Знаех си.Skywalker wrote:влизам тук за да нахрана колето,валката,гарича и чат пат симо![]()
Какво е за вас писането по форуми?
Moderator: Moridin
Не говоря за чак такава крайност. Ясно е, че с въпросните хора, които ще псуват и ще пускат снимките тук никога няма да дружиш наживо. Говорим за например "леко хапливи" отношения тук и едно истинско приятелство в истинския свят, което е много чест случай между хората тук.Morwen wrote:Не ме разбираш. Въобще не отричам, че получаваш много по-малко информация и общуването е орязано. Това срещу което протестирам е идеята в стил "аз тука на форума мога да си те ругая на майка и да ти пускам голите снимки в общия, но на живо сме първи приятелчета.". Едно са объркванията, друго - пълното пренебрегване на възможността да се общува човешки.Muad_Dib wrote:Дори не го сравнявай с телефона, моля те. Просто няма смисъл. Едната интонация и тон дето ти се препредава по него ще ти е достатъчен да и даде информация дали той наистина мисли, че "ти си си еди каква си" или се шегува.
Райтинг уъркошопът на практика е начин за намиране на информация за това как да пишеш по-добре и обсъждане на това. Не виждам защо скачаш на определението. Да не говорим, че за някой може (и дори е нормално) и да е безсмислен, важното е за участващите в него да не е.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Maledictus
- Warmage
Защо влизам във форум всъщност.......
За да си направя живота интересен? Защото хората, образите, те са интересното в живота и един форум ти дава възможност да опознаеш характери, личности ИЛИ това, което тези личности биха искали да БЪДАТ.
За да комуникирам (конкретно в този форум) с интелигентни хора. И в същото време да изучавам тези хора. Да попивам чуждото мнение и да предлагам своето.
Да, форумното общуване не може да замести истинското, но може да ти даде много интересна възможност за спокойна дискусия. Както Жоро каза - да четеш мнения, които са обмислени и адекватни. Въпреки че, аз например не обмислям постовете си, а просто тръгвам и каквото излезе и така е и на живо, и не се съмнявам, че има хора като мен, а има и такива, които са "на живо мишка, във форума мечка" и те също сами по себе си са изключително интересни, защото във форума ти виждаш човекът какъвто ТОЙ иска ТИ да го виждаш. А на живо виждаш човекът наистина. И преценяваш хората.
Не е задължително да пишеш - дори и само четенето понякога ми стига, а пиша по теми, които са ми интересни.
Да, няма ги жестомимиките, които са точно толкова интересни, колкото и думите, които придружават, но това е както проблем, така и предимство. Защото хората имат излъчване. Имат два типа "аури" (съвсем условно, разбира се) - първоначално впечатление, и вторично такова. Примерно нека някой дойде веднъж на моя проповед - справям се доста прилично, а и една от малкото ми дарби е да убеждавам хората в нещо ако реша. По този начин обаче влияя на по-слабо волевите на извън-разумова основа. Което го няма при форумното общуване. А и, освен това до форум имаш достъп през по-голямата част от времето си (поне аз де, за ся само на работа, но когато завърша ремонта на семейната бърлога и по цял ден и нощ), докато за лични контакти - почти не, пък и малко хора понасят грозния ми тембър та.......
Просто във форум, пълен с чешити можеш да си намериш все нещо за саба си..... Така де......
За да си направя живота интересен? Защото хората, образите, те са интересното в живота и един форум ти дава възможност да опознаеш характери, личности ИЛИ това, което тези личности биха искали да БЪДАТ.
За да комуникирам (конкретно в този форум) с интелигентни хора. И в същото време да изучавам тези хора. Да попивам чуждото мнение и да предлагам своето.
