Марфе, можеш да му викаш както искаш (вярно е че си права, но просто те го правят на друга основа), но просто в тези държави системно те преебават. По всеки параграф който може да им хрумне. Честна дума! А в държавите на Персийския Залив е още по-зле работата, понеже там спазват Шариата, която не е много благосклонна към различните. Все пак арабите са изобретили милата думичка кафир.
За пример, копче дето се вика. И копчето е масовият геноцид който първите араби-завоеватели провежда из Индийска територия. Само защото, според Корана, монотеистите все пак сме правоверни. Докато политеистите се считат за животни, буквално.
Maledictus, малко е пресилено. Но все пак, всички монотеистки религии си ходят по-петите една на друга. Все пак, все са семити те; а и първи братовчеди по религиозен произход. Нали Авреем си взима 2ª жена, когато Сара не успява да забременее. Та втората, Агар, ражда Исмайл. И тогава Сара забременява, изгонва Агар с все бебето и ражда Израйл.

Това което на мен ми харесва от Исляма (Дори ми харесва много целият, ако нямаше мюсюлмани) е това , че е "победоносна" религия. Докато еврей и християни са едва ло не жертвени агнета и чакат хубавото в другия живот, мюсюлманите - не. В техният Коран им се нарежда да си живеят и да се наслаждават на живота. Само да се сещат за по-бедните и нещастни от тях.
И последно, RRSunknown, всички религии са равностойни: единственото им желание е да забаламосат повече жертви които да ги издържат. И това няма нищо общо с истинската вяра, религиозност и т.н.!!
Имайте предвид, че писменият арабски се затвърдява чак към 6 век а Корана е написан в 7. Диакритичните (За бога, някой да каже как се казват на Бг.!) значи, т.е. всичките гласни, са се пишели различно в 2 различни и съседни гардове! Имало е много преписвачи и почти толкова тълкувания. И 3-я правовярващ халифа Утман е нагодил религията доста. Той събира, със заплахи дори, всички "частни екземпляри", за да ги замени с приетата, установена версия която има и до днес.
И за точка край, си признавам че ми е доста болна тема. Като човек изживял половин живот из мюсюлмански държави, учил арабски и ислямология. И също като човек толерантен, откриващ се да се държи като барабар-фанатик. Не е лесно да издържиш в една такава държава. Ако си жена, пък нямаш никакъв шанс!!!