Cormac McCarthy - The Road
Cormac McCarthy - The Road
The Road е първата фантастика на Кормак Макарти (No Country For Old Men) и при славата, която пичът има на запад, просто трябваше да си я купя и да тествам.
Отговорно и в прав текст заявявам, че НИКОГА през живота си не съм бил потапян в толкова плътна атмосфера, колкото в тази книга! Още съм преди средата, но The Road наистина е нещо зашеметяващо... Макарти рисува една Америка, която е абсолютно мъртва, изпепелена, унищожена по всеки възможен начин, във всеки възможен смисъл, който би могъл да съществува. По планините горят постоянни огньове, слънцето, луната и звездите са вечно скрити от пепелта в небето, вали сив сняг. Дърветата са изпепелени, градовете са изпепелени, въздухът е изпепелен... А един баща върви заедно с малкия си син по пътя на юг. Без капка надежда.
Не знам, едва ли съм в състояние да пресъздам и грам от усещането, което носи тази книга. Не мисля, че думите стигат за подобна атмосфера. Това нещо не се чете, то се преживява... Едно само ще ви кажа - ЗА БОГА, НАМЕРЕТЕ НАчИН ДА Я ПРОЧЕТЕТЕ! И на една осма колкото моя възторг да докарате, ще си е струвало!
А аз продължавам. Почнах я вчера вечерта и вече съм на около стотната страница...
And you can't dance with a devil on your back...
- BaYa
- Forsaken
Сега се снима филм по книгата, който май ще е готов към края на тази година. С Viggo Mortensen , Guy Pearce, Charlize Theron и може би Robert Duvall!
Макар да не вярвам, че ще успее успешно да предаде това което Симо описва!!
Макар да не вярвам, че ще успее успешно да предаде това което Симо описва!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- BaYa
- Forsaken
Австралиеца John Hillcoat.
armydreamer беше подобно потресен. Спойлъри в рецензията му почти няма.
- BaYa
- Forsaken
Рол, ако не беше гледал No country for old men или There will be blood, а само знаеше че се снимат, най-вероятно би реагирал по същият начин. Аз ще изчакам да гледам филма и после ще видим. По принцип, не е много реалистично да очакваш едно и също от книга и филма. Макар филма да е по книгата и да е добър. Тааа, ще видиме ...
Last edited by BaYa on Tue Mar 04, 2008 3:09 pm, edited 1 time in total.
За бога, спазвай някакви базови поне правила на произношение като пляскаш английски на кирилица, моля те
Иначе реагирам така, защото тази книга е много... интимно преживяване. Никакъв Виго, никакво крийпи момченце, ОПРЕДЕЛЕНО никаква Чарлийз Терон... Добре, че отдавна ще съм я прочел книгата, когато пуснат филмна.
Иначе реагирам така, защото тази книга е много... интимно преживяване. Никакъв Виго, никакво крийпи момченце, ОПРЕДЕЛЕНО никаква Чарлийз Терон... Добре, че отдавна ще съм я прочел книгата, когато пуснат филмна.
And you can't dance with a devil on your back...
Как точно ше я филмосат тогава?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- BaYa
- Forsaken
Еееей, замязваш на един известен пророк, който се подвизава из форума.
В интерес на истината чакам филма с нетърпение, още от миналата година. И все още храня надежди за него.
В интерес на истината чакам филма с нетърпение, още от миналата година. И все още храня надежди за него.
Симо, в страницата на книгата в Амазона един читател препоръчва на същата тема Earth Abides от George R. Stewart. Той твърди, че в нея се показвало по-добре постапокалиптичното състояние на човечеството и други ревюиращи се съгласяват с него. Та ако искаш, провери я, тамън си на място.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля