Преди малко изгледах The Machinist, след двугодишно отлагане. Знаех си, че ще съжалявам, че все не намирах време за него. Филмът е покъртителен!
Виждам, че по-горе имаше обсъждания на Donnie Darko и мисля, че тук е мястото да кажа, че и мен много ми хареса. За себе си го поставям (както и The Machinist) в една категория със следните филми (знам, че категорията е доста размита и много спорна): The Butterfly Effect, The Jacket, The I Inside, Stay (със сигурност забравям някой), може би Fight Club. Повечето от тях се градят върху необяснени мистерии, но това, което ги свърза, е неразграничимостта на реалното и илюзорното - независимо дали става въпрос за някакъв феномен, или за психическо заболяване.
Моля препоръчайте ми нещо подобно!
Друг филм, който гледах наскоро и ме впечатли, е The Following. Нека нашите филмови творци вземат пример от Кристофър Нолън как може да се направи невероятен филм с 6000 долара.
А като видях постовете за испански кино, се сетих за последния испански филм, който гледах - La Comunidad. Много добра черна комедия, която класирам непосредствено след Delicatessen на Jeunet.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!