http://mythbusters-wiki.discovery.com/p ... in'?t=anon
Moderator: Moridin
Булки по 15 000 лв. пуснаха за Тодоровден
15 март 2008 / Nеws.dir.bg
Заможни кандидат-женихи броиха по 15 хиляди лева за невеста в Стара Загора на събора на калайджиите. Пазарът на булки е част от тържествата по случай Тодоровден.
Колкото по-бяла е булката, толкова по-скъпа е тя. Цената обаче се определя от родителите. Който успее да си купи булка е щастлив, а който не ще чака следващия Тодоровден.
Булките се пазаряха от 1000 лева нагоре, предаде БГНЕС. Сватове от цялата страна се събраха по традиция на връх Тодоровден в града на липите.Калайджии от Бургаско, Сливенско, Ямболско, Пловдивско и Разградско прииждаха според разписанието на влаковете. Двадесетина кандидат-булки се разхождаха белосани с пъстри плисирани поли и шарени забрадки. "И да не стане днес сватосването, като пукне пролетта, пак ще се сберем", споделят калайджиите.
На събора миналата година булките стигаха цена до 20 000 лв. но тази година цените са спаднали. "Е който има късмет може и без пари да си я вземе само по любов", шегуват се родителите на кандидат-булките.
· Коментари (45)
БАНКЕР (15.03.2008 г. | 21:11ч.)
СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ОТПУСКАМЕ КРЕДИТИ НА МАНГУСТИТЕ ЗА БУЛКА.ОБМИСЛЯМЕ ЛИЗИНГ НА БУЛКА С ИПОТЕКА НА СЪЩАТА!
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Пиян, без книжка, на червено, с мерцедес уби ученик
21 март 2008 / News.dir.bg
Пиян шофьор на мерцедес без книжка блъсна и уби 15-годишен ученик до автобусна спирка във Варна.
Инцидентът станал около 8 часа в петък на оживено кръстовище до пазар "Чаталджа", съобщиха от ОДП-Варна. Ученикът Денислав от Спортното училище в града бил ударен от мерцедес с добричка регистрация. 23-годишният Хюсеин Нихат, който е неправоспособен шофьор, e карал мерцедеса. От МВР съобщиха, че колата е минала на червен светофар. Задните гуми поднесли на мокрия асфалт и мерцедесът помел момчето на тротоара, след което се забил със задницата в електрически стълб, съобщи Bulphoto.
Дрегер е отчел 1,18 промила алкохол в кръвта на шофьора.
Колата не била на собственост на шофьора, а на жена от Добрич, съобщи БНТ.
Майката на приятелката ми е била там, каза ми почти същото.Излязъл от колата клатейки се и се опитвал да помогне на момчето,изобщо не разбрал,че го е убил. Като ги слушам тези неща и ми става лошо,как е възможно след всичките инциденти хората да продължават да карат така?Nyn wrote:Една колежка на майка ми е присъствала и е казала,че оня малоумник едва е мърдал.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 2 guests