На който му е толкова акъла, че приема за 100% достоверни филми, които не са документални, си е негов проблема.
Режисьорско кино
Много си прав, сигурен съм, че от Пентагона са бутнали солидна пачка на сценариста, за да направи пропаганда срещу руснаците. 
На който му е толкова акъла, че приема за 100% достоверни филми, които не са документални, си е негов проблема.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Според мен има разлика межу недостоверност (главният герой е бил 10 години по-стар и не е имал никаква сестра,заради която да се бие примерно) и обръщане наопаки на самата атмосфера и идея на историята.
Ся, и аз съм чувала, че като дошла съветската армия само изпила целия наличен алкохол и всъщност не мисля, че в условия на мобилизация армията може да е друго освен от кол и въже. Чувала съм и това с насилственото слагане на войници за пушечно месо отпред, но ме съмнява това да е бил стилът на цялата война и ако филмът внушава това (не съм го гледала) не е добър подход...
Ся, и аз съм чувала, че като дошла съветската армия само изпила целия наличен алкохол и всъщност не мисля, че в условия на мобилизация армията може да е друго освен от кол и въже. Чувала съм и това с насилственото слагане на войници за пушечно месо отпред, но ме съмнява това да е бил стилът на цялата война и ако филмът внушава това (не съм го гледала) не е добър подход...
Last edited by Morwen on Fri Sep 12, 2008 10:59 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- RRSunknown
- Elder God
Да ти кажа това с бабата и дядото не ми излглежда като военно исторички аргумент за СталинградRoland wrote:Не знам за тия, учили история, но според баба ми и дядо ми, които са били в София, когато въпросната Червена армия е НАХЛУЛА тук, са били точно от кол и въже събирани и разпасани селяци. Смисъл, предупреждавали са населението да не излиза от къщи и са държали магазините и училищата затворени...
Прочее, това с напредването под страх от разстрел, ако отстъпиш, също е исторически факт, всеки, учил история, го знае.
Не става дума за това на колко години е главният персонаж. Става дума за доста сериозни художествени измислици, които трябва да направят филма гледаем за западната публика. Представете си какво би станало ако руснаци го правеха тоя филмСпоред мен има разлика межу недостоверност (главният герой е бил 10 години по-стар и не е имал никаква сестра,заради която да се бие примерно) и обръщане наопаки на самата атмосфера и идея на историята.
edit: в битката за Сталинград идват на помощ един от най-добре екипираните руски войски. Помня го в един док. филм.
edit 2: не беше само за войниците като пушечно месо, имаше и любовна драма
- The Dragon
- Elder God
Правилния филн за сталинград е ето този. http://www.imdb.com/title/tt0108211/ . Хвалили са ми го хора които наистина са навътре в историята на онази битка. Enemy At The Gates е много класи под него.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Еми той "Враг пред портите" не е филм за битката при Сталинград или за цялата война, а за двама легендарни снайперисти и разните работи около тях. Добре екипираните руски войски са дошли, ама на Ано не му е пукало за тях и не са имали смисъл в неговата история, затова не е снимал сцени с тях. От друга страна, "доброволците" с щиковете в гърба му се връзват и затова е заснел сцена с тях.
- The Dragon
- Elder God
Не естествено. Гледал съм го. Просто съм питал хора които наистина разбират от история доколко е достоверно и те са се изказали положително в този аспект.Roland wrote:Чакай сега, тоест ти не си го гледал, но понеже са ти го хвалили еди кои си хора, е класи над другия?
Иначе не всяка мобилизирана армия е от кол и въже. Немците не са били, нито тогава, нито дори в отстъпление.
А немците в отстъпление са били далеч от стандартите за висока дисциплина и изряден външен вид.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
подкрепям с 2 ръце, аз СЪМ го гледал , гледал съм и Врагът и като имащ се за познаващ военната история мога да кажа че именно Сталибград предава атмосферата достоверно.The Dragon wrote:Правилния филн за сталинград е ето този. http://www.imdb.com/title/tt0108211/ . Хвалили са ми го хора които наистина са навътре в историята на онази битка. Enemy At The Gates е много класи под него.
разбрахме вече че нищо не разбираш от военно дело няма смисъл да ставаш смешен с подобни изказвания.Roland wrote:Чакай сега, тоест ти не си го гледал, но понеже са ти го хвалили еди кои си хора, е класи над другия?
Иначе не всяка мобилизирана армия е от кол и въже. Немците не са били, нито тогава, нито дори в отстъпление.
ами мерим го защото се води ИСТОРИЧЕСКИ филм а не рандъм супер геройски екшън в който не може да се търси реализъм.И продължавам да не разбирам кога започнахме да мерим киното по реализма и достоверността му...
Last edited by RRSunknown on Fri Sep 12, 2008 11:38 am, edited 1 time in total.
Малко пояснения относно битката при Сталинград - битката е била загубена не защото руснаците са били по-многобройни или по-добре въоръжени, а защото въздушните сили на Германия не са смогвали с доставките на храна, гориво и боеприпаси. Според мен филма се придържа достатъчно близко до реалността от онова време, въпреки че някои неща са променени с цел по-добра гледаемост.