Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
Пък аз току що наваксах с един срамен пропуск - Екуилибриум. И честно казано съм раздвоен. От една страна има много яка атмосфера и готини идеи, но от друга...
1. Всички готини идеи са крадени от Оруел, Бредбъри, Земятин и подобните им.
2. Сюжетът е предвидим от първата до последната минута, включително врътката с Бащата.
3. На филма болезнено му личи ниският бюджет. Болезнено.
4. Бойните сцени са смехотворни и нелепо позьорски. Добре, че са нарядко.
Като цяло филмът определено е много як, но уви, съм минал с поне пет години възрастта, в която можеше да ме спечели за запленен фен. Ако бях на 17-18, вероятно щях много да се трогна от мощния му "куулнес", но понастоящем същият ми е по-скоро смешен.
А твърденията, че видиш ли това било по-добрата Матрица, са ми почти толкова абсурдни, колкото това, че 13-тият етаж бил по-добрата Матрица
П.П. Добре, че съм гледал Боен клуб гат му е било времето, викам си...
1. Всички готини идеи са крадени от Оруел, Бредбъри, Земятин и подобните им.
2. Сюжетът е предвидим от първата до последната минута, включително врътката с Бащата.
3. На филма болезнено му личи ниският бюджет. Болезнено.
4. Бойните сцени са смехотворни и нелепо позьорски. Добре, че са нарядко.
Като цяло филмът определено е много як, но уви, съм минал с поне пет години възрастта, в която можеше да ме спечели за запленен фен. Ако бях на 17-18, вероятно щях много да се трогна от мощния му "куулнес", но понастоящем същият ми е по-скоро смешен.
А твърденията, че видиш ли това било по-добрата Матрица, са ми почти толкова абсурдни, колкото това, че 13-тият етаж бил по-добрата Матрица
П.П. Добре, че съм гледал Боен клуб гат му е било времето, викам си...
And you can't dance with a devil on your back...
-
alex_sultanov
Можеш да пробваш. Обоснови се, пък аз ще те размажа с примери
Поне за Еквилибриума де, другият не ми е пресен.
Прочее, не се отнасям с пренебрежение. Просто си казвам впечатленията за филма. Освен ако изтъкването на разликата в класите между него и първата Матрица е "пренебрежение", в който случай уви, да, сигурно все пак това правя.
Прочее, не се отнасям с пренебрежение. Просто си казвам впечатленията за филма. Освен ако изтъкването на разликата в класите между него и първата Матрица е "пренебрежение", в който случай уви, да, сигурно все пак това правя.
And you can't dance with a devil on your back...
Мммм, отворило се е тема за една от класиките за Baleheads.
Помня, че като го гледах за първи път на кино ми се стори МНОГО страхотен. Ама много. Второто гледане беше леко разочароващо, а ако го гледам днес почвам леко да се хиля. Идеите са си ок (при все най-безсрамно изплагиатствани, естествено), обаче не мога да се спра, когато Бейл изрича част от някои от най-нелепите реплики с такова каменно достойнство (при все, че сигурно и той осъзнава, че не мейкват много сенс).
Мисля, че е не-зле напрвено филмче, с добър първоначален замисъл, но както Рол е отбелязал, с твърде оскъден бюджет, което е повече или по-малко пречка за подобен сорт филми.
А и разбира се, че е по-добър от The Matrix. Duh! В Матрицата няма Бейл полугол за 5 минути, цъклещ се срещу прозиращото слънце.
Помня, че като го гледах за първи път на кино ми се стори МНОГО страхотен. Ама много. Второто гледане беше леко разочароващо, а ако го гледам днес почвам леко да се хиля. Идеите са си ок (при все най-безсрамно изплагиатствани, естествено), обаче не мога да се спра, когато Бейл изрича част от някои от най-нелепите реплики с такова каменно достойнство (при все, че сигурно и той осъзнава, че не мейкват много сенс).
Мисля, че е не-зле напрвено филмче, с добър първоначален замисъл, но както Рол е отбелязал, с твърде оскъден бюджет, което е повече или по-малко пречка за подобен сорт филми.
А и разбира се, че е по-добър от The Matrix. Duh! В Матрицата няма Бейл полугол за 5 минути, цъклещ се срещу прозиращото слънце.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Е, по-добър от Матрицата(от първата де) не е, но не е и чак толкова зле. Щях да тръгна да го защитавам, но като се замисля, всъщност съм горе-долу съгласна с минусите, които е посочил Роланд
Пак си ми харесва все пак.
Vivian, забрави да споменеш, че

Vivian, забрави да споменеш, че
- Spoiler: show
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*
Е как успя да го намърдаш Боен клуб тука?
Боен Клуб е социален коментар, Еквилибриум е нощна полюция на онзи с чалгата Ултра Виолета.
Иначе, като за нискобюджетна, грозна, псевдоантиутопична ала-бала става де, ама е минал доста, доста далеч покрай Матриците, за първата изобщо да не говорим.
Нека да изрекламирам това (докато сме на темата евтини филми с потенциал):
http://www.imdb.com/title/tt0893402/
което го чакам не само заради Ева.
Иначе, като за нискобюджетна, грозна, псевдоантиутопична ала-бала става де, ама е минал доста, доста далеч покрай Матриците, за първата изобщо да не говорим.
Нека да изрекламирам това (докато сме на темата евтини филми с потенциал):
http://www.imdb.com/title/tt0893402/
което го чакам не само заради Ева.
- The Dragon
- Elder God
Ко да ти кажа - всеки филм с повече от 200 убийства е готин.
А всякакви опити напоследък с полуфашистки/полурелигиозни правителства, на които режисьорите се чудят какъв символ да сложат на черно червените знамена, дето да не е свастика гледам като на comic relief.
А всякакви опити напоследък с полуфашистки/полурелигиозни правителства, на които режисьорите се чудят какъв символ да сложат на черно червените знамена, дето да не е свастика гледам като на comic relief.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Оф, да, и като казах Ева, снощи гледах Златния компас на 1080p HD и просто... тъжна, тъжна работа.
Жалко че няма да видим края на тая приказка, а имаше толкова потенциал и е хвърлен толкова талант, че ми остава само да псувам неандерталците в костюми от Ню Лайн, които съсипаха всичко. Вече половин година след уж спасителното DVD няма инфо нито за Кинжала, нито евентуално за режисьорската версия, в която Крис Уейтс е оставен на мира и я е разказал, както трябва.
- tigermaster
- Elder God
Добри си бяха бойните сцени, хайде сега... Единственото, с което съм имал проблем, май беше сценката, в която Престън изби полицаите заради някакво кученце. И то не за друго, а защото беше леко като сценка от филм на Ван Дам, където лошите само стоят и чакат нашия да ги млати(или стреля, както беше в случая), а и беше леко прекалено "куул"... Как да го обясня. Предпоследната престрелка беше страшна, макар че и към нея имам някакви забележки по тая линия, а последните битки с мечовете са си истинска мечта...Roland wrote: 4. Бойните сцени са смехотворни и нелепо позьорски. Добре, че са нарядко.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог