Време е за пенсия явноAmelia wrote:Нема такъф филм.
Има нещо като трейлър, или поне със сходна продължителност...
Не, ВТФ???
Тва нещо почна, в продължение на час и нещо ни показваха лошите колко са лошо, чрез безсмислено избиване на някви селяни и накрая екшънът беше максимум 10 минути. Бях наистина удивена като свърши, изобщо не го очаквах. По традиция трябваше да има поне още едно голямо меле. Ебати!
Rambo
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Начии... филмът се беше засилил към осмичката със СТРАШНА сила, пътьом режейки, пронизвайки, изгаряйки и взривявайки безмилостно стотици бурмейски глави (къде е UT коментаторът да вика "Head shot!"?), крака, ръце, когато ВНЕЗАПНО изненада всички зрители, като без каквато и да е явна причина реши да се спре на петичката. Не, не говоря метафорично. Просто ей така си спря около час преди да ни се отгледа и ни остави да се взираме оцъклено във финалните надписи.
Ето синопсис за тия на които не им се гледа тази творба на изкуството:
Ето синопсис за тия на които не им се гледа тази творба на изкуството:
- Spoiler: show
Шит.
Е 20 минути - 20. Пак бива, но повечето от тях ги има в трейлърите (добре че не съм задълбавал).
Макар че, не знам. Изведнъж ми се отгледа. Предполагам, че няма нищо, което да предразполага към голям екран?
Освен тва, ако аз бях на мястото на Рамбо, щях просто да избия гадната мисионерска паплач собственоръчно (наистина, ква работа имат там, гадовете нагли?), така че що да се нервя излишно като няма достатъчно зарибителен екшън, който да компенсира?
Макар че, не знам. Изведнъж ми се отгледа. Предполагам, че няма нищо, което да предразполага към голям екран?
Освен тва, ако аз бях на мястото на Рамбо, щях просто да избия гадната мисионерска паплач собственоръчно (наистина, ква работа имат там, гадовете нагли?), така че що да се нервя излишно като няма достатъчно зарибителен екшън, който да компенсира?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Все някога Съдбата ще ни срещне, Ефо.
Опитваш се да отложиш самата неизбежност.
Някой (адаша и жина му) може ли да обясни защо по дяволите Рамбо "не се препоръчва за деца под 12год.", докато една камара уж далеч по-скромни в това отношение филми (Аз съм легенда, Господари на нощта) направо са "забранени до 16год."? ВТФ, бе?! Да не са орязали всичките ужасии от оригиналния трейлър (обезглавяване с нож, разстрел от упор с танкова картечница и т.н.)?! Или тва е поредният бгабсурд?*
*просто от тая седмица в програмата на Мола са почнали да означват някои филми със C "не се препоръчва за деца под 12год." и D "забранен за лица под 16год.", та ме хвърлиха в чалгата.
Някой (адаша и жина му) може ли да обясни защо по дяволите Рамбо "не се препоръчва за деца под 12год.", докато една камара уж далеч по-скромни в това отношение филми (Аз съм легенда, Господари на нощта) направо са "забранени до 16год."? ВТФ, бе?! Да не са орязали всичките ужасии от оригиналния трейлър (обезглавяване с нож, разстрел от упор с танкова картечница и т.н.)?! Или тва е поредният бгабсурд?*
*просто от тая седмица в програмата на Мола са почнали да означват някои филми със C "не се препоръчва за деца под 12год." и D "забранен за лица под 16год.", та ме хвърлиха в чалгата.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Е ако са орязали кървавите сцени мисля остро да го бойкотирам филма. Аз още като видях новия трейлър се замислих дали не са го цензурирали малко филма.shayhiri wrote: Някой (адаша и жина му) може ли да обясни защо по дяволите Рамбо "не се препоръчва за деца под 12год.", докато една камара уж далеч по-скромни в това отношение филми (Аз съм легенда, Господари на нощта) направо са "забранени до 16год."? ВТФ, бе?! Да не са орязали всичките ужасии от оригиналния трейлър (обезглавяване с нож, разстрел от упор с танкова картечница и т.н.)?!
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Шайхи, удряш право в сърцето на това, за което се чудихме най-много с Амелия - как един от най-най-кървавите и брутализиращи с насилието си филми В ИСТОРИЯТА е с рейтинг 12 в България?
Макар че ШИБАНАТА ДЕТСКА ГРАДИНА в киносалона се кефеше неимоверно на всевъзможните хвърчащи телесни чаркове...
p.s. А, бтв филмът може да го водят Rambo, но поне самата лента доста ясно твърдеше, че е John Rambo.
p.p.s. Боже господи... Хората, които дават на филма 10-ки:
"This had one hell of a message, and wasn't just a mindless action movie with gore. I loved each bit of the movie, and watching Stallone act so well was a total pleasure."
Uhm... yea. If you're a really really evil dude from Burma, you're going to get killed by Rambo. Also, killing innocent villagers is bad. Message of the year! But most importantly - keeping the same emotionless expression for an hour and ten minutes equals good acting. Neo said it best - whoa!
p.p.p.s. This is teh movie's climax:
http://imdb.com/gallery/ss/0462499/07_3 ... 499&seq=24
p.s. А, бтв филмът може да го водят Rambo, но поне самата лента доста ясно твърдеше, че е John Rambo.
p.p.s. Боже господи... Хората, които дават на филма 10-ки:
"This had one hell of a message, and wasn't just a mindless action movie with gore. I loved each bit of the movie, and watching Stallone act so well was a total pleasure."
Uhm... yea. If you're a really really evil dude from Burma, you're going to get killed by Rambo. Also, killing innocent villagers is bad. Message of the year! But most importantly - keeping the same emotionless expression for an hour and ten minutes equals good acting. Neo said it best - whoa!
p.p.p.s. This is teh movie's climax:
http://imdb.com/gallery/ss/0462499/07_3 ... 499&seq=24
Така си и помислих. Никой няма да тръгне да реже филма. Просто в нормалните държави е с максималното R17 - абсолютно забранен за непълнолетни. А в Бг обясненията на абсурдите са само две: А) някой си е платил или Б) на никой не му пука.AlDim wrote:Шайхи, удряш право в сърцето на това, за което се чудихме най-много с Амелия - как един от най-най-кървавите и брутализиращи с насилието си филми В ИСТОРИЯТА е с рейтинг 12 в България?Макар че ШИБАНАТА ДЕТСКА ГРАДИНА в киносалона се кефеше неимоверно на всевъзможните хвърчащи телесни чаркове...
П.П.: Даже не е и забранен за деца под 12, просто не е препоръчителен.
- Gunslinger
- Warmage
- Spoiler: show
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
Верно е петица, колкото и да се надявах на шестица.
Все пак бях подготвен, така че съумях да се накефя на:
* музиката
* харния филтър
* умело едитнатия екшън
* сиджиай касапницата
* и отсенките от легендарната култовост
Така че го докарах до 5,5/10, а може би дори и до шестица, тъй като ми беше спестено голямото разочарование накрая. Като цяло не съжалявам, че отидох, но ако не бях подготвен, щях да имплодирам просто от ярост.
Пак да кажа, има много от култовата Рамбовост - и ако изобщо ще ходите някога на такъв тип екшън, отидете най-добре при майстора - но много по-малко отколкото можеше.
Как двойката и тройката имат в имдб м/у 5 и 4 от 10, а това творенийце над 8 е отвъд перцепцията ми. Сигурен съм, че бих предпочел да гледам на кино точно тях. 
Все пак бях подготвен, така че съумях да се накефя на:
* музиката
* харния филтър
* умело едитнатия екшън
* сиджиай касапницата
* и отсенките от легендарната култовост
Така че го докарах до 5,5/10, а може би дори и до шестица, тъй като ми беше спестено голямото разочарование накрая. Като цяло не съжалявам, че отидох, но ако не бях подготвен, щях да имплодирам просто от ярост.
Пак да кажа, има много от култовата Рамбовост - и ако изобщо ще ходите някога на такъв тип екшън, отидете най-добре при майстора - но много по-малко отколкото можеше.