"Слънце недосегаемо" - какво да направим?

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Dec 23, 2008 3:12 pm

Калине, не ме разбирай погрешно, всъщност оценявам всичко, което правиш, за да излизат изобщо някакви книги - и, да, за да излизат точно тези книги. Благодаря ти!

...но...

Но наистина има много хора, включително аз самият, за които оформлението на книгите изобщо, и *особено* книгите от една поредица, всъщност има значение. Разбира се, случвало ми се е да си купувам друго издание на четвърта или шеста книга от поредица и да я слагам до останалите с въздишка, но... въздишката си я има, има го и лекото намусване наум всеки път, като погледна книгите една до друга, а, честно казано, има го и колебанието в магазина преди да си я купя. Така че, да, купувал съм такива книги, но, да, колебал съм се преди това, макар и замалко.

Прекрасно е това, че вече имаш много предварителни поръчки. Надявам се обаче, че НЕ го казваш в смисъл "ето, виждате ли, хората я купуват и изобщо не се интересуват от оформлението". Едва ли има нужда от основи на логиката и разяснения на разликата между твърдението "има много хора, които я купуват и така" и "хората, които я купуват с нежелание, и хората, които всъщност няма да си я купят, са пренебрежимо малко".

Аз самият в момента не мога да реша. Със сигурност в един момент ще се сдобия и с този четвърти том в хартиен вид, със сигурност ще го сложа по някакъв начин на библиотеката си редом с останалите писания от поредицата - но ако ми се наложи да смесвам формати, ще ги има и колебанието, и въздишката. Действително би ми се искало просто да допуснеш за момент възможността, че има доста хора като мен, и да обмислите сериозно възможността за запазване на формата на досегашните книги, пък дори и ако това означава повече хартия и по-голяма дебелина.

Това, което казваш за преиздаването на първите три, също е интересно, и ако се случи, би могло да помогне на цялата тази история с оформлението... но не решава целия проблем напълно.

И все пак... и все пак благодаря ти пак за това, че изобщо се занимаваш с цялата история покрай издаването :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Tue Dec 23, 2008 4:22 pm

Моля. :)