Какво е за вас писането по форуми?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue May 06, 2008 12:01 am

Skywalker wrote:влизам тук за да нахрана колето,валката,гарича и чат пат симо :lol: :lol:
Знаех си. :rofl:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 06, 2008 12:28 am

Morwen wrote:
Muad_Dib wrote:Дори не го сравнявай с телефона, моля те. Просто няма смисъл. Едната интонация и тон дето ти се препредава по него ще ти е достатъчен да и даде информация дали той наистина мисли, че "ти си си еди каква си" или се шегува.
Не ме разбираш. Въобще не отричам, че получаваш много по-малко информация и общуването е орязано. Това срещу което протестирам е идеята в стил "аз тука на форума мога да си те ругая на майка и да ти пускам голите снимки в общия, но на живо сме първи приятелчета.". Едно са объркванията, друго - пълното пренебрегване на възможността да се общува човешки.
Не говоря за чак такава крайност. Ясно е, че с въпросните хора, които ще псуват и ще пускат снимките тук никога няма да дружиш наживо. Говорим за например "леко хапливи" отношения тук и едно истинско приятелство в истинския свят, което е много чест случай между хората тук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 06, 2008 9:51 am

Хмм, е ли обаче?

То темата се поизмести, но по поизместения въпрос съм с Жоро - форумът е по-добрият медиум за обмяна на мнения и изразяване на позиции от живата комуникация.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 06, 2008 10:39 am

Надявам се да е.

Единственият аргумент, за който съм съгласен с Жоро е този за времето за отреагиране при спор.

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Tue May 06, 2008 11:53 am

Или не.
А форумите са полезни основно за откриване на информация по дадена тема и евентуалното й обсъждане с други заинтересовани хора. Всичко друго е логорея.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 06, 2008 11:56 am

Е ти ше знаеш.

Къде в тази схемичка влиза райтинг уъркшопът бтв? Щото много работилници по света са точно във форумен формат. В логореята, сигурно...

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Tue May 06, 2008 12:15 pm

...и евентуалното й обсъждане с други заинтересовани хора.
Да, знам. И хайде кротни се.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 06, 2008 12:16 pm

Roland wrote:Къде в тази схемичка влиза райтинг уъркшопът бтв? Щото много работилници по света са точно във форумен формат. В логореята, сигурно...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 06, 2008 1:05 pm

Райтинг уъркошопът на практика е начин за намиране на информация за това как да пишеш по-добре и обсъждане на това. Не виждам защо скачаш на определението. Да не говорим, че за някой може (и дори е нормално) и да е безсмислен, важното е за участващите в него да не е.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Tue May 06, 2008 3:24 pm

Защо влизам във форум всъщност.......
За да си направя живота интересен? Защото хората, образите, те са интересното в живота и един форум ти дава възможност да опознаеш характери, личности ИЛИ това, което тези личности биха искали да БЪДАТ.
За да комуникирам (конкретно в този форум) с интелигентни хора. И в същото време да изучавам тези хора. Да попивам чуждото мнение и да предлагам своето.
Да, форумното общуване не може да замести истинското, но може да ти даде много интересна възможност за спокойна дискусия. Както Жоро каза - да четеш мнения, които са обмислени и адекватни. Въпреки че, аз например не обмислям постовете си, а просто тръгвам и каквото излезе и така е и на живо, и не се съмнявам, че има хора като мен, а има и такива, които са "на живо мишка, във форума мечка" и те също сами по себе си са изключително интересни, защото във форума ти виждаш човекът какъвто ТОЙ иска ТИ да го виждаш. А на живо виждаш човекът наистина. И преценяваш хората.
Не е задължително да пишеш - дори и само четенето понякога ми стига, а пиша по теми, които са ми интересни.

Да, няма ги жестомимиките, които са точно толкова интересни, колкото и думите, които придружават, но това е както проблем, така и предимство. Защото хората имат излъчване. Имат два типа "аури" (съвсем условно, разбира се) - първоначално впечатление, и вторично такова. Примерно нека някой дойде веднъж на моя проповед - справям се доста прилично, а и една от малкото ми дарби е да убеждавам хората в нещо ако реша. По този начин обаче влияя на по-слабо волевите на извън-разумова основа. Което го няма при форумното общуване. А и, освен това до форум имаш достъп през по-голямата част от времето си (поне аз де, за ся само на работа, но когато завърша ремонта на семейната бърлога и по цял ден и нощ), докато за лични контакти - почти не, пък и малко хора понасят грозния ми тембър та.......

Просто във форум, пълен с чешити можеш да си намериш все нещо за саба си..... Така де......

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 12, 2008 9:20 pm

Още нещо, което забравих - тук е единственото (за мен) място, където знам, че мога да напиша половин страница пост и да не ми се отговори с половин изречение.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 13, 2008 10:02 am

Бе напоследък по навик :oops: Иначе не ми се влиза в подробнсти след сичко казано/спорено по-горе. Ама... краставите магарета... си намират средства за комуникация :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Wed May 14, 2008 5:05 pm

Интересна тема, макар да не съм писал отдавна тук форумът все още си ми харесва и го чета понякога. За мен форумите са много различно от каквото бяха преди, може би защото имам все по-малко и по-малко време, дет се вика в сбободното ми време гледам да излеза с приятели, да поспортувам. Но като цяло форумът си е място за обсъждане на различни теми от живота, и може би точно понеже съм залят с информация по цял ден на лекциите гледам като вляза в нета да разпусна някъде където не се говори за толкова сериозни неща, като примерно в Клуб Ф1. Разбира се някой тук спомена че това е единственият форум където като напишеш половин страница и няма да ти отговорят с едно изречение - напълно вярно - май някъде имам все още запеметени части от оная огромната тема за Религията в Драгън Ай, да си спомням какви глупости съм писал. :lol:

Иначе не мога да се съглася че форумите са на по-високо ниво от живата комуникация, по простата причина че не е на живо, няма как да предвидив реакцията на другия.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed May 14, 2008 5:26 pm

Аз влизам във форуми, за да водя разговори по теми, от които се интересувам. Ни повече, ни по-малко :).
Look at the darkness...
...around me.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Jun 21, 2008 1:42 pm

Баси бюргерската скука лъха напоследък от този форум. Добродушна една такава :?
А къде отидоха взривовете на идеи? Къде се дянаха гигантските сблъсъци на конгениални прозрения и съпровождащите ги мозъчни сътресения? Сами ли сме във Вселената? Има ли живот след смъртта? Какъв е смисълът на Битието? Колко дявола танцуват на върха на иглата? Кой е Въпросът на Въпросите, и има ли той отговор?
Няма, братче. ЧРД, наздраве, хамбургери, комикси и футбол на малки вратички :roll:
Единственият по-метафизичен елемент, който напоследък забелязах, беше намерението на отеца да рита кокалчета с кубинки, но ми е недостатъчен :popcorn: