Да надбягаш съдбата
- Lubimetz13
- Mistborn
Аз лично прочетох шедьовъра от кора до кора и от няколко дена съм на рехабилитационен режим. Ама сам съм си виновен, де - трябваше да надуша опасността още когато в началото на годината PC Mania разтръбиха навред в царството за предстоящия възход на българската фантастика в лицето на младата надежда господин Тучков...
Защо ли не съм изненадан? Цялата работа си вонеше още от начало, ма нали родно, та имаше известни надежди. Само дето идеята за 15 годишно лапе, което сяда и написва свястна книга, е меко казано смешна. За да го направиш това се иска или да си гений, или да не си знаеш възможностите и да се радваш на безгранично самочувствие. Щото и аз се опитвам да пиша, и аз съм на 17, а и са ми казвали, че не се справям зле, но на тази възраст ми е немислимо да го направя това. Само похвали за Тучков де. Това, че го е докарал до края си е похвално, но съм чел страхотни бг разкази, и фентъзи, и сай-фай, а авторите им трябва да се ограничават с по няколко такива на година, защото нямат финансови възможности за повече. Тъжна работа си е това, защото и да се раждат гении у нас, или въобще няма да се появят, или ще си пишат/рисуват/творят навън, където комерсиализмът може да управлява, но пък хората имат нюх за новото и им стиска да рискуват.
мнях, нямам право, ама бих казал, че Тучков се справя не по-зле от американските си 17годишни колеги поне на ниво история. Стила може и да е зле, но аз лично бих(и ще) му засвидетелствам респект. Колкото и пари да имаш, все пак продукта си остава. Со-свестен редактор можеше и да се получи нещо много добро
- Daggerstab
- Arcanist
Тъй, след като въпросният индивид се изтръска във форумите на RPGBG.net, за да рекламира творението си, реших да проведа частно разследване who the fuck is Тучков. Резултата: оказа се стар "колега", т.е. РПГей, потребител във споменатите форуми, Водещ и Демиург като мен.
Поради някаква причина съм изпуснал темата му за сетинга (света), който е правил за Д20 (една западна система), но можете да прочетете откъде идва всичкото това надбягване на съдбата:
http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?t=1005
Ето тук, във секцията за творчество пише за намерението си да издава книга:
http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?t=1456
А ето и саморекламата и заяжданията на някои хора с него:
"Да надбягаш съдбата" - авторски дебют (колегата xsmind го гризе за цената
)
Резултата от проучването, поне за мен, беше известно изясняване защо и как се е появила тази книга. Нищо не казвам за качеството

http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?t=1005
Ето тук, във секцията за творчество пише за намерението си да издава книга:
http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?t=1456
А ето и саморекламата и заяжданията на някои хора с него:
"Да надбягаш съдбата" - авторски дебют (колегата xsmind го гризе за цената

Резултата от проучването, поне за мен, беше известно изясняване защо и как се е появила тази книга. Нищо не казвам за качеството

Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
-
- Smallfolk
Моля, моля. Не сте прави. Лично аз прочетох книгата за един ден - много леко върви текста и отгоре на всичко е увлекателно. Стилът не е помпозен (като при любимецът ми Джордан), но това може да мине за плюс. Авторът трябва да го поизпипа малко, но все пак това е дебют. Дотук за стила. Историята е прекрасна. Уникална, мрачна, екзотична, дори донякъде философска. На мен лично много ми харесва, момчето явно има богато въображение. Както някой беше споменал във форумите на Бард - спокойно може да се конкурира със западните динозаври.
А на тези, които плюха, мога да кажа само едно - деца, пораснете малко, зарежете картичките Меджик и направете нещо смислено в живота си. Лесно е само да се плюе ( пък било то и ако не харесвате автора), много по-трудно е да се създаде нещо. Не знам дали си е платило момчето, но едно ще ви кажа - аз се опитах да издам при Бард, но просто не ме харесаха. От тогава не ги обичам, въпреки че бях готов дори сам да се спонсорирам, те ми отказаха - българите не се продавали. Евалата, че момчето е успяло да пробие при тези пирани (в лошия смисъл на думата). Съвсем скоро смятам да се опитам да взема интервю от него. Някой да има и-мейл адрес на Васил Точков? Ще ми е от страхотна помощ. Предварително благодаря.
Ивайло Асенов
А на тези, които плюха, мога да кажа само едно - деца, пораснете малко, зарежете картичките Меджик и направете нещо смислено в живота си. Лесно е само да се плюе ( пък било то и ако не харесвате автора), много по-трудно е да се създаде нещо. Не знам дали си е платило момчето, но едно ще ви кажа - аз се опитах да издам при Бард, но просто не ме харесаха. От тогава не ги обичам, въпреки че бях готов дори сам да се спонсорирам, те ми отказаха - българите не се продавали. Евалата, че момчето е успяло да пробие при тези пирани (в лошия смисъл на думата). Съвсем скоро смятам да се опитам да взема интервю от него. Някой да има и-мейл адрес на Васил Точков? Ще ми е от страхотна помощ. Предварително благодаря.
Ивайло Асенов
Робърт Джордан + Dan Braun = Happiness 4 me
-
- Paragon
Моля, моля. Като една от тези, които не са прави искам да ти кажа някои неща MasterBlaster!:
Лично и аз прочетох книгата за един ден - по диагонал. Така бързо и качествено се четат само книги, които няма с какво да ти заангажират вниманието. Текста наистина върви леко. Направо зимни кънки можеш да караш по него. Стилът не е помпозен (чак пък помпозен май тук не сме наричали или нещо нямам спомен за това..
). Стилът е детски - за това спор няма. Момчето може и да има богато въобръжение, то такова и аз имам, но меренето със западните динозаври да си го остави за после. Желанието му е похвално, но му липсва опит да направи от интересен разказ добра, четивна история. Между двете има разлика. Писането не е за всеки. При него не се разчита само на природен талант, а и на много търпение и труд. На собствения си гръб съм го изпитала.
Относно децата, порастването и картите Меджик:
Да се обиждаме на деца не е хубаво. Обиждаме децата. Порастването е процес, който продължава цял живот, ако не си го разбрал - жалко за теб. Ще паднеш от високо.
Картите Меджик - виж тук определено си сбъркал сайта, мили мой. Тук никой не колекционира карти Меджик и не бихме могли да ти помогнем да си попълниш колекцията. Съжаляваме много. Мога да ти услужа със старата си колекция карти "Костенурките нинджа", за да не плачеш. Защото света е лошо място и живота с глава в облаците не е препоръчителен.
Лично и аз прочетох книгата за един ден - по диагонал. Така бързо и качествено се четат само книги, които няма с какво да ти заангажират вниманието. Текста наистина върви леко. Направо зимни кънки можеш да караш по него. Стилът не е помпозен (чак пък помпозен май тук не сме наричали или нещо нямам спомен за това..

Относно децата, порастването и картите Меджик:
Да се обиждаме на деца не е хубаво. Обиждаме децата. Порастването е процес, който продължава цял живот, ако не си го разбрал - жалко за теб. Ще паднеш от високо.
Картите Меджик - виж тук определено си сбъркал сайта, мили мой. Тук никой не колекционира карти Меджик и не бихме могли да ти помогнем да си попълниш колекцията. Съжаляваме много. Мога да ти услужа със старата си колекция карти "Костенурките нинджа", за да не плачеш. Защото света е лошо място и живота с глава в облаците не е препоръчителен.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
- Lubimetz13
- Mistborn
Лично аз не само, че възнамерявам да си задържа и занапред картите ( и новият сет няма да ми попречи ), ами и си ги обичам. И не ме е срам :Р Това не ми пречи да върша някои смислени неща в живота си, както и с удоволствие да обяснявам наляво и надясно защо не харесвам типа фентъзи на Тучьо. Обаче, както отбелязах, го правя със своята неповторима и завладяваща слънчева усмивка, издаваща насладата ми от живота. Патетичните яростни постове в стил "Я си заврете Magic картите в четирибуквието и признайте величието на Господаря" и отговорите "Детската градина е отсреща, хъ-хъ-хъ!, ние тук знаем що е то истинска литература, нещастни плужеко" са леко неподходящи, isn`t?
Или поне "aren't they"...
А аз също си се кефя на картите Меджик. И на Тери Пратчет. И на "Ghost in the Shell". И на "Боен Клуб". И на "Сталкер", пък и "Опасни връзки"... А, и за "На западния фронт нищо ново се сетих"... Изобщо, нема порастване при мен, никога няма успея го уценя нито Тучи, нит лекия му стил...
А аз също си се кефя на картите Меджик. И на Тери Пратчет. И на "Ghost in the Shell". И на "Боен Клуб". И на "Сталкер", пък и "Опасни връзки"... А, и за "На западния фронт нищо ново се сетих"... Изобщо, нема порастване при мен, никога няма успея го уценя нито Тучи, нит лекия му стил...
And you can't dance with a devil on your back...