората! Те нямат каски бе, идиоти!", крещят хората. И пеят: "Няма нафта, няма газ, а Станишев - п*дераст!"" :thumbsup:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 14, 2009 3:35 pm

Току що имах най-сюрреалистичното преживяване в живота си. Излизам на Цариградско на спирката на Новата академия (тролейната след тази на БТА) и гледам... тишина. Няма коли. Само малко патрулки и някое и друго ченге. Всички въртят в локалните. Но не това ме шашна толкова, колкото фактът, че по шосето вървяха хора! В смисъл, просто си вървяха, кой към Плиска, кой - към Орлов и тълпата, струпана там. Обаче в тишина. Спокойствие. Постцивилизационно такова едно, сякаш извънземните са унищожиши вече правителството и след първоначалния шок хората просто си вървят по останките от цивилизацията.

А на самия Орлов шок, ужас, викове, крясъци и повече жандармерия, отколкото съм виждал през живота си, но това не е толкова интересно 8-)
And you can't dance with a devil on your back...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jan 14, 2009 3:43 pm

Roland wrote:Току що имах най-сюрреалистичното преживяване в живота си. Излизам на Цариградско на спирката на Новата академия (тролейната след тази на БТА) и гледам... тишина. Няма коли. Само малко патрулки и някое и друго ченге. Всички въртят в локалните. Но не това ме шашна толкова, колкото фактът, че по шосето вървяха хора! В смисъл, просто си вървяха, кой към Плиска, кой - към Орлов и тълпата, струпана там. Обаче в тишина. Спокойствие. Постцивилизационно такова едно, сякаш извънземните са унищожиши вече правителството и след първоначалния шок хората просто си вървят по останките от цивилизацията.

А на самия Орлов шок, ужас, викове, крясъци и повече жандармерия, отколкото съм виждал през живота си, но това не е толкова интересно 8-)
Почти като Даруджистан, викаш :mrgreen:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Jan 14, 2009 3:56 pm

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jan 14, 2009 4:26 pm

А видяхте ли коментарите отдолу? Ужасяващи са.
Spoiler: show
МНОГО ГОВОРИТЕ А ВСЪЩНОСТ СТЕ ПЪЛНИ МИШКИ ! ЩЕ ЧУПИМ ЩЕ ПАЛИМ ЩЕ СЕ БИЕМ. И НА ВАС НЕ ВИ ХАРЕСВА УПРАВЛЕНИЕТО НАЛИ ? АМА СИ ТРАЙТЕ И МЪЛЧИТЕ КАТО . ВЗИМАТЕ МАЛКИ ЗАПЛАТИ НАЛИ ? ПЛАЩАТЕ ВИСОК ТОК НАЛИ ? ПРАВЯТ ВИ НА И ВАС НА НАЛИ ? А СИ ОВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ КОГАТО ИМ МИНЕ ПРЕЗ АКЪЛА. КВО СЕ ПРАВИТЕ НА ДОВОЛНИ НЕЗНАМ.КОЙТО НЕ ПРОСТЕСТИРА ИЛИ Е СВИКНАЛ С ТОВА ДА БЪДЕ ТЪПКАН И НЕ ЖИВЕЕ С ЦЕЛ В ЖИВОТА СИ ИЛИ ЖИВЕЕ В ЗАБЛУДА !
ДОВЕЧЕРА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!!! ЗАРЕДЕТЕ СЕ СЪС БУХАЛКИ, ПИСТОЛЕТИ И КАКВОТО НАБАРАТЕ!!! ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕЕ КРЪВ!!!
Хващайте дърветата,щангите от автомобилите и Довечера,към Парламента!Друг изход няма.И без това е студено и топло не иде!Заличете тази безбожна античовешка напаст от страната.Съсипаха страна изратиха и унищожиха обществото!Смърт на Комуниста!Отидат ли веднъж за винаги от тази страна ще заживеем по добре ,както в нормалните страни.Там подобни не съществуват!Те нямат право да съществуват!Да смачкаме комунистите да им върнем за това що те направиха с тази страна!
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jan 14, 2009 4:27 pm

Базиле, съгласна съм, че протестът е малко закъснял и е съмнително какво ще стане, дори правителството изненадващо да вземе да подаде оставка. Но няма как да се знае кога ще прелее чашата.
Що се отнася до това, че различни хора протестирали за различни неща - ми не виждам нищо ненормално, пак имат еднакви цели.

