За мен писането (и четенето) на форуми и специално на форума, където съм най-активен т.е. ТУК, е източник на информация за книги/филми (двупосочна), времегубка и местенце за уговаряне на срещи за "истинската" комуникация, а именно тази, която е наживо.
Адски съм изненадан да науча, че здрави и прави хора с висока "словесна" интелигентност могат да приравняват писането на постчета с комуникирането наживо. Повече от половината информация, която получавам от един човек, достига до мен невербално. Което чрез пробити смайлита е тотално невъзможно да се направи.
Не мога да взема форумите насериозно, защото не всички хора пишещи на тях са един дол дренки и колкото и готини половинстранични мнения в стил "Trip" да напишеш, винаги могат да ти отговорят с една двуредова помия в стил "Шайх"...Понякога определено си става дискусията като например сега, но си признавам с ръка на сърцето, че четох избирателно постовете по темата, ограничавайки се до хора, чието мнение ме интересува.
Чат-пат ми става тъжно като се замисля за хората, който прекаляват със седенето по форуми, взимайки ги до прекалено голяма степен насериозно. Затова винаги си напомням, че те не са нищо повече от "poor man's phone conversation" и гледам да ги ограничавам, макар че при нашия е малко трудно, защото е пълен с достатъчно качествени хора.