The Dark Knight

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Jul 23, 2008 3:36 pm

Spoiler: show
и който току що спаси група заложници и два кораба народ пред очите на цял полицейски squad снайперисти в отсрещната сграда? доста зор и сценаристка пот се иска, за да го мразят за туй.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 23, 2008 3:40 pm

Хората основно видяха, че той преби суотаджиите всъщност :) А и когато медиите са против теб, е все тая кой кво видял.
And you can't dance with a devil on your back...

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Jul 23, 2008 6:47 pm

Според мен идеята на Гордън и Батман е, че ше почне много да се души около смъртта на Харви и убитите от него, все пак е замесен любимеца на народа. И когато се задълбаят нещата, случайно или не може да се стигне до истината. Затова Батман предложи да поеме вината, така всичко става бързо и чисто. А хората така или иначе си го понамразваха, пък и той беше твърдо убеден, че не може да е герой, при положение че се саморазправя с лошите. И че на Готам му трябва някой без маска, така финала перфектно се връзва със всичко.
Look at the darkness...
...around me.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jul 24, 2008 10:31 am

Въобще целия този спор за финала на филма ми се струва леко безсмислен. Лично на мен така ми хареса страшно много. Въобще не съм се и опитвал да си представям други опции. Тогава просто щеше да се получи друг филм. И вероятно нямаше да ме изкефи толкова.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Thu Jul 24, 2008 11:58 am

Image

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Jul 25, 2008 7:02 pm

СПОЙЛЪРС АХЕД

С Хриси гледахме филма и ни хареса... умерено. За нея не знам, но аз лично определено все още предпочитам стария първи Батман, който е далеч по-издържан като цялостен филм, тон и т.н. (и не говоря по памет, преди няколко месеца го гледах пак). Тук се опитаха да направят прекалено много и често се получаваше неприятно разхвърляно, неясно и проточено. Че дори и глуповато. Тони Старк > Брус Уейн. Присъствието на Кийтън > това на Бейл (и не говоря за чисто физическото). Визуалният стил беше доста обикновен.

Иначе няма спор, че The Dark Knight е в пъти по-добър от скапания Begins. Екшън сцените бяха подобрени бая
(ако не броим финалната, в която така и не разбрах защо на Батман му трябваше да се бие с влкючен визьор и как точно Джоукъра успя да го победи в ръкопашен бой, при положение че е убер-нинджа-дюд, трениран от ЛИАМ НИЙСЪН),
имаше нереално кефещ лошковец, много добре бяха докарали Ту Фейс визуално (тенкс, СиДжи) и... ми това е май.

Накратко - след като излязох от киносалона от всичките 2 часа и половина в главата ми остана само сив фон с един Джоукър отпред. Доста яко, но не достатъчно. Не го смятам за най-добрия комиксов или дори Батман филм евър, пък КАМО ЛИ за най-добрия филм, какъвто е според АйЕмДиБи.

8/10

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 25, 2008 8:27 pm

Почвам с това, че за мен този филм обективно Е най-добрият Батман, правен досега. След като приключихме с доста тъпото обяснение как човекът прилеп е станал това, което е, и минахме към нещата по същество, вече мога да си призная, че Нолан го прави по-добре от Бъртън. Просто е по-истински и мога да го взема насериозно.

Та по точки:

Жокерът Е УЛТИМАТИВЕН И ГЕНИАЛНО ИЗПЪЛНЕН, във възторг съм и от самия образ, и от актьорската игра на Хийт Леджър. Лебедова песен, накара ме да съжалявам още повече, че вече го няма. Ебати, колко беше як всъщност с това примляскване и облизване на устните! Наистина слага Джак Никълсън в малкия си джоб.

Батман е батманът, който ми е харесвал най-много досега. Като не бере цветенца и не ми размахва псевдомистичен маршъл арт шитец, го възприемам по съвсем различен начин.

Алфред винаги е бил пич и винаги ще бъде. Същото важи и за Гордън и Лушъс.

Батгърл е най-грозната и досадна от всички мацки на нашия досега,
но пък си взе фатално, така че всичко е ток и жица
.

Харви Дент също беше разкошен и в двете си половини на филма. Чак ми е жал, че мина някак транзит покрай Жокера. Офте мофтеше.

Сюжетните врътки бяха доста яки, диалозите също. Като цяло ми беше интересно.

Проблемите ми с този филм са основно с продължителността му. Прекалено много действие и сюжетни линии бяха навряли в него и към края вече беше почнало сериозно да ми писва. В смисъл, можеха да разкарат Жокера доста по-рано и да ни спестят напълно излишната евтино-моралистична мелодрамичка с двата кораба. Бати, как се издразних на това! Мдам - два емблематични злодея и яки моменти колкото за два филма не правят един двойно по-як филм като се слеят. Ту-фейс заслужаваше повече.
Краят като цяло беше доста патетичен и следователно тъп - са Гордън да лее поетични слова с блеснал поглед пред малкото си детенце - айде не, а? Просто за броени секунди филмът се срина от 10 на 8 с това, след като повече от 2 часа направо РУТЕШЕ.
Та така, ставам фенка на Нолън и новия Батман, но този филм остро НЕ е по-добър от Кръстника и още поне 50 негови събратя от Топ 250 на ИМДБ, така че хайпът покрай него е доста пресилен и необоснован.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 25, 2008 10:39 pm

Изгледах го днеска най-сетне. Ми нема 1 минута дет да не ме кефи в тоя филм. Добър та добър. Джокера си е просто Ве-лик. Баси усещах как се обилизвам и аз по едно време :shock:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Jul 25, 2008 11:00 pm

mitkohr wrote:
Image
гениално!

гледах го сега за втори път :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 25, 2008 11:03 pm

Hahah мега е

тва за баланс :P
Image
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jul 25, 2008 11:59 pm

А сценката между харви и джокера в болницата, дали не е от най-готините моменти във историята на киното въобще ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Jul 26, 2008 12:04 am

Не знам, но спокойно можеха да отрежат всичко преди и след излизането на Сестра Леджър от болницата и филмът пак да си остане толкова як. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 26, 2008 12:24 am

Не ми е ясно как е възможно, но на второ гледане е още по-як :shock:

Междувременно:

User Rating: 9.5/10 (124,766 votes)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jul 26, 2008 12:26 am

Бе на кино нема да е ма ше се гледа якия рип задължително некой ден. :roll Като никога да не мога да измисла и 1 забележка.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 26, 2008 2:12 am

На второ гледане е някскси много по-синтезиран, по-конкретен. Понеже вече си обхванал цялата сюжетна рамка и слагаш всяко събитие в контекст. И съответно двата часа и половина ми се видяха като един и половина, нямаше и миг на скука...

А сцената с фериботите и решението на Батман накрая съм още по-твърдо убеден, че са най-правилните възможни спрямо тази концепция на филма. Както и Емо каза, въпреки че използва похвати на реализма, Черният рицар всъщност е един АДСКИ символичен филм.