Салати и мезета

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Mar 01, 2008 9:20 pm

Морво, забранявам ти точно ти да коментираш диети в мое присъствие! :evil: Ходи яж квто там ядеш и спри да дразниш горките дебели хора! :cry:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Mar 01, 2008 9:22 pm

Не, не е.

Не са грях, а за непрепоръчителни, ясно защо. Ако човек е решил да прави диета, вероятно ще се е настроил психически преди това за нея и ще я следва стриктно. Да се лишаваш от вкусната храна е гадно, но резултатите си заслужават. А отношение: 'дай сега да хапна, а утре цял ден няма да ям' или 'абе едно бананче сега няма да ми се лепне на гъза' или 'едно парченце шоколад не е болка, я да си хапна' е малко скапващо цялата идея на една диета. В смисъл - диета е гадно, дава резултат и ако си решил да го правиш по-добре да го правиш стриктно без да си отваряш вратички, когато ти е трудно и много ти се яде сладичко или пица или нещо такова...

Та, ако Валери иска да отслабва да го прави като хората и да си спортува, дори да яде нормално, ако си спортува пак ще има резултат, а и както знаем той е луд, щото изобщо не е дебел...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Mar 01, 2008 9:29 pm

Всъщност винаги, когато съм си скапвала диети не е било заради отношение "бе, кво толкова ще ми стане от два банана повече, няма нужда да я спазвам толкова стриктно", а заради "айде от утре почваме с глада, но днес поне да си ям като бял човек всичко, което няма да мога нататък". Или от йо-йо ефекта. Не казвам, че с всички трябва да е така, но просто при мен (и вероятно не само) не става така.
Марфе, никого не дразня и освен това се чувствам като почетен член на Обществото на добре охранените млади жени...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Mar 01, 2008 9:36 pm

Глад в моята диета няма. Има отпадане на любими храни. Ако човек иска да отслабне и не може да си забрани шоколада и тестото, просто да си стои дебел и да не се оплаква. Аз сама на себе си се дразнех адски много време за тези слабости. И още ми се реве, че не мога да си хапна шоколад или по-скоро, че не бива (защото мога пре спокойно да си грабна 1-2 блокчета шоколад и да кажа, че нищо няма да ми стане, така и така другите ми хранения ще са нискокалорични или много високопротеинови, но ... не става, не трябва да разваляш доброто представяне пред себе си, един вид). Аз лично ако изям и 1 парченце шоколад много ще се дразня, че два месеца съм държала и накрая съм се изкушила, а не искам, искам бързо и трайно да си ги сваля килата.

Йо-йо ефект няма да има, защото е планирана с месеци напред до последно (което е досадно, щото в крайна сметка много дълго време няма да мога да си ям шоколада и пицата, но после няма да си възвърна килограмите и ще мога да ги ям без да пълнея) и смятам да я спазвам стриктно, както досега.

Споко, по-член на въпросното общество едва ли има тука :(. Още не мога да се трая.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 02, 2008 1:22 am

Дима, тва е много хубаво за диетата. :) Само да вметна 2 бързи, че леко се притесних.

Винаги има йо-йо ефект. Въпросът е да е минимален. Доколкото знам (съм видял и изпитал), мастните клетки веднъж образувани никога не изчезват. В момента, в който се спре правилното хранене, се самонапомпват отново и то с много по-малко калории отколкото са им били необходими, за да се формират. Че и качват малко отгоре, за да си отмъстят за опита за геноцид, изродите. Така че хватката всъщност е да не се надебелява. Или веднъж започнал диета никога да не излизаш от нея - или поне да ядеш много скромно и правилно и яко фитнес.

Бананите в личния ми опит с плодовия глад с нищо не отстъпват на кой да е плод. Дали ще изям кило банани или кило диня като цялостен дневен прием, сваленият половин кг на ден винаги е бил налице.

А сега, за да върнем темата в правилния коловоз: вечерях два тигана пържен калкан с гуакамоле и задушен праз по Одрински. Неописуемо. 8-) Само като си помисля, че по Черноморието порцийка калкан е около 20 кинта. :roll: Утре - калкан чорба; търся рецепти.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sun Mar 02, 2008 1:40 am

shayhiri wrote: Бананите в личния ми опит с плодовия глад с нищо не отстъпват на кой да е плод. Дали ще изям кило банани или кило диня като цялостен дневен прием, сваленият половин кг на ден винаги е бил налице.
Това просто не е вярно. Нямам намерение да споря, ако си на диета ябълки > банани, грейпфрут също.

Колкото за йо-йо ефекта, ще видим, имам си план, не би трябвало да върна нищо. :evil:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 02, 2008 2:52 am

Световно известно е, че бананите са по-калорични от повечето плодове (хеле пък динята), но тук го има и факторът, че за структурата и килограмите на Шайха и двете са все тая мое би :mrgreen:

Де тоя калкан бе Алекс, сам ли го готви? Вкусно звучи. Бтв точно срещу вас има един ливански ресторант, тествай го някой път :)
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 02, 2008 3:06 am

Сам, да. Докато жената правеше салатките и фреш от червен портокал. Любимата ми риба. Но не бях ял отдавна (освен на супа), щото цените полудяха.

Обаче вчера на Женския ни извадиха изпод тезгяха като на специални клиенти на 5лв килото :shock: (вместо 25 :roll: ), та още не мога се опомня от късметя. :D Утре, ако има, ше взема още няколко кила.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 03, 2008 8:50 am

Elayne wrote:
Колкото за йо-йо ефекта, ще видим, имам си план, не би трябвало да върна нищо. :evil:
Димс, пропуснах да кажа браво за постоянството и стискам палци да изпълниш плана :))
This is it. Ground zero.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Mar 03, 2008 4:21 pm

Тааа, Валери, хичне им обръщай внимание на тея хленчила! :wink: И аз обичам овесена каша, във верисия Porridge. :lol:
Относно "вкусната храна", по принцип се знае, че колкото по-мазно, по-вкусно. Тааа, елиминиране на малко мазнизни и добавяне на повече тревички/подправки, може да е едно от решенията.
И не, не винаги има задължителен йо-йо ефект.
За първи път, благодарения на щитовидно заболяване, успях да слезна под психолигичеката ми граница - 63 кила, не бях слизала до там от около 8/10 години. До 64 - да, по-долу - не!! :twisted:
Ленче, стискам палци!!!! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Mar 03, 2008 4:49 pm

In many cultures, porridge is eaten as a breakfast dish, often with the addition of salt, sugar, milk or cream.
Захарта и сметаната очевидно отпадат. Чудех се дали да не пробвам с лимон или портокал примерно за добавяне на някакъв вкус? :?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Mar 03, 2008 5:08 pm

Ако може поне маааалко мед?!? Стафиди. Сухи смокини или кайсии нарязани на кубчета. Захаросани портокалови или лимонови кори. Валери, става въпрос за овкусяване, сигурна съм че ти сам няма да си позволиш да прекалиш със сладкото. Но му сложи нещо на тоя овес!!! :wink:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Mar 03, 2008 5:15 pm

На овеса може му сложи единствено напалм и да го гледа как гори. В краен случай да го сложи пред крава. Няма какво друго да прай с него.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Mar 03, 2008 5:20 pm

Интегристка!!!! :wink: :mrgreen:

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Tue Mar 04, 2008 12:59 am

DELgado wrote:Някой знае ли рецепта за овесена каша която да няма вкус на пластмаса? :?
Ммммм, аз по едно време се бях вманиачил на овесени ядки със сметана и ябълки. Ядките се накисват само във вода за да омекнат. На тези, които вземах насипно от Кауфланд, им трябваха 20-30 минути. Има и по-твърди, които повечко трябва да се киснат.

Режеш на ситно или рендосваш половин или цяла ябълка, сипваш при ядките и добавяш 2-3 чаени лъжички подсладена сметана за вкус. :twisted: Според рецептата може да се изтиска и малко лимон за подправка.

Сметаната специално не е много здравословна, още повече, че аз ползвам някаква евтина, която според кутията има 5-6 E-та, но пък вкуса си заслужава. :)
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.