На който му е толкова акъла, че приема за 100% достоверни филми, които не са документални, си е негов проблема.
Да ти кажа това с бабата и дядото не ми излглежда като военно исторички аргумент за СталинградRoland wrote:Не знам за тия, учили история, но според баба ми и дядо ми, които са били в София, когато въпросната Червена армия е НАХЛУЛА тук, са били точно от кол и въже събирани и разпасани селяци. Смисъл, предупреждавали са населението да не излиза от къщи и са държали магазините и училищата затворени...
Прочее, това с напредването под страх от разстрел, ако отстъпиш, също е исторически факт, всеки, учил история, го знае.
Не става дума за това на колко години е главният персонаж. Става дума за доста сериозни художествени измислици, които трябва да направят филма гледаем за западната публика. Представете си какво би станало ако руснаци го правеха тоя филмСпоред мен има разлика межу недостоверност (главният герой е бил 10 години по-стар и не е имал никаква сестра,заради която да се бие примерно) и обръщане наопаки на самата атмосфера и идея на историята.
Не естествено. Гледал съм го. Просто съм питал хора които наистина разбират от история доколко е достоверно и те са се изказали положително в този аспект.Roland wrote:Чакай сега, тоест ти не си го гледал, но понеже са ти го хвалили еди кои си хора, е класи над другия?
Иначе не всяка мобилизирана армия е от кол и въже. Немците не са били, нито тогава, нито дори в отстъпление.
подкрепям с 2 ръце, аз СЪМ го гледал , гледал съм и Врагът и като имащ се за познаващ военната история мога да кажа че именно Сталибград предава атмосферата достоверно.The Dragon wrote:Правилния филн за сталинград е ето този. http://www.imdb.com/title/tt0108211/ . Хвалили са ми го хора които наистина са навътре в историята на онази битка. Enemy At The Gates е много класи под него.
разбрахме вече че нищо не разбираш от военно дело няма смисъл да ставаш смешен с подобни изказвания.Roland wrote:Чакай сега, тоест ти не си го гледал, но понеже са ти го хвалили еди кои си хора, е класи над другия?
Иначе не всяка мобилизирана армия е от кол и въже. Немците не са били, нито тогава, нито дори в отстъпление.
ами мерим го защото се води ИСТОРИЧЕСКИ филм а не рандъм супер геройски екшън в който не може да се търси реализъм.И продължавам да не разбирам кога започнахме да мерим киното по реализма и достоверността му...
Users browsing this forum: No registered users and 16 guests