Да, форумното общуване не може да замести истинското, но може да ти даде много интересна възможност за спокойна дискусия. Както Жоро каза - да четеш мнения, които са обмислени и адекватни. Въпреки че, аз например не обмислям постовете си, а просто тръгвам и каквото излезе и така е и на живо, и не се съмнявам, че има хора като мен, а има и такива, които са "на живо мишка, във форума мечка" и те също сами по себе си са изключително интересни, защото във форума ти виждаш човекът какъвто ТОЙ иска ТИ да го виждаш. А на живо виждаш човекът наистина. И преценяваш хората.
Не е задължително да пишеш - дори и само четенето понякога ми стига, а пиша по теми, които са ми интересни.
Да, няма ги жестомимиките, които са точно толкова интересни, колкото и думите, които придружават, но това е както проблем, така и предимство. Защото хората имат излъчване. Имат два типа "аури" (съвсем условно, разбира се) - първоначално впечатление, и вторично такова. Примерно нека някой дойде веднъж на моя проповед - справям се доста прилично, а и една от малкото ми дарби е да убеждавам хората в нещо ако реша. По този начин обаче влияя на по-слабо волевите на извън-разумова основа. Което го няма при форумното общуване. А и, освен това до форум имаш достъп през по-голямата част от времето си (поне аз де, за ся само на работа, но когато завърша ремонта на семейната бърлога и по цял ден и нощ), докато за лични контакти - почти не, пък и малко хора понасят грозния ми тембър та.......
Просто във форум, пълен с чешити можеш да си намериш все нещо за саба си..... Така де......
Бе напоследък по навик
Иначе не ми се влиза в подробнсти след сичко казано/спорено по-горе. Ама... краставите магарета... си намират средства за комуникация 
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Интересна тема, макар да не съм писал отдавна тук форумът все още си ми харесва и го чета понякога. За мен форумите са много различно от каквото бяха преди, може би защото имам все по-малко и по-малко време, дет се вика в сбободното ми време гледам да излеза с приятели, да поспортувам. Но като цяло форумът си е място за обсъждане на различни теми от живота, и може би точно понеже съм залят с информация по цял ден на лекциите гледам като вляза в нета да разпусна някъде където не се говори за толкова сериозни неща, като примерно в Клуб Ф1. Разбира се някой тук спомена че това е единственият форум където като напишеш половин страница и няма да ти отговорят с едно изречение - напълно вярно - май някъде имам все още запеметени части от оная огромната тема за Религията в Драгън Ай, да си спомням какви глупости съм писал. 
Иначе не мога да се съглася че форумите са на по-високо ниво от живата комуникация, по простата причина че не е на живо, няма как да предвидив реакцията на другия.
Иначе не мога да се съглася че форумите са на по-високо ниво от живата комуникация, по простата причина че не е на живо, няма как да предвидив реакцията на другия.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
- Interpreter
- Forsaken
Баси бюргерската скука лъха напоследък от този форум. Добродушна една такава 
А къде отидоха взривовете на идеи? Къде се дянаха гигантските сблъсъци на конгениални прозрения и съпровождащите ги мозъчни сътресения? Сами ли сме във Вселената? Има ли живот след смъртта? Какъв е смисълът на Битието? Колко дявола танцуват на върха на иглата? Кой е Въпросът на Въпросите, и има ли той отговор?
Няма, братче. ЧРД, наздраве, хамбургери, комикси и футбол на малки вратички
Единственият по-метафизичен елемент, който напоследък забелязах, беше намерението на отеца да рита кокалчета с кубинки, но ми е недостатъчен
А къде отидоха взривовете на идеи? Къде се дянаха гигантските сблъсъци на конгениални прозрения и съпровождащите ги мозъчни сътресения? Сами ли сме във Вселената? Има ли живот след смъртта? Какъв е смисълът на Битието? Колко дявола танцуват на върха на иглата? Кой е Въпросът на Въпросите, и има ли той отговор?
Няма, братче. ЧРД, наздраве, хамбургери, комикси и футбол на малки вратички
Единственият по-метафизичен елемент, който напоследък забелязах, беше намерението на отеца да рита кокалчета с кубинки, но ми е недостатъчен