Пророчествата за Белязания 1-ва, 2-ра и 3-та част
Moderators: Trip, Random, Marfa
Разбира се.Доволен ли си?

Повечето от въпросите не те касаят пряко, защото са част от един общ тест за фентъзи писатели: viewtopic.php?t=1314
Идеята на теста - както предполагам и сам ще се сетиш, щото ми изглежда, че имаш повече акъл от стандартния пишещ стандартен фентъзи фен-фикшън - е, че всяко едно от тези звучи като унизително уличаващо доказателство за непригодност. А ако са няколко или направо повечко, както в твоя случай - изводът е ясен. Такава творба има 0% право да съществува (извън нечий личен дневник). Дори да е написана на брилянтен език, каквато твоята - един вид - не е.

Мога да обясня принципното положение и по-подробно и ясно. (Даже в момента го правя, но отнема време).
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- RRSunknown
- Elder God
Няма да отговори на всичките въпроси положително защото половината са за D&D, а очевидно че човека не е чел Салваторе и не е играл RPG-та.shayhiri wrote:Идеята на теста - както предполагам и сам ще се сетиш, щото ми изглежда, че имаш повече акъл от стандартния пишещ стандартен фентъзи фен-фикшън - е, че всяко едно от тези звучи като унизително уличаващо доказателство за непригодност. А ако са няколко или направо повечко, както в твоя случай - изводът е ясен. Такава творба има 0% право да съществува (извън нечий личен дневник). Дори да е написана на брилянтен език, каквато твоята - един вид - не е.Доволен ли си?![]()
Напълно достатъчно е, да не говорим пък и че я попрехвърлих.
За авторите на фенфикшъни има само две възможности. Отиват на специализиран сайт за фенфикшъни, където заедно с други себеподобни се правят, че си четат взаимно творбите и си ги хвалят усърдно. Тук не е такъв сайт. Или използват вече нащракания чувал знаци, за да получат някаква критика поне на текстово ниво - която дай боже да използват при създаването на нещо смислено. ТОВА можеш да получиш тук. Макар че, честно казано, и дотам нямаше да се стигне, ако на мен не ми беше щукнало да напиша първата (и засега общо-взето единствена) критика.
Тва е положението, не се шашкай.
Това, което имаме тук, е типичен ранен фенфикшън. Нещо писано от човек, харесал даден жанр и решил да попише в него, имитирайки съзнателно или не всички най-бесни клишета, които е успял да прочете или още не е. Фенфикшъните имат 0% обща литературна стойност, 0,00% шанс да бъдат издадени и 0,000% да се харесат или дори заинтригуват някого, който не е начинаещ болен фьен на същия жанр. Какъв смисъл има тогава да съществуват, освен като чернова-упражнение, ако авторът им случайно може и иска да напише нещо друго? Или като лит-маст*рбация за лично ползване.LightOne wrote:Бе колкото и да имам акъл, не схванах резултата- да заличавам или да го оставя?
За авторите на фенфикшъни има само две възможности. Отиват на специализиран сайт за фенфикшъни, където заедно с други себеподобни се правят, че си четат взаимно творбите и си ги хвалят усърдно. Тук не е такъв сайт. Или използват вече нащракания чувал знаци, за да получат някаква критика поне на текстово ниво - която дай боже да използват при създаването на нещо смислено. ТОВА можеш да получиш тук. Макар че, честно казано, и дотам нямаше да се стигне, ако на мен не ми беше щукнало да напиша първата (и засега общо-взето единствена) критика.
Тва е положението, не се шашкай.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Добре де, наясно сте, че някои от тези неща са просто забавни фрази, нали?
Принципно това, че огромен мъж може да бъде заплашен от момиче с ножче е съвсем реално, ако момичето го е опряло на правилното място.
Шайх, айде определения като "мастурбация за лично ползване" (без звездичка, думата нито е неприлична, нито по-мека така) си ги запази за себе си. Сигурна съм, че можеш да критикуваш разкази и без а)сарказъм и оригиналничене на чужд гръб, б) ползване списъци извадени от секцията хумор като последна инстанция, в) експресивни сексуални сравнения.
И, бтв, дали Паолини и Едингс не пишат фенфикшъни по твоето определение и дали нямат успех?
Принципно това, че огромен мъж може да бъде заплашен от момиче с ножче е съвсем реално, ако момичето го е опряло на правилното място.
Шайх, айде определения като "мастурбация за лично ползване" (без звездичка, думата нито е неприлична, нито по-мека така) си ги запази за себе си. Сигурна съм, че можеш да критикуваш разкази и без а)сарказъм и оригиналничене на чужд гръб, б) ползване списъци извадени от секцията хумор като последна инстанция, в) експресивни сексуални сравнения.
И, бтв, дали Паолини и Едингс не пишат фенфикшъни по твоето определение и дали нямат успех?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Разкази, както сте забелязали, не коментирам - не са по моята част. Ако смятате, че можете да критикувате дългите форми, пускани чат-пат тук, по-ползотворно от мен, моля - правете го.
Нещо, от което никой няма нужда, е критик на критика.
Подробности по принципното ми мнение тук: viewtopic.php?t=3232

Подробности по принципното ми мнение тук: viewtopic.php?t=3232
Прости ми лапсуса, за който ти се хващаш като че ли думата е главното в целия абзац.(още повече, че засега това е с дължината на разказ) Но нека се поправя. Сигурна съм, че може да коментираш писания и без споменатите.
Другото, от което никой няма нужда е критикари (не критици), които не критикуват конструктивно, а само демонстрират високомерно превъзходство.
Другото, от което никой няма нужда е критикари (не критици), които не критикуват конструктивно, а само демонстрират високомерно превъзходство.
I don't wanna die
Както казах, ако смяташ, че критиката ми не е на ниво, демонстрирай по-обективна, честна, ползотворна или каквото и да е там тва, което имаш предвид. Дотогава горното е голо субективно обвинение.
След като аз, за разлика от всички останали, съм си направил труда - и човекът малко или повече ме е разбрал (пуснах цяла нова тема, за да съм по-ясен и неголословен) - от КАКВА позиция недоволстваш и затлачваш топика? Риторичен въпрос.
Иначе те разбирам идеално.
След като аз, за разлика от всички останали, съм си направил труда - и човекът малко или повече ме е разбрал (пуснах цяла нова тема, за да съм по-ясен и неголословен) - от КАКВА позиция недоволстваш и затлачваш топика? Риторичен въпрос.
Иначе те разбирам идеално.