Бтв, не знам защо си пропуснал първото изречение от пасажа
Т.е. прави се сравнение между двете книги и се казва, че новата не е толкова добра и не е достигнала летвата, която миналата и начинът, по който се рекламира книгата са поставили. Какво в мнението, че едната им книга е по-добра от другата те притеснява и прави другата нечетивна?Например в "Шахтата" на светлинките тийновете са далеч по-приемливи, далеч по-близки до спомените ми, или най-малкото - можех да си харесам някого дори и от "висотата" на 30-те ми години. Но хлапетата в Играта са... Недомислени. Ако са част от блог тип "Вижте какво ми се случи в училище" - ок, ама те са част от книга, претендираща да се прави от едни от най-талантливите деца в България. Летвата е височка - те сами си я поставиха. Ама с Играта се спънаха. "
Бтв, нека пък предположим, че има човек, за който книгата е откровено нечетивна - той какво, няма право на мнение ли? Цялата тази дискусия не знам защо от страна на защитниците на книгата се води от гледната точка "ма представете си какво им е на авторите". А гледната точка "а какво им е на читателите" се смята за еретична.