QIP?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Dec 11, 2008 12:18 pm

Аз имам проблеми с всички, ползващи QIP, освен Симеон. Т.е. 3-4 души.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Dec 11, 2008 12:37 pm

Ми това е малко като с децата, няма как да знаеш дали проблемът е в другия, или в теб:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Dec 11, 2008 1:17 pm

Те имат ядове не само с мен и при положение че на ТЯХ не им излиза текстът като хората, а като говоря със Симеон е OK, сещаш се къде е проблемът. Освен това QIP е външният клиент, така че е работа на разработчиците му да решават несъвместимостите с оригиналния клиент, а не на ICQ.
Аман от смартесщини бтв.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Dec 11, 2008 2:06 pm

AlDim wrote:Един въпрос - екранът ти на 800x600 ли е? :lol: Също чувала ли си за значението на празното пространство в дизайна? Смайлитата с повече от 2 цвята са недопустими?
Мониторът ми е широкоекранен, 1680:1050. При все това мразя да виждам по него нещо, което ми заема използваемо място без да ми служи за нищо. Освен това потенциално би ми пречило ако ми беше тесен мониторът, да. За значението на празното пространство в дизайна не съм чувала, което не ми пречи да имам изразено мнение по въпроса за излишното му присъствие на посочените места в прозореца на ICQ.
Смайлитата са въпрос на вкус. Щом ги харесваш - ок, обаче на мен са ми отвратителни (на много хора тук също). А за мен смайлитата са съществена част от комуникацията и поради това може би най-важното от графичния облик на клиента.
AlDim wrote:Иначе сравнението ти е остро неубедително. QIP-а е със силно посредствен, да не кажа аматьорски, визуален дизайн. Не, сериозно, не допусках, че има хора, която изпитват такава носталгия към ръбовете, сивите фончета и кантчета на Win 95 и 16-цветните иконки.
На това му се вика класика :bigtongue:
AlDim wrote:Какъв е тоя безумен Close бутон долу вляво на чат прозореца??
Затваря текущия таб. Никога не съм го ползвала, защото си затварям табовете с двоен клик. Но като се замисля е удобно да го има за хора, които така са свикнали, и пести въпросния двоен клик и местене на мишката. Достатъчно незабележим е, че да не ти боде очите и да не ти пречи.

AlDim wrote:Защо иконките в същия прозорец са разхвърляни на две места без явна причина и на безразборен принцип?
Хехе, личи си кой не работи с програмата :bigtongue: . Разделени са на две групи, защото вършат различни неща. Долу са постоянните настройки и по-рядко ползваните опции като predefined reply. Горе са често ползваните неща, които ги има във всеки клиент.
AlDim wrote:Защо няма текстови менюта в главния прозорец и какви са тия два метра широки и несъразмерни бутони в долната му част? Групи? Сортиране?
- Защо да има текстови менюта, за какво са ти?
- Бутоните в долната част са широки колкото клиента, хм, сигурно предпочиташ да са по-тесни и да остава празно място, което е толкова важно в дизайна :Р Долните два са за смяна на статус и на глобален статус. Горните са функционалното меню, Add/Find users, спам контрол и custom status.
- Групи има, просто аз не ги ползвам (на горния ред втория бутон е за включване/ изключване на групите). Сортиране също има, не схванах какъв ти е проблемът с него.

Не знам какво имаш предвид с това за аnti-aliasing-а и че "квадратите решавали всичките ни проблеми!", но ми се чини, че не си схванал какво имах предвид аз :lol:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Dec 11, 2008 3:44 pm

Това с антиалайъзинга идеята му е, че ако квадратните форми бяха достатъчно добри, щото такива са пикселите, хората нямаше да си играят толкова да се мъчат да предат криви с квадратчета :) и облите очертания наистина рулират, и наистина кип има уин95 вид, но при все това айсикюто е по-зле :mrgreen:

и КИП наистина има зверски проблеми с кирилицата, няма кво да се лъжем :) достатъчно е просто да си попишете малко с хора, ползващи повече клиенти. Дори вътрекипните връзки понякога се бъгарят.
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Dec 11, 2008 9:29 pm

Този разговор става все по-отегчителен и безплоден, така че приключвам заниманието с QIP фенгърлове за тази година.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Dec 11, 2008 9:31 pm

AlDim wrote:Този разговор става все по-отегчителен и безплоден, така че приключвам заниманието с QIP фенгърлове за тази година.
Еми факт си е, че с ICQ фенбойчета смисъл да се говори няма кой знае какъв :lol:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Dec 11, 2008 9:35 pm

Да се разбира като
не можах да намеря смислени контрааргументи, за да продължа разговора, но за сметка на това пуснах типичното си заядливо подмятане
:mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 11, 2008 10:10 pm

Всички сте "предубедени" (новата модна дума).
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Dec 11, 2008 10:15 pm

Roland wrote:Всички сте "предубедени" (новата модна дума).
Много е олд фешънд дори. :roll:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Dec 11, 2008 10:57 pm

Да се разбира като: "и още пет страници да напишем, няма да се стигне до консенсус или до каквато и да е полза за световния мир, а желанието ми за спамене на скучни чатерски теми се изчерпва доста след 2-3 дена, особено при вида на нацитатен чаршаф."

Нито QIP, нито ICQ са дъ секънд къминг ъф Джизъс Крайст, така че идолизирането на което и да е от двете като перфекшън персонифайд е абсурд.

Ян, спести си GDF-а, моля те.

Всички сте "предубедени" (новата модна дума).
Не, модата е "You are bias!" Never made any grammatical sense to me. :P
Last edited by AlDim on Thu Dec 11, 2008 10:59 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 11, 2008 10:59 pm

Модата в Чикънтаун, Канада, може и да е, да :lol:

Как да е, аз хич не съм му "фен" на кипа, но е факт, че след като съм прекарал толкова време с него, не бих се върнал към кю-то и е факт, че на МЕН ми е правил многократно по-малко проблеми (на границата на "никакви" всъщност) от въпросното кю.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Dec 11, 2008 11:05 pm

AlDim wrote:желанието ми за спамене на скучни чатерски теми се изчерпва доста след 2-3 дена
Какво да те правим като си в Канада и влизаш половин ден след екшъна :shark:

П.П. Какво е GDF?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Dec 11, 2008 11:16 pm

Ghibli Defence Force :panda:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Dec 12, 2008 9:19 am

Аз й казах, че е "Girlfriend Defense Force", близо съм бил :mrgreen: