Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Apr 03, 2008 12:12 am

Оня ден приключих с Уитчъра и докато се наканя на Готик 2 цъкам адски дебилно флаш RPG в стил японско такова от на баба ми времето. http://www.kongregate.com/games/Pseudol ... -chapter-2 е адреса някой ако се вълнува (впрочем на въпросния сайт има и други интересни нещица)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Apr 03, 2008 12:25 am

Ако не си играл Готик 2 и се каниш на базата на Уичера ще останеш много изненадан- Готика има коренно различен геймплей и идея на игра.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Apr 03, 2008 12:42 am

Мне, Готик 2ката го каня от 3 години и нагоре заради една форумна роулплейка в която участвах на времето. Пък и съм играл единицата, имам представа за какво става въпрос.

Впрочем има известни прилики между двете, макар и не точно там, където би се очаквало.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Apr 03, 2008 2:05 am

Има прилики разбира се, но самата идея е много различна. Прочее 1-вия Готик е много по- линеен от втората част. Да не ти разправям - ще видиш сам. За мене лично двойката е BEST GAME EVER без каквато и да е конкуренция. Ако искаш зачети разказчето което съм пуснал в Imagination-са. там доста точно съм описал първите 3 часа геймплей.
Спирам дотук. Все пак ако почнеш да я играеш пусни нова тема да обсъждаме.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Apr 06, 2008 9:38 am

Вчера превъртях Dark Sector за х360 (сай-фаи шутър с известно количество паранормални абилитита и прикритие в стил Гиърс). Може би една от най-добрите игри от групата на "заглавия-малко-над-средното-равнище ", които съм играл. С плюсове и минуси набързо, за който има интерес:).

+Зарибяващ геймплей - благодарение на един метален диск за хвърляне (the Glaive) и нови абилитита (почти до самия край на играта) човек въобще не скучае;комбинация от Гиърс + Резидент Ивъл 4 горе-долу
+Стрaхотна графика - не е Крайсис, ама е адски красиво на моменти nonetheless
+Благи 650 точки ачийвмънти на едно изиграване без много зор:)
+4 доста оригинални боса, които изискват добро количество мислене без уолктру

-Умопомрачаващо малоумна история
-безумно клиширан главен герой
-безлична музика и стандартен звук
-не особено оригинален дизайн на гадините, да не споменавам, че някои от тях в лейт-гейма приличат на фекалии

Както казах - една от по-яките 7мички, които съм играл въпреки всичко.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Apr 06, 2008 12:28 pm

Довърших Года за ПСП-то. Става.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Apr 06, 2008 10:24 pm

Глупости става. Феноменален е. В смисъл, GoW 1.5, обаче според мен е най-добрата игра в серията. Минах я на нормал и сега съм към края на год моуд, ма в храма на Персефона вече е твърде небалансирано...
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Apr 06, 2008 10:33 pm

Кой трябва да подкупя заедно PSP за няколко дни?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Apr 06, 2008 11:49 pm

Roland wrote:Глупости става. Феноменален е. В смисъл, GoW 1.5, обаче според мен е най-добрата игра в серията. Минах я на нормал и сега съм към края на год моуд, ма в храма на Персефона вече е твърде небалансирано...
Феноменална е на баба ми хурката (сори за остротата, ама хич не съм съгласен). Играта си е наистина приятна и аз лично я минах за един следобед много стабилен циклеж, но двойката ми достави много повече кеф. За год моуд нямам нито нерви, нито време, но някой ден ще я тествам.

1:1 старата концепция с 4 нови неща на кръст и болезнено безлична история. Не че старата идея не е гениална, ама 3 игри вече едно и също...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 07, 2008 9:37 am

Съгласен с Никола. Нищо феноменално няма. Минава се просто по инерция от гениалността на истинския Год. Историята е покъртителна, няма нито едно ново оръжие, което да не е рескин на старо, с изключение (май) на Charon's Wrath, което аз поне не ползвах много.

За сметка на това миниигрите са станали дразнещо трудни, постоянно си разменят копчетата, което мен поне ме побъркваше на това ПСП.

Та както казах - става, основно защото лежи на гениална концепция, но концепцията е по-скоро излющена от трикратната употреба и поосрана в принципно слабите си елементи, отколкото надградена.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 07, 2008 9:37 am

Ми точно, че аз вече нищо ново не очаквах и докато в началото ме нервираше, че е още от същото, после се накефих максимално. Още повече, че това е най-разнообразната откъм локации игра в серията и НАЙ-сетне такава, дето те оставя с впечатлението, че е достатъчно дълга (заради въпросното разнообразие всъщност, мисля). А историята е омг, ма то се едно на предните беше някаква смислена...

Че осирала стари концепции изобщо не съм съгласен. Ако ти е крива координацията, сърди се на себе си, но мини игрите са си точно каквито са били винаги. А ръкавицата на Зевс за мен е ПЪРВОТО алтернативно оръжие в поредицата, от което не само има смисъл, но в половината време е ПО-добро от мечовете. Но без да снобея излишно (Даниел ше потвърди, че това важи за всички игри в серията), истинският кеф от разнообразието си идва на високите трудности.

Иначе сори, мойто псп е фирмено, не мога да го давам :(
Last edited by Roland on Mon Apr 07, 2008 9:40 am, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Apr 07, 2008 9:38 am

Аз цикля активно на Жана Дарк за псп и като цяло е приятно, но има доста досадни елементи:

1. Дефакто не убиваш лошите, а ги побеждаваш и след това Най-лошият ги убива за наказание, което е адски досадно, защото обикновено ти си ги бил бил в продължение на 3-4 битки и всеки път уж ги убиваш, но се оказва, че са избягали и после пак и накрая цялото удоволетворение се губи. :(

2. Имаш твърде огромно парти (12 души в един момент) от които играеш с 5-6 предимно, съответно ти хубаво ще си харесаш една комбинация от герои и ще си ги развиваш тях. Да обаче в един момент ти напускат лека полека и се получава малко сухо.

3. Идеята със скил камъните е супер, както и това че има една жаба, която може да ги миксира и да ти прави нови камъни. Проблемът идва от нормалната екипировка, която е толкова ограничена откъм възможности, че реално нямаш никакъв избор.

4. Като добавиш към горното факта, че вдигането на ниво е автоматично и ти нямаш никакво участие и там вече ми идва в повече ...

5. Диалозите преди всеки инстанс, така да се каже, са доста досадни повечето време, защото историята не е нищо особено, но на първа игра щеш - не щеш гледаш.

Е има и хубави неща в играта, ама минусите много се набиват на очи.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Apr 07, 2008 10:46 am

Ех разочарова ме за Жана, а доста бях се наточил да я цъкна по някое време. Файнъл Фентъзи-то ще го пусна май още днес обаче.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Apr 07, 2008 11:53 am

Аз поцъках малко на Ninja Gaiden: Dragon Sword, доста добре са я направили, една от най-красивите игри за DS. Страшно надъхваща е, но като цяло е лесничка, може би като я превъртя и се отключат следващите трудности ще стане по-предизвикателна.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Mon Apr 07, 2008 2:01 pm

Bat Garo Still Rots wrote:Аз цикля активно на Жана Дарк за псп и като цяло е приятно, но има доста досадни елементи:

1. Дефакто не убиваш лошите, а ги побеждаваш и след това Най-лошият ги убива за наказание, което е адски досадно, защото обикновено ти си ги бил бил в продължение на 3-4 битки и всеки път уж ги убиваш, но се оказва, че са избягали и после пак и накрая цялото удоволетворение се губи. :(
ъм, добре дошъл в света на jrpg-тата ? :)

NGDS вероятно е лесна, за да компенсира ненормалността на оригиналния NG. :lol: