По повод Пандата - за пиратството с любов и ненавист

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Aug 08, 2008 1:56 pm

Е, само за протокола, има пък и хора, които смятаме, че този път българският дублаж беше много сполучлив :) А това, че "намираш за тъпотия" това, че малки, пък и не толкова малки, деца в доста случаи просто *не могат* да четат изобщо или достатъчно бързо, а и да могат, просто *не могат* да извлекат удоволствие от филма, ако им се налага да се мОрят да четат... уф, няма да използвам толкова силни изрази, колкото теб, защото хич и изобщо не ми се влиза в идиотски разгорещени спорове за неща, които би трябвало да са очевидни :) Разбира се, това до голяма степен зависи и от възрастовата дефиниция за "деца", но... мня... стига толкоз от мен засега :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Aug 08, 2008 3:45 pm

Roamer wrote:А това, че "намираш за тъпотия" това, че малки, пък и не толкова малки, деца в доста случаи просто *не могат* да четат изобщо или достатъчно бързо, а и да могат, просто *не могат* да извлекат удоволствие от филма, ако им се налага да се мОрят да четат...
Намирам за тъпотия факта, че от всички прожекции за една седмица няма дори една с нормалния звук. Намирам за тъпотия и схващането "анимация е, значи ще го гледат само дечицата". "10 000 В.С." е също толкова детски, колкото и пандата, само дето е по-тъп. "Спийд Рейсър" също е толкова детски. Обаче излязоха както му е редът. А заради това схващане за анимациите по телевизията в детския блок излъчваха филмчета като "Принцеса Мононоке" и "Сейзан", които са напълно и тотално неподходящи за малки деца. В смисъл, че сестра ми сънува кошмари от първото.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Aug 08, 2008 3:51 pm

Роуме - Е не говориме вече за качеството на дублажа на пандата, а за принципите на които работят наще малумни кина. Иначе става да, ма щи пусна английския по-натам.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Aug 08, 2008 4:19 pm

Ксел, репликата, на която отговорих, говореше конкретно за дублажа на Пандата :)

А иначе, tigermaster, и на мен ми се вижда твърде идиотско това "само дечицата ще го гледат", но съм донякъде склонен да повярвам на Адриана, която казва, че до голяма степен вината за това е в самите кина. Но иначе отново всички започнахме да повтаряме всичко, което сме казвали много пъти преди... няма много смисъл :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Ludmila76
Adept

Post by Ludmila76 » Fri Aug 08, 2008 4:36 pm

то ако питаш кината сигурно ще ти кажат че и цените на билетите са много ниски и работят почти на загуба горките те
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Aug 08, 2008 4:43 pm

Е, че те избиват от пуканките повече отколкото от билети. :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Aug 08, 2008 6:07 pm

Сигурно не толкова (все пак осем кинта е билета, а голямото меню е към 5), но почти толкова защото някои си хапват по заведенийцата наоколо, макар че не знам доколко процент от доходите или постоянен наем после отива в самото кино и има ли въобще такъв от Викторията, Кентъкиту и други подобни или те са си съвсем отделно и съжителстват в една сграда с киното (за Арените говоря де).

Леле и освен тва представяте ли си - ако пуснат анимацийките на прожекции без дублаж, колко объркани майки с дечица ще влязат на тези прожекции и ще четат на висок глас на отрочетата си, докато схванат, че отделно има и дублирани прожекции :? :D - малко ми напомня на пътуванията в БДЖ в първа класа - повече от половината пътници са седнали уж съвсем случайно там. ;)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Aug 08, 2008 8:01 pm

Super M wrote:Сигурно не толкова (все пак осем кинта е билета, а голямото меню е към 5), но почти толкова защото някои си хапват по заведенийцата наоколо, макар че не знам доколко процент от доходите или постоянен наем после отива в самото кино и има ли въобще такъв от Викторията, Кентъкиту и други подобни или те са си съвсем отделно и съжителстват в една сграда с киното (за Арените говоря де).

Леле и освен тва представяте ли си - ако пуснат анимацийките на прожекции без дублаж, колко объркани майки с дечица ще влязат на тези прожекции и ще четат на висок глас на отрочетата си, докато схванат, че отделно има и дублирани прожекции :? :D - малко ми напомня на пътуванията в БДЖ в първа класа - повече от половината пътници са седнали уж съвсем случайно там. ;)

по света (US и UK) е обратното - по-голямата част от печалбата за кината е от околните дейности, отколкото от билети. големият пай от билетните пари не остава за тях.

а майките с дечица, ако обичат, да не ходят на кино след "лека нощ, деца".

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Aug 08, 2008 9:27 pm

Roamer wrote: но съм донякъде склонен да повярвам на Адриана, която казва, че до голяма степен вината за това е в самите кина.
И аз. От това недоволствах, ако не се лъжа.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”