Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Sat Mar 15, 2008 10:07 am

Имаше една серия на MythBusters по темата :D

http://mythbusters-wiki.discovery.com/p ... in'?t=anon
Elves dig rocket launchers.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 16, 2008 12:27 am

Булки по 15 000 лв. пуснаха за Тодоровден
15 март 2008 / Nеws.dir.bg
Заможни кандидат-женихи броиха по 15 хиляди лева за невеста в Стара Загора на събора на калайджиите. Пазарът на булки е част от тържествата по случай Тодоровден.
Колкото по-бяла е булката, толкова по-скъпа е тя. Цената обаче се определя от родителите. Който успее да си купи булка е щастлив, а който не ще чака следващия Тодоровден.
Булките се пазаряха от 1000 лева нагоре, предаде БГНЕС. Сватове от цялата страна се събраха по традиция на връх Тодоровден в града на липите.Калайджии от Бургаско, Сливенско, Ямболско, Пловдивско и Разградско прииждаха според разписанието на влаковете. Двадесетина кандидат-булки се разхождаха белосани с пъстри плисирани поли и шарени забрадки. "И да не стане днес сватосването, като пукне пролетта, пак ще се сберем", споделят калайджиите.
На събора миналата година булките стигаха цена до 20 000 лв. но тази година цените са спаднали. "Е който има късмет може и без пари да си я вземе само по любов", шегуват се родителите на кандидат-булките.
· Коментари (45)

БАНКЕР (15.03.2008 г. | 21:11ч.)
СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ОТПУСКАМЕ КРЕДИТИ НА МАНГУСТИТЕ ЗА БУЛКА.ОБМИСЛЯМЕ ЛИЗИНГ НА БУЛКА С ИПОТЕКА НА СЪЩАТА!
:mrgreen: :thumbsup:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Mar 20, 2008 2:47 pm

http://www.bradva.com/?a=articles&p=10
Да ни е сладко.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Mar 20, 2008 3:11 pm

Страхотно, ако им купя от скапаната руска салата пак трамвай да стане...Да не споменавам, че вчера точно имаше някакви ОГРОМНИ парчета крайно СЪМНИТЕЛЕН телешки колбас с вкус на мокра тоалетна хартия със сол...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 20, 2008 3:36 pm

Тва си е старо :)
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Mar 20, 2008 4:45 pm

Moridin wrote:Тва си е старо :)
Ама за съжаление май е вярно. :twisted:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Mar 21, 2008 6:11 pm

Поредния малоумник и поредното затрито дете.
http://dnes.dir.bg/2008/03/21/news2798235.html
Пиян, без книжка, на червено, с мерцедес уби ученик
21 март 2008 / News.dir.bg
Пиян шофьор на мерцедес без книжка блъсна и уби 15-годишен ученик до автобусна спирка във Варна.
Инцидентът станал около 8 часа в петък на оживено кръстовище до пазар "Чаталджа", съобщиха от ОДП-Варна. Ученикът Денислав от Спортното училище в града бил ударен от мерцедес с добричка регистрация. 23-годишният Хюсеин Нихат, който е неправоспособен шофьор, e карал мерцедеса. От МВР съобщиха, че колата е минала на червен светофар. Задните гуми поднесли на мокрия асфалт и мерцедесът помел момчето на тротоара, след което се забил със задницата в електрически стълб, съобщи Bulphoto.
Дрегер е отчел 1,18 промила алкохол в кръвта на шофьора.
Колата не била на собственост на шофьора, а на жена от Добрич, съобщи БНТ.

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Fri Mar 21, 2008 6:36 pm

Това е станало съвсем близо до нас,на спирката,на която чаках най-редовно автобус преди,малко преди наште да минат от там тая сутрин. :neutral: Една колежка на майка ми е присъствала и е казала,че оня малоумник едва е мърдал,в никакъв случай не е бил само с толкова алкохол в кръвта :evil: .Просто...нямам думи.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Sat Mar 22, 2008 10:41 am

Nyn wrote:Една колежка на майка ми е присъствала и е казала,че оня малоумник едва е мърдал.
Майката на приятелката ми е била там, каза ми почти същото.Излязъл от колата клатейки се и се опитвал да помогне на момчето,изобщо не разбрал,че го е убил. Като ги слушам тези неща и ми става лошо,как е възможно след всичките инциденти хората да продължават да карат така? :neutral:
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Mar 23, 2008 4:51 pm

A picture is worth a thousand words :(
Spoiler: show
Image
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 23, 2008 5:58 pm

Това просто е нечовешко. Една по-нормална новина не са сложили. :evil: Може би защото лошите новини са по-интересни и привличат повече читатели?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Mar 23, 2008 9:43 pm

Че то това си е от двайсетина години начинът на работа първо на търсещите сензация таблоиди, после и на търсещите все пак някакъв пазарен успех в конкуренцията с тях "истински" списания, радио- и телевизионни програми и, напоследък, новинарски уебсайтове...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Eck
Merchant

Post by Eck » Sun Mar 23, 2008 9:54 pm

Тази тенденция наистина яко дразни.
Бтв, тия дни когато попадна на чуждестранен канал (независимо кой), все се оказвам на сблъсъка Китай-Тибет, за който не мога добре да разбера подробностите, понеже английският ми е малко калпав. Чудя се защо ли няма нито дума по българските телевизии за това...
Земята ни е твърде плитка,
сякаш на небето издълбана
и трепери като водна капка,
Кралят Гарван когато минава.

Моят блог

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sun Mar 23, 2008 9:59 pm

Все пак напоследък може би обръщаме повече внимание на това, или просто започнаха да прекаляват, но на мен ми е писнало от новините вече - особено във вестниците. Това на screenshot-a е доста типично изглеждаща страница - има си bodycount (явно ако искате една новина да е на първа страница bodycount-a е най-сигурният начин), имаме си освен това хорър, няколко новини, писани явно от същия човек, който пише текстовете на половината чалга звезди в България и т.н. Особено ме дразни да чета новина за събитие, на което съм присъствал - направо се чудиш дали става въпрос за същото нещо.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 23, 2008 10:50 pm

С майка ми сме най-големите фенове на въпросната "тенденция". Няма да забравя последното издание, което гледах на По света и у нас...За 5 мин имаше две автомобилни катастрофи и момиче с изгорено от пиратка лице...

Знам, че тези ужасни неща се случват. Но наистина не може САМО ТОВА да се случва в страната ни. Прибираш се от работа и започваш да гледаш за убити, изнасилене и изгорени...Кой ще си пусне новини някога по тази логика...