Е не може само USA да се прави на световен полицай, а ние в Европа да седим и да гледаме. Бтв дори и сега да не стане държава остава въпроса: "и какво ще го правим това Косово?". Не може сините каски и т.н да седят там за вечни времена.Moridin wrote:Между другото с кое право все пак ЕС се разпорежда по въпроса и праща мисии, които да управляват администрацията в евентуална суверенна държава, която няма нищо общо с ЕС, нито основните й "родители" - Албания и Сърбия.
Косово
Moderator: Moridin
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
- Moridin
- Global Moderator
Значи ако САЩ са арогантни нещастници, и ЕС също трябва да бъде?
Единствената организация с реален мандат да прави нещо административно там е ООН. Всичко останало е международна грубост.
Единствената организация с реален мандат да прави нещо административно там е ООН. Всичко останало е международна грубост.
Last edited by Moridin on Sat Feb 16, 2008 5:38 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.
ООН.Moridin wrote:Между другото с кое право все пак ЕС се разпорежда по въпроса и праща мисии, които да управляват администрацията в евентуална суверенна държава, която няма нищо общо с ЕС, нито основните й "родители" - Албания и Сърбия.

до колкото знам не се бъркат във вътрешната уредба на държавата,само кесят там да гарантират,че няма да се изколят взаимно
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
- The Dragon
- Elder God
Щом казваш! Във Версай на Австрия как и е забранен аншлус с германия след разпадането на Австроунгарската империя?Moridin wrote: И да подкрепя донякъде Минувача - такава опция "да се забрани сливане с Албания" ми се струва меко казано абсурдна от всякаква правна или практическа гледна точка.
Но отделянето на Косово ще има само негативни последици според мен. Що няма атомни бомби които са чисти - как лесно ще се решат нещата с няколко такива.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
чесно казано не съм се интересувал обширно по въпроса,но най-вероятно ще си действат според правомощията по разни ратифицирани международни договори и спогодби.Доколкото аз разбрах, мисия на страните от ЕС ще замести дипломатическите и военните части на ООН, които се изтеглят от района.
за пред света и обществото,мисиите на ООН и ЕС имат хуманитарен и миротворен характер,като изрично им се забранява да се бъркат във вътрешната политика на държавата,в която са пратени.
най-много да помогнат за провеждането на избори примерно,но през останалото време си кибичат в базите и се молят да не стане патакламата,щото им е разрешено единствено да се защитават от преки атаки на евентуални агресори.
ако случайно напрежението ескалира до въоръжени сблъсъци,които мисията на ООН не може да потуши,до 4-5 дена всички се натоварват на самолетите и се омитат,а оттам вече общността заема някаква позиция и най-често си я отстоява като затвори границите си с държавата и започне да чака хората вътре да пукнат от глад.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
- Moridin
- Global Moderator
Еми не е точно така. Управлението беше директно в ръцете на ООН мандата, като едва сега се акумулира някакво подобие на Косовско самоуправление, което и да проведе прословутия референдум.neEd'Le wrote:чесно казано не съм се интересувал обширно по въпроса,но най-вероятно ще си действат според правомощията по разни ратифицирани международни договори и спогодби.Доколкото аз разбрах, мисия на страните от ЕС ще замести дипломатическите и военните части на ООН, които се изтеглят от района.
за пред света и обществото,мисиите на ООН и ЕС имат хуманитарен и миротворен характер,като изрично им се забранява да се бъркат във вътрешната политика на държавата,в която са пратени.
най-много да помогнат за провеждането на избори примерно,но през останалото време си кибичат в базите и се молят да не стане патакламата,щото им е разрешено единствено да се защитават от преки атаки на евентуални агресори.
ако случайно напрежението ескалира до въоръжени сблъсъци,които мисията на ООН не може да потуши,до 4-5 дена всички се натоварват на самолетите и се омитат,а оттам вече общността заема някаква позиция и най-често си я отстоява като затвори границите си с държавата и започне да чака хората вътре да пукнат от глад.
United Nations Security Council Resolution 1244 placed Kosovo under transitional UN administration pending a determination of Kosovo's future status. This Resolution entrusted UNMIK with sweeping powers to govern Kosovo, but also directed UNMIK to establish interim institutions of self-governance. Resolution 1244 permits Serbia no role in governing Kosovo and since 1999, Serbian laws and institutions have not been valid in Kosovo. The resolution recognizes Serbia's sovereignty of Kosovo. NATO has a separate mandate to provide for a safe and secure environment.
Драгъне - тая част не ми е много силна, но нещо ми се струва, че примерът ти силно потвърждава моята теза - като са й забранили на Австрия, та тя се е трогнала през 38ма?
This is it. Ground zero.
По мое мнение България трябва да се обяви против тази независимост. Някой по-нагоре сподели, че ако не го направим раьоните със смесен етнически характер ще се отцепят. Напълно споделям. До няколко години териториите в Източните Родопи, Хасковска и Кърджалийска област ще се обявят за автономни области и по-късно ще преминат към Турция. Затова "не" на независимостта на Косово.
If we did not have bad luck, we would not have luck at all.
- RRSunknown
- Elder God
- Interpreter
- Forsaken
Ами проблемът от край време стои там, че подобни изключително важни, сложни и развивали се в продължение на стотици години етно-културно-религиозни противоречия и проблеми изведнъж се решават "на галоп" на базата на конюнктурните/временни/моментни интереси на "великите сили/авторитети на международната сцена" и под тяхното пряко или косвено въздействие, докато се преконфигурират сфери на влияние и пренареждат "пешките" на "шахматната дъска". Но залогът обвързва хиляди човешки съдби и обикновено води до нагнетяването на още повече омраза, противоречия и конфликтност. В резултат, когато напрежението ескалира тарторите на тези процеси (много или малко оставали в сянка или под тънкото неуловимо прикритие на добре аранжирани пропагандни медийни изяви, в които се патетично се говори за демокрация, свобода и равноправие) извръщат начумерено и отвратено глава, започват да говорят за "Балкански барутен погреб" и обидени и огорчени, че някой смее да смущава щастливото им благоденстващо евро-атлантическо спокойствие с досадни, първични и нецивилизовани прояви на кървави изстъпления, обикновено заявяват "Оправяйте си се!" и "Стойте надалеч от нас, докато не си решите проблемите!" Историята напомня за един бояджия, който изсипал кофа с боя върху някаква случайна минувачка и после с погнуса и казал: "Виж се на какво приличаш!".
Не съм отговорил на въпроса в анкетата, защото имам нужда да помисля и да се запозная в по-голяма дълбочина с проблема, но на първо време смятам, че е много рано за независимост на Косово.
Не съм отговорил на въпроса в анкетата, защото имам нужда да помисля и да се запозная в по-голяма дълбочина с проблема, но на първо време смятам, че е много рано за независимост на Косово.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
E, ти да не си мислиш, че Хитлер ги е питал учтиво австрийците искат ли да се джойннат към хилядолетния райх?Драгъне - тая част не ми е много силна, но нещо ми се струва, че примерът ти силно потвърждава моята теза - като са й забранили на Австрия, та тя се е трогнала през 38ма?

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."