Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Apr 27, 2008 9:47 am

AlDim wrote:Shoot 'Em Up = most awesome abuse of guns and carrots! :mrgreen:

От финалната екшън сцена в Hard Boiled са направили цял филм, деба :lol:

Image
Филмът е веднъж просто. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Apr 27, 2008 10:47 am

Току що догледах "The eye". Освен Джесика Алба всъщност май нищо не беше особено интересно за гледане в тоя филм. Някак семпъл. Това ми е най- точното усещане за него...
И все пак приятен за убиване на час и половина, ако човек има нужда да се разсее от работата....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 28, 2008 3:24 am

Валка, би ли ми припомнил каква ти е позицията относно действията на главния герой в Into the wild? Бяхме тръгнали да обсъждаме преди, но аз не бях гледал още филма (макар да бях обстойно запознат с книгата), та ми трийнаха мненийцата.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 28, 2008 10:20 am

Снощи изгледах "Страстите Христови" отново. Даваха го по btv. Деанам, въобе не ми се видя толкова кървав като прежния път. Май съм му претръпнала, предполагам. :dunno:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Apr 28, 2008 10:23 am

В програмата пишеше, че са орязали някои сцени, най-вероятно за това. Аз го гледах за първи път най-после и въобще не ми допадна, да не кажа, че филмът има малко до почти никакви качества... :roll:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 28, 2008 10:28 am

Ми не видях май орязани сцени. Сичкото кървища си бяха там. А има си достойнства филмът и щяха да са по-забележими, ако не бяха удавени в червена боя. Червеното е това, което пречи на човек да се съсредоточи върху нещо друго от ставащото пред очите му, мислим си аз.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 28, 2008 10:56 am

shayhiri wrote:Валка, би ли ми припомнил каква ти е позицията относно действията на главния герой в Into the wild? Бяхме тръгнали да обсъждаме преди, но аз не бях гледал още филма (макар да бях обстойно запознат с книгата), та ми трийнаха мненийцата.
Ето го от 53 страница на темата че ме мързи да го пиша пак:
viewtopic.php?t=2836&postdays=0&postorder=asc&start=750

Ти да не си изгледал филма? :shock:

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Apr 28, 2008 1:41 pm

И аз ги гледах "Страстите" за сефте снощи по бтв. Далеч не ми се стори чак пък толкова потресаващ, верно че бяха попрекалили с червената боя, ама тя повече разсейваше дет вика Марфето, отколкото внушаваше. Иначе ми хареса идеята поне в един филм да си говорят на език, който наистина се предполага, че са говорили, а не да се чудим отде аджеба пък знаят английски :mrgreen:
Image

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 28, 2008 5:19 pm

DELgado wrote:Ти да не си изгледал филма? :shock:
С нарастващо отвращение. Поне да беше на кино, че да има некъв кяр от кинематографията. :roll:
DELgado wrote:Не знам какво повече да кажа. Не знам и защо бях толкова разтърсен от този филм. Може би понеже доста често ми се е искало да зарежа всичко и просто ей така да тръгна нанякъде с една раница на гърба и нищо повече. Без телефони, без ангажименти, без комуникация, без цивилизация дори. Само ти и пътя пред теб. Много ми се иска някой ден да събера смелост и да го направя.
Ми кой те спира? Съвсем не е толкова трудно, колкото филмът го представя. Просто си има много по-човешки, разумен начин да се направи.

Ма за умните хора, които си живеят живота, никой не прави филми, за да не ядосва популацията. Правят за суицидните идиоти, сещайте се защо.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 28, 2008 5:40 pm

Spoiler: show
Е пича не е е отишъл с идеята, че ще умре. Просто така се е получило. Сега предполагам, че ако не беше станало така, книга нямаше да има, а за филм да не говорим.
Но това е една друга тема. :wink:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Apr 28, 2008 6:24 pm

ЗВЕРСКИ БЛАГОДАРЯ НА ВАЛЕРИ ЗА СПОЙЛЕРА...... :roll: :roll: :roll:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 28, 2008 7:54 pm

Сори. :oops:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Apr 28, 2008 8:46 pm

Евала на Валери за мнението (някак съм го пропуснала преди и едва сега го прочетох), отговори ми на въпроса защо Шон Пен е тръгнал да се занимава с тази история. Сега вече ме интересува колко от историята е измислена :) Подозирам, че доста.
Защото, ще ме прощавате, ама
да отидеш и да се самоубиеш по тоя възможно най-тъп начин не те прави правдоподобен герой на такъв тип филм. Подозирам, че в действителност младежът си е бил точно толкова глупав, колкото изглежда от начина, по който е загинал, а впоследствие са го романтизирали.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Random
Ascendent

Post by Random » Mon Apr 28, 2008 9:05 pm

Относно Into the Wild:
Романтизиране е имало със сигурност, но мисля, че все пак са се придържали към образа на истинския човек. Мисля, че имаше и някакво инфо, че семейството му е помагало за изграждането на образа му или нещо такова. А и не мисля, че да объркаш някакъв си корен, когато те тресе адски глад, е признак на глупост. Незнание и липса на опит да, но аз лично бях възхитен от образа. Не защото е чак такъв голям подвиг да зарежеш цивилизацията и да се оправяш сам, а заради прозренията, до които героят достигна, отърсвайки се от всичко материално и преходно.
He graduated from W.T. Woodson High School in 1986 and from Emory University in Atlanta, Georgia, in 1990, having majored in history and anthropology. His upper middle-class background and academic success masked growing contempt for what he saw as the empty materialism of American society. In his junior year, he declined membership in Phi Beta Kappa, on the basis that honors and titles were irrelevant. McCandless was strongly influenced by Jack London, Leo Tolstoy, and Henry David Thoreau, and he dreamed about leaving society for a Thoreau-like period of solitary contemplation.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Apr 28, 2008 11:25 pm

Само да уточня какво имах предвид:
Because he chose not to buy a map and a compass [/b](items which most people in the same situation would have considered essential) McCandless was completely unaware that a hand-operated tram crossed the impassable river ¼ mile from where he attempted to cross. Had McCandless known this, he could easily have saved his own life. (...)
The most charitable view among McCandless' detractors is that he was somewhat lacking in basic common-sense i.e. venturing deep into an isolated, unforgiving wilderness area on his own without adequate planning, preparation and supplies was almost guaranteed to end in disaster.

Това е от уикипедия. В същата статия се споменава как някакъв човек го докарал до въпросния Стампийд Трейл и видял, че няма компас и припаси, предложил му да го закара до града да си вземе и пр. помощ, но младежът отказал.
И аз много му се възхищавам на идеята, принципите, хората, от които се е повлиял, но просто не мога да разбера как може човек с всичкия си, който не е решил нарочно да се самоубива, да отиде в дивото в Аляска без карта, адекватна екипировка и храна (и без познания как да си набави храна и изобщо как да оцелее).
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.