Несвързано с темата - последните дни имаше усилено обсъждане на изложба, която трябвало да се открие пред сградата на Съвета на ЕС. Там трябвало да има творби на художници от всички страни членки, избразяващи предубеждения за страната. Е, България била представена от картата си, осеяна навсякъде с клекала на тоалетни (останалите страни също не са представени ласкателно, макар и не толкова грубо). В резултат имаше обществено и държавно възмущение, статии и т.н. Днес се разбрало, че организаторите на изложбата всъщност се изгаврили и отговорникът направил всички модели заедно с двама свои приятели. След това измислили имена и дори фалшиви интервюта на авторите ("българката" обяснила, че се надява да шокира хората в родината си) и ги представили.
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1265709
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Jan 14, 2009 4:44 pm

Вижте на статиите коментарите отдолу.....

Лошото е, че никой не е черен и никой бял. А шумът и боя вероятно, дори в това не мога да бъда сигурен, са заради няколко лайна, както обикновено става в такива ситуации, след което никой не може да се спре. Едните бият, другите бият, а накрая си патят горките никому невиновни автобуси на СКГТ.... Колежката от Гурко преди малко ми писа, че строшили едната от витрините ни... Със снежна топка. Никакъв протест вече не е това, а цирк. ДОри отначало да е имало някаква малка разумно мислеща група, останалата част от стадото са "еволюирали" в озверели диви свине. Само и само да се докажат, че не са овци, чупят всичко по пътя си.... Това не е начинът.

Просто хората са озлобени. Озлобени на общо основание и в дадената ситуация това е изригнало - полицията бие наред, защото са не по-малко озлобени (честно казано и аз да видя как мятат пиратка или желязо по колега и на мен ще ми кипне, нека си го призная), народът си го излива в тая дива вакханалия и какво стана накрая? Протестът се обърна на маймунджилък, съвсем като за у нас. Не политиците ни имат нужда от оправяне, а народа.
Докато средностатистическия българин е това, което ми минава покрай очите, каквото и да сложиш да го управлява - все едно е.

Много е сложно и много ще се отклоня от темата де, а и не съм сигурен, че имам и бегла идея какво може да "оправи" държавата....
Х години Народна власт - Х години цирк!

А тия 200 до 500 много ми занижават мнението за "народа".

И пак, нека. Не съм сигурен какво ще стане, не мога да преценя кой прав, кой крив (освен комунистите - те ми стават все по-черни). Стоя си на топло зад монитора и си чакам урока по оперно след работа.

ПП Ненормалното Морви, е че при все еднаквите им цели ТЕ СЕ КАРАТ ПОМЕЖДУ СИ! Едно приятелче ми биде на гости преди малко и е посинен, ама не от полицай, а от "съпротестиращ" който му се метнал "Що не викаш!?" и познай - после като отговорил Цецо "Щото няма смисъл" - оня му фраснал една.... Ами.... Къде да съм освен зад монитора.

Все едно де, изплаках си болката, куитвам.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jan 14, 2009 4:48 pm

Добре, мисля, че това е по-скоро изключение...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 14, 2009 4:49 pm

Брр, почвам да се питам ходи ли ми се до Ефремов довечера... То не е твърде далеч от народното...
And you can't dance with a devil on your back...

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Jan 14, 2009 4:51 pm

Струва ми се, че дотогава всичко ще поутихне доста..... Аз май няма да сколасам обаче, на урок съм в "Надежда" :(