Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Sun Oct 12, 2008 4:51 pm

Marfa wrote:Факт. Ама аз така и не успях да харесам "Стареца". Явно съм я чела в неподходящ период, знам ли.
Това е нормално Марфа. Аз все още не мога да схвана, какво му е хубавото на Хемингуей. Има нещо Много Хубаво в него ама какво точно..убий ме, не мога да ти кажа..

Сега за -найсти път - 'Creatures of Light and Darkness' на Зелазни. 8-)
Е няма по-добро от Създанията. Цялата световна литартура преди и след, е само бледо подобие и сянка негова, амин! :)
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Oct 12, 2008 5:12 pm

Roland wrote:Дочетох Камуфлаж на Холдеман. Готина книжка, определено, но по-скоро в графата "нищо специално". Чете се супер леко и е интересна от начало до край, обаче нещо ми е много странен избор за Небюла.
Хм, оценката ми преди време беше същата: приятно четиво, но не чак връх.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Oct 14, 2008 1:03 am

Планетата на Приключенията 1 на Джак Ванс, чета в момента. Приятна книжка, бързо се чете. Идеална за убиване на времето. Бих могъл да я лапна за една нощ четене, но времето е ограничено :wink:

А да ви попитам, тука имам Сага за Войната на Разлома, на Фийст. Времето ми е ограничено и се чудя дали ще се чете... Я кажете някакви мнения, ако някой тук ги е чел книгите. Какво представлява, горе долу?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 14, 2008 9:17 am

Представлява класическо епично фентъзи. Ще ти хареса.
And you can't dance with a devil on your back...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Oct 14, 2008 11:18 am

Съгласна с Рольо. Доста добро и увлекателно при това :)
Image

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Oct 14, 2008 12:21 pm

Екстра :) Като ги прочета тия двете ще им хвърля едно око. Взех ги от една промоция в Бард, в комплект с още някаква за Джими Ръчичката или нещо такова. :wink:

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Oct 14, 2008 12:30 pm

ААА Джими Ръчицата е много култов персонаж, направо кърти миФки :mrgreen: Браус за промоцията :D
Image

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Tue Oct 14, 2008 7:59 pm

Хм, странно, мислех, че съм писала преди седмица по въпроса, но щом не го намирам, явно съм пропуснала... "Шлемът на ужаса" на Пелевин. Хареса ми, би трябвало да допадне и на доста не хард фенове, тъй като е по-смилаема поне като форма от останалите му и... абе май не бих искала да правя разбор, строго индивидуално е, но препоръчвам горещо! Пак си е Пелевин, даже и щипка повече, но се взима за няма и час и половина :) И, бтв, трябва да се изкара докрай, за да е пълно забавлението :D
VMITW!

Елесар
Commoner

Post by Елесар » Tue Oct 14, 2008 10:52 pm

Съвсем скоро започнах "Викинг: Синът на Один" - първата част от трилогията на Тим Северин.
Thor, Odin's Son, Protector of mankind, ride to meet your fate, your destiny awaits!

Lord
E'lir

Post by Lord » Sat Oct 18, 2008 6:24 pm

Завърших "Куца Съдба" на Стругацки.
И се чудя ли, чудя... Добре бе, кво стана в крайна сметка? Един такъв отворен край, от онзи крайно озадачаващ ме тип.
В смисъл - книгата е много добра, но имам усещането, че дори авторите не са знаели какво се е случило. Някак цялата история си танцува по една битово/фантастична граница, която до самия финал беше прескачана много рядко...
Хубавото е, че вече знам - Стругацки ми харесват изключително много :)

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Sat Oct 18, 2008 6:29 pm

Изобщо не е отворен край. Не знам какво имаш предвид..
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...

Lord
E'lir

Post by Lord » Sat Oct 18, 2008 6:35 pm

Да, грешно се изразих.
Сега четейки не знам защо съм сложил думата "отворен".
Мисълта ми е, че много неща останаха необяснени. Вярно - аз че съм тъп, тъп съм. Обаче пък каква беше цялата роля на мокреците и как изобщо успяват да повлияят на децата по този начин? Твърде много фантастични елементи ми се събраха накрая...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 20, 2008 10:13 am

Прочетох Engine Summer на Джон Кроули. Много... унасяща книга. Не съм сигурен, че ще ми остане с нещо особено ярко в съзнанието, но има впечатляващо наситена атмосфера и е една такава като полусън цялата. Приятно за четене при всички положения :) Води се постапокалиптична, но реално е "постцивилизационна".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 22, 2008 9:54 pm

Подхванах The Name of the Wind на Патрик Ротфъс най-сетне, че да видя какъв е тоя уникат, дето може да надмине Гудкайнд и Мартин по продажби. Засега мога да кажа само, че вади много яка атмосфера. За история още ми е рано, но ще видим :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 22, 2008 10:02 pm

Роланде , ти си виновн- накара ме да почна пак Говорителя на мъртвите за да ти вадя цитат и сега ще си го изчета целия :).