WoW:Следващото поколение

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Mar 16, 2008 7:39 pm

Никакъв недостиг няма - това са глупости- истинската игра става на 70 левел - до 60-65 левел твърдя че може да се играе без точки в нито един талант ако имаме за цел дигане на левели-и само със скилове може. Честно казано до 60-65 левел няма голям смисъл и от инстанси - предметите се обезценяват твърде бързо за да се цикли. За пореден път ще го повторя - Warior може да си танква без никакъв проблем до 55-60 ниво БЕЗ значение как се е развил, поп и паладин могат да лекуват без проблеми без значение как са се развили, това че някои хора не могат да го осъзнаят и че търсят специализирани герои във инстансите от нисък левел е тяхна грешка. Специализацията е от значение на коравите инстанси от висок левел и при рейдовете , там където всеки процент е от значение.
Между другото безплатния респек може би идва - защото в WOW наблягат все повече на PVP и то arena style. А там metagame-a е много по-динамичен. Ще видим де
Арената няма нищо общо със по- голямата част от играта- за там и в други форуми съм застъпвал идеята че би трябвало да има безплатна екипировка равна за всички и безплатен respec за може изобщо да има равностойна игра. ОБАЧЕ- проблема е че ВоВ по принцип е ПвЕ ориентирана игра и 90% от хората жулят рейдове а не ПвП. А постоянния respec опорочава именно ПвЕ.
Guild Wars е съвсем различна игра така че сравнението е неуместно, поне за ПвЕ частта където няма нищо общо с рейдовете от ВоВ

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Sun Mar 16, 2008 8:13 pm

The Dragon wrote:Засега билда ми това.

Давайте съвети как е и накъде да се върви!

http://www.worldofwarcraft.com/info/cla ... 0103051051
Като почнеш дънджъни (5-ман хероици и т.н.) задължително 3 точки в Shadow Affinity, иначе си мъртъв. Можеш да махнеш три от Improved Mind Blast. Таис го каза - Сайлънс. Също бих преместил 2 точки от Shadow Focus на Improved Vamp Embrace, това с резистите си има екипировка за хит.

От Дисцип дървото Martyrdom не хаби точки, това е чисто ПвП талант, там така или иначе трябва да сложих 5 точки някъде, така че шийлд и Имп Фортитюд. После Meditation и Mental Agility (ако ти останат вече точки)
За пореден път ще го повторя - Warior може да си танква без никакъв проблем до 55-60 ниво БЕЗ значение как се е развил, поп и паладин могат да лекуват без проблеми без значение как са се развили, това че някои хора не могат да го осъзнаят и че търсят специализирани герои във инстансите от нисък левел е тяхна грешка
Съгласен. Хийлвал съм със шадоу прийст и хероици :lol: :lol: Естествено без да казвам на партито, за да не се паникьосват :lol: :lol: Макар че някои от по-досетливите и сами се сещаха, ама не им беше проблем, ако играта върви :wink:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Mar 16, 2008 11:44 pm

Може ли да обясниш как безплатния респек ще опорочава играта? Защото от всички последствия които аз виждам само я обогатява. Дори в момента не знам едно умение в талант дървото как ще се държи в реалния свят! Трябва да го взема, след това да тествам билда да видя дали го харесва.

Сега - при тези цени на респек-а в момента ако от близард ги запазят за WoTLK той наистина ще е почти безплатен при очакваната инфалция която ще настъпи в икономиката на сървърите. Но това е друг въпрос.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Mar 17, 2008 12:24 am

The Dragon wrote:Може ли да обясниш как безплатния респек ще опорочава играта? Защото от всички последствия които аз виждам само я обогатява. Дори в момента не знам едно умение в талант дървото как ще се държи в реалния свят! Трябва да го взема, след това да тествам билда да видя дали го харесва.

