Malazan Book of the Fallen, Part II
Вярно е описанието май и да, доста се сгъстяват нещата. Прочее, в гледането на Татърсейл в началото се разкрива ЦЕЛИЯТ сюжет на книгата нататък, както и, ако си спомням добре, разни неща от следващи книги. В пета пък има едно гледане, дето направо може да ти събере очите...
And you can't dance with a devil on your back...
Това е подло. Номера е първо да намекнеш кой кой е в голямата схема на историята и чак тогава да правиш предсказания за тяхното бъдеще, за да може читателя да си каже "А-а-а, тоя сега ще го убият, а оня, напротив - голям началник ще стане, руса булка, много пари и път в чужбина го чакат!". Шегувам се. Добре го е измислил Ериксън, стига да успееш да си спомниш такива детайли след време.
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
А, Shadowthrone би трябвало да си бъде 
А иначе дека в уикито аз не съм го гледал по една елементарна причина - в края на всяка книга е описан декът така, както изглежда в момента, в който свършва конкретната книга. От време на време, като хващам нов том, съм се изкушавал да погледна накрая да видя нещо, ама всеки път се сдържам, защото там си има някакви, макар и дребни, подсказки за това какво ще се случи в частта от *тази* книга, която още не съм прочел
И тъй като ми се струва, че декът в уикито описва един момент, по-късен от този, до който аз съм стигнал, се сдържам да гледам и там.
И за хората, които още не са забелязали такива неща - демек още не са стигнали до моменти в книгата, където се случват такива неща - да, всичко, което изписах по-горе, значи две неща: 1. от време на време в книгата се разкрива кой кой е, и 2. от време на време декът се променя.

А иначе дека в уикито аз не съм го гледал по една елементарна причина - в края на всяка книга е описан декът така, както изглежда в момента, в който свършва конкретната книга. От време на време, като хващам нов том, съм се изкушавал да погледна накрая да видя нещо, ама всеки път се сдържам, защото там си има някакви, макар и дребни, подсказки за това какво ще се случи в частта от *тази* книга, която още не съм прочел

И за хората, които още не са забелязали такива неща - демек още не са стигнали до моменти в книгата, където се случват такива неща - да, всичко, което изписах по-горе, значи две неща: 1. от време на време в книгата се разкрива кой кой е, и 2. от време на време декът се променя.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Абе не знам дали само аз забелязвам, но сякаш Ериксън започна да вкарва все повече хумор в поредицата. Преди бяха само Техол и Бъг, но в седма книга дори и при диалозите на малазанците има доста голям напредък в това отношение. Да не говорим за чисто хумористичните ситуации, като:

- Spoiler: show

- Moridin
- Global Moderator
Тюх прочетох я най-после!
омфг и т.н.
кратко пре-ревю
добрите новини:
- философските части са по-малко безсмислени
- убер героите
- яко екшън в края. яко в смисъл на не е имало такъв екшън досега, от такъв магнитуд де
лошите новини:
- въпросният край за ПОРЕДЕН път е претупан. И то не е толкова претупан, колкото че от мерак да струпа седем милиона Ноу Яки Сблъсъка на едно място, Ериксън е стигнал до очевидния момент, в който около два сблъсъка са добре описани, а останалите седем милиона без две са патетик до немай къде. Някои сюжетни линии се разрешават толко стил седма книга, че сърцето ме заболя. В това число:
(УЖАСНО ГОЛЕМИ СПОЙЛЕРИ, НЕ ОТВАРЯЙ!)
- все пак разказвачеството на Крупе. Езикът си е бал мамата в даруджистанските части
На моменти мотивацията на доста събития ми беше неясна, но не мога отсега да кажа, че куца, преди да съм я осмислил съвсем. Котийон и ШТ ме дразнеха повече от обикновено, това не върви на добре
За мен останаха доста неудовлетворителни съвсем неща, повечето съм описал по-горе, ама знам, че теб те не са ти проблем обикновено ;р
Имаше една гениална реплика на Самар Дев, но няма да я спойля, че кефът от прочитането й беше едър
Също репликите на ШТ при първата му среща с Травълър къртят.
омфг и т.н.
кратко пре-ревю
добрите новини:
- философските части са по-малко безсмислени
- убер героите
- яко екшън в края. яко в смисъл на не е имало такъв екшън досега, от такъв магнитуд де

лошите новини:
- въпросният край за ПОРЕДЕН път е претупан. И то не е толкова претупан, колкото че от мерак да струпа седем милиона Ноу Яки Сблъсъка на едно място, Ериксън е стигнал до очевидния момент, в който около два сблъсъка са добре описани, а останалите седем милиона без две са патетик до немай къде. Някои сюжетни линии се разрешават толко стил седма книга, че сърцето ме заболя. В това число:
(УЖАСНО ГОЛЕМИ СПОЙЛЕРИ, НЕ ОТВАРЯЙ!)
- все пак разказвачеството на Крупе. Езикът си е бал мамата в даруджистанските части
На моменти мотивацията на доста събития ми беше неясна, но не мога отсега да кажа, че куца, преди да съм я осмислил съвсем. Котийон и ШТ ме дразнеха повече от обикновено, това не върви на добре

Има некъв хуморец, да, макар че не на нивото на Техол и Бъг. Все пак има Пуст и Крупе, макар че вторият вече не е смешен.Delegat wrote:не знам дали тази тенденция продължава и в осма книга, челите я да кажат
Имаше една гениална реплика на Самар Дев, но няма да я спойля, че кефът от прочитането й беше едър

This is it. Ground zero.
- Moridin
- Global Moderator
Делвиг, култов пост, ако и прекален
все пак радвам се, че даде втори шанс и съм сигурен, че вроденият снобизъм на Ериксън, особено що се отнася до не твърде кадърната му демонстрация на речникови заложби ще те държи до края на поредицата ;р
ще отговоря по-късно на конкретните ти точки, както и на ВЕЧНООПРОЩАВАЩИЯ ЯВНИ АВТОРСКИ ГРЕХОВЕ (освен на автори за ШД конкурсите) Емо

все пак радвам се, че даде втори шанс и съм сигурен, че вроденият снобизъм на Ериксън, особено що се отнася до не твърде кадърната му демонстрация на речникови заложби ще те държи до края на поредицата ;р
ще отговоря по-късно на конкретните ти точки, както и на ВЕЧНООПРОЩАВАЩИЯ ЯВНИ АВТОРСКИ ГРЕХОВЕ (освен на автори за ШД конкурсите) Емо
This is it. Ground zero.
@ Roland недоразбрал едва ли ще ти осигури някакъв leverage в тази точно дискусия. Да не говорим, че не ми харесва като обобщение или още по-малко като обръщение.
Ако имаш някакви конкретни идеи как липсата на способност да контролираш поведението на собствените си герои и логически връзки може да бъде оправдано с "начала на сюжетни линии" ще се радвам да ги обсъдим. Ако имаш конкретни коментари към моите такива, пак така. За всичко останало..мастър кард.
Ако имаш някакви конкретни идеи как липсата на способност да контролираш поведението на собствените си герои и логически връзки може да бъде оправдано с "начала на сюжетни линии" ще се радвам да ги обсъдим. Ако имаш конкретни коментари към моите такива, пак така. За всичко останало..мастър кард.
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...