QIP?
Moderator: Moridin
Те имат ядове не само с мен и при положение че на ТЯХ не им излиза текстът като хората, а като говоря със Симеон е OK, сещаш се къде е проблемът. Освен това QIP е външният клиент, така че е работа на разработчиците му да решават несъвместимостите с оригиналния клиент, а не на ICQ.
Аман от смартесщини бтв.
Аман от смартесщини бтв.
Мониторът ми е широкоекранен, 1680:1050. При все това мразя да виждам по него нещо, което ми заема използваемо място без да ми служи за нищо. Освен това потенциално би ми пречило ако ми беше тесен мониторът, да. За значението на празното пространство в дизайна не съм чувала, което не ми пречи да имам изразено мнение по въпроса за излишното му присъствие на посочените места в прозореца на ICQ.AlDim wrote:Един въпрос - екранът ти на 800x600 ли е?Също чувала ли си за значението на празното пространство в дизайна? Смайлитата с повече от 2 цвята са недопустими?
Смайлитата са въпрос на вкус. Щом ги харесваш - ок, обаче на мен са ми отвратителни (на много хора тук също). А за мен смайлитата са съществена част от комуникацията и поради това може би най-важното от графичния облик на клиента.
На това му се вика класикаAlDim wrote:Иначе сравнението ти е остро неубедително. QIP-а е със силно посредствен, да не кажа аматьорски, визуален дизайн. Не, сериозно, не допусках, че има хора, която изпитват такава носталгия към ръбовете, сивите фончета и кантчета на Win 95 и 16-цветните иконки.

Затваря текущия таб. Никога не съм го ползвала, защото си затварям табовете с двоен клик. Но като се замисля е удобно да го има за хора, които така са свикнали, и пести въпросния двоен клик и местене на мишката. Достатъчно незабележим е, че да не ти боде очите и да не ти пречи.AlDim wrote:Какъв е тоя безумен Close бутон долу вляво на чат прозореца??
Хехе, личи си кой не работи с програматаAlDim wrote:Защо иконките в същия прозорец са разхвърляни на две места без явна причина и на безразборен принцип?

- Защо да има текстови менюта, за какво са ти?AlDim wrote:Защо няма текстови менюта в главния прозорец и какви са тия два метра широки и несъразмерни бутони в долната му част? Групи? Сортиране?
- Бутоните в долната част са широки колкото клиента, хм, сигурно предпочиташ да са по-тесни и да остава празно място, което е толкова важно в дизайна :Р Долните два са за смяна на статус и на глобален статус. Горните са функционалното меню, Add/Find users, спам контрол и custom status.
- Групи има, просто аз не ги ползвам (на горния ред втория бутон е за включване/ изключване на групите). Сортиране също има, не схванах какъв ти е проблемът с него.
Не знам какво имаш предвид с това за аnti-aliasing-а и че "квадратите решавали всичките ни проблеми!", но ми се чини, че не си схванал какво имах предвид аз

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Moridin
- Global Moderator
Това с антиалайъзинга идеята му е, че ако квадратните форми бяха достатъчно добри, щото такива са пикселите, хората нямаше да си играят толкова да се мъчат да предат криви с квадратчета
и облите очертания наистина рулират, и наистина кип има уин95 вид, но при все това айсикюто е по-зле
и КИП наистина има зверски проблеми с кирилицата, няма кво да се лъжем
достатъчно е просто да си попишете малко с хора, ползващи повече клиенти. Дори вътрекипните връзки понякога се бъгарят.

и КИП наистина има зверски проблеми с кирилицата, няма кво да се лъжем

This is it. Ground zero.
Еми факт си е, че с ICQ фенбойчета смисъл да се говори няма кой знае какъвAlDim wrote:Този разговор става все по-отегчителен и безплоден, така че приключвам заниманието с QIP фенгърлове за тази година.

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Да се разбира като: "и още пет страници да напишем, няма да се стигне до консенсус или до каквато и да е полза за световния мир, а желанието ми за спамене на скучни чатерски теми се изчерпва доста след 2-3 дена, особено при вида на нацитатен чаршаф."
Нито QIP, нито ICQ са дъ секънд къминг ъф Джизъс Крайст, така че идолизирането на което и да е от двете като перфекшън персонифайд е абсурд.
Ян, спести си GDF-а, моля те.

Нито QIP, нито ICQ са дъ секънд къминг ъф Джизъс Крайст, така че идолизирането на което и да е от двете като перфекшън персонифайд е абсурд.
Ян, спести си GDF-а, моля те.
Не, модата е "You are bias!" Never made any grammatical sense to me.Всички сте "предубедени" (новата модна дума).

Last edited by AlDim on Thu Dec 11, 2008 10:59 pm, edited 1 time in total.
Модата в Чикънтаун, Канада, може и да е, да
Как да е, аз хич не съм му "фен" на кипа, но е факт, че след като съм прекарал толкова време с него, не бих се върнал към кю-то и е факт, че на МЕН ми е правил многократно по-малко проблеми (на границата на "никакви" всъщност) от въпросното кю.

Как да е, аз хич не съм му "фен" на кипа, но е факт, че след като съм прекарал толкова време с него, не бих се върнал към кю-то и е факт, че на МЕН ми е правил многократно по-малко проблеми (на границата на "никакви" всъщност) от въпросното кю.
And you can't dance with a devil on your back...
Какво да те правим като си в Канада и влизаш половин ден след екшънаAlDim wrote:желанието ми за спамене на скучни чатерски теми се изчерпва доста след 2-3 дена

П.П. Какво е GDF?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?