Сега - при тези цени на респек-а в момента ако от близард ги запазят за WoTLK той наистина ще е почти безплатен при очакваната инфалция която ще настъпи в икономиката на сървърите. Но това е друг въпрос.
През цялото време упорито повтаряш една и съща грешка- от талант дървото НЕ вземаш умения- само ги подобряваш. Тези умения които се вземат от талант дървото са АБСОЛЮТНО ясни като действие защото всичко е в точки и всеки може да си ги сметне сам.
Значи я обогатява- ами аз мога да ти кажа как ще я "обогати"- преди всеки инстанс всеки ще си прави респек за конкретния бос/ инстанс. Всякакъв баланс ще изчезне- 3 ма паладина сме - няма проблеми , чакай да респекнем- имаме си танк, лечител и демижър. Някой ме е убил в ПвП , чакай да прескоча да респекна колкото да го накажа и после пак ще стана лечител. Прийста се търсел много за инстанси- вече не - всеки шаман/ друид/ паладин ще респеква колкото за инстанса и после пак ще си вкарва билда за левелване. Рейдвате в ПвП stranglehorne и си мислите че сте развити за ПвП и доминирате- вече не, всеки ще отскочи да респекне набързо за ПвП и рейда ще загуби смисъл.
Ей това ще стане- ще се загуби смисъл на развитието- ако трябваше да е така играта щеше да има само скилове - без таланти.
Не ми казвай че в момента не може човек да си респекне или да си изчисли ползвата от даден талант. Просто се избягва неконтрулируемото респекване за щяло и нещяло.
За цените- респекни 50 пъти и ела пак да се обадиш за цените :), прочее аз съм респеквал около 20 пъти и ми беше напълно достатъчно да си преценя каквото ми трябва за скиловете и в решаващи моменти да си сменя стила на игра.
Разликата е че без пари хората щяха да респекват не по 20 пъти да си видят скиловете а по 20 пъти на ден- схващаш разликата предполагам?

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Mon Mar 17, 2008 12:51 pm

И аз съм против безплатния респек. RRSunknown вече изброй основните причини, поради което такъв фийчър не трябва да има.

А дори ако се замислиуте, самото наличие на възможност за респециализация е много кежуъл.
Look at the darkness...
...around me.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Mar 17, 2008 12:54 pm

абе хора, играта е гриндьорска... това е просто още едно от нещата, за което трябва да погриндите :D особено, ако трябва да се изръсите по 50 голд за подобна прищявка :) иначе то само това не е достатъчно.. за да усетите истински промяната си е нужна правилната екипировка - виж това вече излиза доста солено...

и Драгън - не слушай Светльо за хийлването в хероици на шадоу-билд, че да не се фрустрираш после... щото с фул шадоу билд няма да съумяваш да хийлваш в хероик (аз определено не мога с моята Амели, дори и окичена с хилърски дрешки)... той Светльо ти спестява детайла, че неговия билд го бе понаправил малко хибриден с таланти в холи-то, ама аз тука ще го издам, че да не те вкараме у депресия нещо :Р

иначе днес Ланис ме позабавлява с 2-те нови правила, с които междувременно сме се сдобили в гилдията, цитирам:

"8. If when a ready check goes out and you are found to be AFK and none responsive without reason you will be deducted - 1 DKP and - 1 DKP for every 3 mins you are still AFK.

9. Toilet breaks will be at 20:45 & 22:30 Server times. These will be 5 mins and 5 mins ONLY."

е, можете да предположите какви коментари след това са си "заслужили" офицерите... понякога нашия Анди (един див северно-англичанин, дето го играе Гилд мастър и Рейд лидер) не се усеща кога прекрачва границата с абсурда :lol:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Mar 17, 2008 1:15 pm

Какво е DKP?

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Mon Mar 17, 2008 1:22 pm

Близард няма да премахнат цената на респекване в близко бъдеще.
Единствената причина да я има тази цена е, че тя забавя изкуствено играта. Ако се премахне, играта ще стане по-динамична, по-бърза и липсата на ново съдържание за играчите ще се усети по-силно. А като стане въпрос за вкарване на нови неща, инстанси, територии Близзард се влачат като народна песен. Да премахнат таксата за респек за тях ще е да си вкарат автогол.

Иначе за хийлване с дпс билд или танкване с дпс билд - ами става. Но по-добре изобщо не се опитвай да играеш като хийлър например ако билда ти е шадоу. Или пък да ходиш в инстанс където дпс уориър вика, че щял да танква. То шадоу прийста може да се справи с хийлването, дпс уориъра с танкването, но шанса да си скъсаш нервите в някой инстанс и само да си загубиш времето е много по-голям.

С хийлър с дпс билд, танк(уориър) с дпс билд и паладин дпс в инстанс не се ходи. Освен ако те не са с убер гиър, но да попаднеш на такива играчи в ПъГ е малко вероятно.

DKP - Dragon Kill Points - остаряла система за измерване на точки от някаква по-стара ММО игра, но термина си остава и се пренася в WoW и други подобни игри. Всеки играч който участва в рейд получава DKP за участието си и после плаща с тези точки предметите, които получава. Ако няколко играча искат един предмет го получава този с най-много DKP или този който плати най-много, зависи каква система исползва гилдията.
Не мое да мъмриш, брат!

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Mon Mar 17, 2008 2:00 pm

да бе!
Аз съм retribution паладин 70-то ниво, и за сега няма heroic инстанция или райд в който не са ме взели. И много често само някой mage или lock е над мен. А dps война е много полезен (провери тактиките за Румело и Джулиана в Каразан).

Колкото до танкване или лекуване, с моя билд просто няма шанс да стане, нито на 20-то нито на 70-то. При хибрид талантите определят играта ти. А с 2Н специализация от дървото с талантите можеш само да "мааш" с брадвата. Защото при "ретадин" гледаш само за "бял" дмг, crit % и hit %, а с другите 2 билда гледаш за спел показатели, независимо дали за да лекуваш или за да държиш агро, а и нямаш блок и прочее.

Едит: Ако вкарат безплатна смяна на талантите ще се обезмисли цялата идея на специализацията, а и ще се утрои гринд-а, който и без това е твърде много. И в БГ - тата ще има само ботове.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Mar 17, 2008 2:14 pm

Dzvero wrote:Близард няма да премахнат цената на респекване в близко бъдеще.
Единствената причина да я има тази цена е, че тя забавя изкуствено играта. Ако се премахне, играта ще стане по-динамична, по-бърза и липсата на ново съдържание за играчите ще се усети по-силно. А като стане въпрос за вкарване на нови неща, инстанси, територии Близзард се влачат като народна песен. Да премахнат таксата за респек за тях ще е да си вкарат автогол.

Иначе за хийлване с дпс билд или танкване с дпс билд - ами става. Но по-добре изобщо не се опитвай да играеш като хийлър например ако билда ти е шадоу. Или пък да ходиш в инстанс където дпс уориър вика, че щял да танква. То шадоу прийста може да се справи с хийлването, дпс уориъра с танкването, но шанса да си скъсаш нервите в някой инстанс и само да си загубиш времето е много по-голям.

С хийлър с дпс билд, танк(уориър) с дпс билд и паладин дпс в инстанс не се ходи. Освен ако те не са с убер гиър, но да попаднеш на такива играчи в ПъГ е малко вероятно.

.
Човек не може ли да разбереш че през цялото време Dragon ми говори за левелинг следователно аз му отговарям за инстански от нисък левел- ти веднага почваш да оборваш все едно съм казал че с DPS Warior ще влизам при Gruul :) :) ;).
Не ми казвай че Waрior не може да танква Uldaman например независимо как се е развил- смешно е да се твърди че развитието оказва решаващо значение на ниския левел.
Колкото до танкване или лекуване, с моя билд просто няма шанс да стане, нито на 20-то нито на 70-то. При хибрид талантите определят играта ти. А с 2Н специализация от дървото с талантите можеш само да "мааш" с брадвата. Защото при "ретадин" гледаш само за "бял" дмг, crit % и hit %, а с другите 2 билда гледаш за спел показатели, независимо дали за да лекуваш или за да държиш агро, а и нямаш блок и прочее.
Глупости- искаш да ми кажеш че на 40 ниво нямаш флаш ъф лайт и блес ъф лайт и блес ъф уисдъм за маната ти ? И че не ти стигат за хиъл на мейн танка? :) Без нито една точка в holy дървото съм лекувал без никакъв проблем където и да е до 55 ниво! На War. му е нужно да си вкара един щит за танкване на нисък левел- стамината, бронята му и скиловете свършват останалата работата.

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Mon Mar 17, 2008 4:30 pm

Като става въпрос за инстанси аз предполагам инстансите в Аутлендс, от Хеллфире полуострова и нагоре. Инстансите преди TBC дори не си струва да се посещават освен от едното любопитство. Там дори не става въпрос за танкване или каквото и дае, пълна загуна на време са.

Иначе в Аутлендс освен ако няма някой играч по-висок левел да влачи партито на гърба си веднага се усеща ако ключови играчи като хийлър и танк не са с подходящия билд, и понеже става въпрос за левелване, то е ясно че не са облечени като хората. Ако и билдовете им не са за ролята им в партито става весело.

Относно паладинския дпс имам само един коментар - LOL. Меле паладин си струва да се мъкне само и единствено заради бъфа на критовете за рейдването.
А аз съм виждал меле паладин не само в Каразан, но и във всички останали инстанси. И то най-добре облечения ретри паладин на сървъра ни, който след като се помъчи да е ретри просто си смени билда обратно на холи да не се излага горкия.
Не мое да мъмриш, брат!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Mar 17, 2008 6:06 pm

RRSunknown, просто в един момент се заговори за хероици, а те няма как да се правят на по-малко от 70 лвл и понатрупана репутацийка към определени фракции, като се предполага, че добутал ли си се дотам, то няма начин да не си се сдобил и с някаква екипировка, та на тая база заобсъждахме билдовете... поне аз така го приех, предполагам и Дзвера...

не съм коментирала билда по време на левълване - май всички се съгласиха, че не е от особено значение преди Аутлендс... то и аз с шадоу-прийста си предпочитах да хийлвам в БРД и не съм имала проблеми с това, като пример... само дето, ако в хероик го опитам със сегашния си дийп-шадоу-билд па макар и с шийлинг екипировката ми, с която докарвам около +950хийлинг, ще се позадъхам и ще викна "оом" още на траша... а ако и танка ни е толкова танк, колкото аз съм хилър, положението ще е драматично :lol:

за ретри паладина - няма лошо, може да си прави кефа в Арена и пвп, колкото си пожелае... че дори и в парти за 5-човека инстанс, и дори ако е достатъчно облечен - в Каразан... и дотам...

никоя гилдия, която прави 25-човека инстанси няма да прахоса рейд-слот за дпс-пала, вместо да си вземе мейдж/лок/шадоу-прийст на неговото място... в 25-човека инстансите битките са дълги, маната на палата няма да издържи, а в дълги битки дпс-кастърите управляват.. и траша е тегав, а битките с босовете - по 10-тина мин... има време и дотовете да подействат на локове и шадоу-прийстове, и магетата да кастват на воля... да не говорим, че с тези класове има и маса СС... в нашата гилдия нямаме ретри-паладини в рейда.. имаме 2 протекшън паладини (единия май за бекап го държат, защото забелязвам, че само с един протекшън пала да офф-танква рейдваме) и маса холи-паладини - Близард да ги благослови! :D

той Дзвера няма да каже нещо не от опит... магарето от половин година наказва Илидан ежеседмично :twisted:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Mar 17, 2008 6:20 pm

Специално при хибридните класове в WoW е много трудно - защото докато магето трябва да избере какъв точно демидж да налива, warrior-a трябва да избере дали да прави смислен демидж или да танк-ва. А пък голяма част от WoW е соло и успеха във соло и бързия левълинг е от значение DPS. Затова има огромен недостиг на танкове и хийлъри. Което скапва играта.
Аз затова говорех и спорех с dragon-a, не за хероиците. Доказвах му че докато дига левел (за което той се оплаква че му пречи развитието) няма значение развитието за да се танква или лекува. Затова му и казах че "истинската игра започва след аутланс". Идва Dzvero (който ми е ясно че рабира много повече от мен :) )и без да прочете поста и да разбере че пишем за ниския левел веднага отсича:
: "Иначе за хийлване с дпс билд или танкване с дпс билд - ами става. Но по-добре изобщо не се опитвай да играеш като хийлър например ако билда ти е шадоу. Или пък да ходиш в инстанс където дпс уориър вика, че щял да танква. То шадоу прийста може да се справи с хийлването, дпс уориъра с танкването, но шанса да си скъсаш нервите в някой инстанс и само да си загубиш времето е много по-голям"
Което е вярно само че за големия левел а пък аз говоря за играта до аутландс.
Така се получава объркването , не че реално има спор.

Забележете- не искам да подхващам безмислен спор за паладини- PrivateRaio твърди че го вземали за демиж- аз като играех само със холи развитието вършех нещо смислено в рейд или хероик.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue Mar 18, 2008 1:25 pm

Аз пък що да не поспоря :D Инстансите в Аутлендс не са по-различни от старите, ще ме прощавате (не говоря за хероик мод). Така че пак си ги хийлваш дори да си шадоу като си прийст. Вярно че имах 10 точки на Холи (жертвах дисцип за това), обаче докато качвах от 60 до 70, в 9 от 10 партита са ме викали за хийлър. На 70 и вече като почнаха хероиците, ДПС прийст стана желан и търсен. А 10-те точки на Холи ти дават единствено по-бърз каст с 0.5 сек, което просто екипировката няма как да ти го даде.
Колкото до хероиците - ми сори, ама с +1600 хийлинг се оправяш чудесно дори и да си шадоу, е, без "големите" хероици като ШЛаб, ШХолс... макар че както ги нърфнаха, кой знае как е и там в момента.
Така че, мили мои, прийста си лекува като пич :P Само малко опит се иска 8-)

На Драгън обаче тоз вариант не му го препоръчвам, като нямаш опит като хийлър обикновено партита ще завършват с катастрофа :lol: :lol:

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Mar 18, 2008 4:11 pm

Аз вчера правих Зул'фарак и трябваше да хийлвам, с което се справих горе-долу добре. За съжаление обаче останалите членове на партито не се представиха толкова добре. Първо въобще не ме изчакваха да си напълня маната, второ танка ни беше много зле, в началото докато си пусна тотемите и оня вече беше пукнал, даже нямаше щит горкия :lol: Иначе Chain heal ftw, въпреки че не лекува кой знае колко, ама върши добра работа в мелета.