The Dark Knight

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Jul 23, 2008 3:36 pm

Spoiler: show
и който току що спаси група заложници и два кораба народ пред очите на цял полицейски squad снайперисти в отсрещната сграда? доста зор и сценаристка пот се иска, за да го мразят за туй.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 23, 2008 3:40 pm

Хората основно видяха, че той преби суотаджиите всъщност :) А и когато медиите са против теб, е все тая кой кво видял.
And you can't dance with a devil on your back...

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Jul 23, 2008 6:47 pm

Според мен идеята на Гордън и Батман е, че ше почне много да се души около смъртта на Харви и убитите от него, все пак е замесен любимеца на народа. И когато се задълбаят нещата, случайно или не може да се стигне до истината. Затова Батман предложи да поеме вината, така всичко става бързо и чисто. А хората така или иначе си го понамразваха, пък и той беше твърдо убеден, че не може да е герой, при положение че се саморазправя с лошите. И че на Готам му трябва някой без маска, така финала перфектно се връзва със всичко.
Look at the darkness...
...around me.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jul 24, 2008 10:31 am

Въобще целия този спор за финала на филма ми се струва леко безсмислен. Лично на мен така ми хареса страшно много. Въобще не съм се и опитвал да си представям други опции. Тогава просто щеше да се получи друг филм. И вероятно нямаше да ме изкефи толкова.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Thu Jul 24, 2008 11:58 am

Image

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Jul 25, 2008 7:02 pm

СПОЙЛЪРС АХЕД

С Хриси гледахме филма и ни хареса... умерено. За нея не знам, но аз лично определено все още предпочитам стария първи Батман, който е далеч по-издържан като цялостен филм, тон и т.н. (и не говоря по памет, преди няколко месеца го гледах пак). Тук се опитаха да направят прекалено много и често се получаваше неприятно разхвърляно, неясно и проточено. Че дори и глуповато. Тони Старк > Брус Уейн. Присъствието на Кийтън > това на Бейл (и не говоря за чисто физическото). Визуалният стил беше доста обикновен.

Иначе няма спор, че The Dark Knight е в пъти по-добър от скапания Begins. Екшън сцените бяха подобрени бая
(ако не броим финалната, в която така и не разбрах защо на Батман му трябваше да се бие с влкючен визьор и как точно Джоукъра успя да го победи в ръкопашен бой, при положение че е убер-нинджа-дюд, трениран от ЛИАМ НИЙСЪН),
имаше нереално кефещ лошковец, много добре бяха докарали Ту Фейс визуално (тенкс, СиДжи) и... ми това е май.

Накратко - след като излязох от киносалона от всичките 2 часа и половина в главата ми остана само сив фон с един Джоукър отпред. Доста яко, но не достатъчно. Не го смятам за най-добрия комиксов или дори Батман филм евър, пък КАМО ЛИ за най-добрия филм, какъвто е според АйЕмДиБи.

8/10

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 25, 2008 8:27 pm

Почвам с това, че за мен този филм обективно Е най-добрият Батман, правен досега. След като приключихме с доста тъпото обяснение как човекът прилеп е станал това, което е, и минахме към нещата по същество, вече мога да си призная, че Нолан го прави по-добре от Бъртън. Просто е по-истински и мога да го взема насериозно.

Та по точки:

Жокерът Е УЛТИМАТИВЕН И ГЕНИАЛНО ИЗПЪЛНЕН, във възторг съм и от самия образ, и от актьорската игра на Хийт Леджър. Лебедова песен, накара ме да съжалявам още повече, че вече го няма. Ебати, колко беше як всъщност с това примляскване и облизване на устните! Наистина слага Джак Никълсън в малкия си джоб.

Батман е батманът, който ми е харесвал най-много досега. Като не бере цветенца и не ми размахва псевдомистичен маршъл арт шитец, го възприемам по съвсем различен начин.

Алфред винаги е бил пич и винаги ще бъде. Същото важи и за Гордън и Лушъс.

Батгърл е най-грозната и досадна от всички мацки на нашия досега,
но пък си взе фатално, така че всичко е ток и жица
.

Харви Дент също беше разкошен и в двете си половини на филма. Чак ми е жал, че мина някак транзит покрай Жокера. Офте мофтеше.

Сюжетните врътки бяха доста яки, диалозите също. Като цяло ми беше интересно.

Проблемите ми с този филм са основно с продължителността му. Прекалено много действие и сюжетни линии бяха навряли в него и към края вече беше почнало сериозно да ми писва. В смисъл, можеха да разкарат Жокера доста по-рано и да ни спестят напълно излишната евтино-моралистична мелодрамичка с двата кораба. Бати, как се издразних на това! Мдам - два емблематични злодея и яки моменти колкото за два филма не правят един двойно по-як филм като се слеят. Ту-фейс заслужаваше повече.
Краят като цяло беше доста патетичен и следователно тъп - са Гордън да лее поетични слова с блеснал поглед пред малкото си детенце - айде не, а? Просто за броени секунди филмът се срина от 10 на 8 с това, след като повече от 2 часа направо РУТЕШЕ.
Та така, ставам фенка на Нолън и новия Батман, но този филм остро НЕ е по-добър от Кръстника и още поне 50 негови събратя от Топ 250 на ИМДБ, така че хайпът покрай него е доста пресилен и необоснован.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 25, 2008 10:39 pm

Изгледах го днеска най-сетне. Ми нема 1 минута дет да не ме кефи в тоя филм. Добър та добър. Джокера си е просто Ве-лик. Баси усещах как се обилизвам и аз по едно време :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Jul 25, 2008 11:00 pm

mitkohr wrote:
Image
гениално!

гледах го сега за втори път :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 25, 2008 11:03 pm

Hahah мега е

тва за баланс :P
Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jul 25, 2008 11:59 pm

А сценката между харви и джокера в болницата, дали не е от най-готините моменти във историята на киното въобще ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Jul 26, 2008 12:04 am

Не знам, но спокойно можеха да отрежат всичко преди и след излизането на Сестра Леджър от болницата и филмът пак да си остане толкова як. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 26, 2008 12:24 am

Не ми е ясно как е възможно, но на второ гледане е още по-як :shock:

Междувременно:

User Rating: 9.5/10 (124,766 votes)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jul 26, 2008 12:26 am

Бе на кино нема да е ма ше се гледа якия рип задължително некой ден. :roll Като никога да не мога да измисла и 1 забележка.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 26, 2008 2:12 am

На второ гледане е някскси много по-синтезиран, по-конкретен. Понеже вече си обхванал цялата сюжетна рамка и слагаш всяко събитие в контекст. И съответно двата часа и половина ми се видяха като един и половина, нямаше и миг на скука...

А сцената с фериботите и решението на Батман накрая съм още по-твърдо убеден, че са най-правилните възможни спрямо тази концепция на филма. Както и Емо каза, въпреки че използва похвати на реализма, Черният рицар всъщност е един АДСКИ символичен филм.