Зверства в Газа - перфектния начин за отпразнуване на Ханука

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Dec 29, 2008 11:52 pm

Без да оправдавам бомбардиране на цивилни населени места, една от възможните причини Израел да засили въздушните удари е, че ракетите на Хамас вече са по-далекобойни, стигат по-навътре в израелска територия и вземат малко повече жертви, отколкото досега. Ясно е, че палестинските жертви от последните три дни са доста повече, обаче Израел явно е решил да действа превантивно.

Спомнете си войната между Израел и Хизбула в Южен Ливан неотдавна. Тогава беше само за двама отвлечени израелски войници.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Dec 30, 2008 5:56 am

Всякакви подобни "мерки" правят едно единствено нещо - дават още по-голяма мотивация на арабите да атакуват Израел.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Dec 30, 2008 3:28 pm

AlDim wrote:Всякакви подобни "мерки" правят едно единствено нещо - дават още по-голяма мотивация на арабите да атакуват Израел.
Като цяло си прав.
Не искам да вземам страна, обаче какво да правят тогава? Да си стоят ли? Някак ако бях на тяхно място и аз бих се насочил към радикалните мерки.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Mon Jan 05, 2009 8:54 pm

Btw, тези дни изскочи новината (поне за мен), че Израел изпраща смс-и на палестинците в жилищните райони, с които ги предупреждава за следващия ракетен обстрел и ги кара да се махнат. Хамас, обаче, ги принуждава да останат. Международната общност става все по-чувствителна с всяка следваща невинна жертва... изобщо керванът си върви.

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Jan 05, 2009 9:32 pm

Мтел: Здравейте - "Жилището Ви ще бъде взривено след 15 минути. Моля напуснете. Не събирайте излишен багаж. Честита Нова Година"
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jan 06, 2009 12:54 am

Да, това с смс-ите вече звучи като научна фантастика среща лоша пародия.

ОМГ! :shock:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jan 06, 2009 1:39 am

Мда, още преди седмица Израел пуснаха това като оправдание - "Ми, видите ли, ние им звъним да ги предупредим, че ще изравним всичко, което притежават, със земята". Много мило, наистина.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jan 06, 2009 9:24 am

Да, бе, ама малко по-лоши ми се виждат чичковците които казват "А пратили са ви смс-че, че ще бомбардират? Не им вярвайте, бе, гъбаркат се, айде ся марш по къщите, нямате ли си къщна работа. И не пипайте склада за оръжие в мазето."
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jan 06, 2009 9:39 am

Да, на вас няма как да ви се угоди - Израел задължително са лоши по всички възможни критерии, без значение какви мерки предприемат. :mrgreen:

Между другото, ето две нестандартни (като за България) статии по темата в блоговете на Иво Инджев и Борислав Цеков: http://ivo.bg/ и http://www.btsekov.com/?p=680 .

Определено не съм съгласен с всичко казано, но все пак ни дава допълнителна перспектива припомнянето, че Хамас са международно признати за терористична организация, отричани от умерените арабски политици, и призоваващи за изличаването на Израел от лицето на земята. Да не споменаваме, че имат тоталитарна структура и се разправиха насилствено с Фатах, които се водят легитимните борци за независимост на палестинския народ.

Пак питам: ако някой поиска да ни изличи от лицето на земята, също ли ще бъде акт на лицемерие да се защитим?

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Jan 06, 2009 11:31 am

Журналисти / общественици като Иво Инджев, Явор Дачков, Евгени Дайнов, Ачката Грънчаров, Велислава Дърева и други, които денонощно се борят с призрака на комунизма или в случая на последната са неговото материално проявление в човешки облик (грозен), е общо-взето ясно какво ще кажат, преди да са го казали.

По последни данни броят на загиналите е близо 550, а на ранените около 2700. Сред убитите има поне 75 деца. Населението в ивицата Газа е не повече от 1 500 000 души. Хората там, неслучайно, живеят в огромна мизерия и нищета. Когато разрушат дома ти и разкъсат на парчета някое от децата ти, дори един sms не помага, човече. Затова и спиралата на насилието ще продължава. За какво изличаване от лицето на земята ми говориш? Кой кого изличава?

Навремето АОК, които също бяха организация на ръба на тероризма и прилагаха чисто терористични тактики, се превърнаха във верни съюзници по време на Косовската война. Тези, които финансираха ислямския тероризъм и организираха рокада след рокада на тоталитарните южноамерикански правителства, сега високо развяват знамето на тероризма, но само когато им е удобно.

На мен нито Хамас са ми особено симпатични, нито сърбите, всъщност. Това, което ме дразни, е евтиният популизъм и пропаганда, която лъха от медиите и от изявленията на видните политически лидери. Как черното става бяло и бялото след няколко месеца се превръща в черно, как борбата с тероризма и налагането на "демокрация", отнема в хиляди пъти повече жертви от самия тероризъм. И как една шайка костюмирани "разбирачи", седнали зад удобните си бюрца и кабинети, пишещи и преписващи огромните си теоретично-аналитични бълвочи и напускащи хралупата си само за някоя държавно субсидирана екскурзийка с цел изнасяне на скучно и не-информативно докладче на поредната самодостатъчна "конференцийка", имат наглостта да ми налагат "компетентното" си мнение.

Малко стана неконсистентно - който разбрал, разбрал :)

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jan 06, 2009 11:51 am

Добре де, всичко, което казваш е така - аз не съм го отричал. Мен лично ме притеснява едностранчивото мнение, че видите ли Израел/палестинците/който и да е друг е вечно виновен за това или онова. Това, от което светът има нужда, е умереност. Докато има вечни виновници и постоянна омраза, ще има и вечни конфликти и ще умират хора.

EDIT: А да - факт е, че доктрината на Хамас включва изличаването на Израел от лицето на земята. В конституцията на Израел, от друга страна, се говори за равноправие на всички граждани. Има разлика, мисля.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jan 06, 2009 11:53 am

Не бе, ясно е, че Израел не е съставен от ангели и палестинците не са дяволи, не споря. Но след като наричаме мерзко обстрелването на цивилни домове, как точно наричаме тези, дето заставят цивилните да седят в същите тези домове, докато Лошите ги обстрелват? И защо всъщност е това клеймене на израелците за сметка на ходенето на пръсти около хамазците?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Jan 06, 2009 12:19 pm

Добре де, всичко, което казваш е така - аз не съм го отричал. Мен лично ме притеснява едностранчивото мнение, че видите ли Израел/палестинците/който и да е друг е вечно виновен за това или онова. Това, от което светът има нужда, е умереност. Докато има вечни виновници и постоянна омраза, ще има и вечни конфликти и ще умират хора.
Евала тогава. Хубави думи. Нямаме противоречие :)

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Tue Jan 06, 2009 1:55 pm

Едно е ясно на всички - невинни в този конфликт няма! Невинни са само разкъсаните от бомби, ракети или камикадзета деца, които обаче със страшна сила ще са виновни щом пораснат достатъчно за да се включат и те в усилията на съответната своя страна!!!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 06, 2009 3:36 pm

Super M wrote:И как една шайка костюмирани "разбирачи", седнали зад удобните си бюрца и кабинети, пишещи и преписващи огромните си теоретично-аналитични бълвочи и напускащи хралупата си само за някоя държавно субсидирана екскурзийка с цел изнасяне на скучно и не-информативно докладче на поредната самодостатъчна "конференцийка", имат наглостта да ми налагат "компетентното" си мнение.
До болка ми е познато! Благодаря ти за великолепното описание! :thumbsup: :yay:

Субсидирането не е само държавно, има и "наднационално". :wink:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)