Rambo

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 01, 2008 6:03 pm

Amelia wrote:Нема такъф филм.
Има нещо като трейлър, или поне със сходна продължителност...

Не, ВТФ???
Тва нещо почна, в продължение на час и нещо ни показваха лошите колко са лошо, чрез безсмислено избиване на някви селяни и накрая екшънът беше максимум 10 минути. Бях наистина удивена като свърши, изобщо не го очаквах. По традиция трябваше да има поне още едно голямо меле. Ебати! :roll:
Време е за пенсия явно :twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Feb 01, 2008 6:07 pm

Начии... филмът се беше засилил към осмичката със СТРАШНА сила, пътьом режейки, пронизвайки, изгаряйки и взривявайки безмилостно стотици бурмейски глави (къде е UT коментаторът да вика "Head shot!"?), крака, ръце, когато ВНЕЗАПНО изненада всички зрители, като без каквато и да е явна причина реши да се спре на петичката. Не, не говоря метафорично. Просто ей така си спря около час преди да ни се отгледа и ни остави да се взираме оцъклено във финалните надписи.

Ето синопсис за тия на които не им се гледа тази творба на изкуството:
Spoiler: show
- Нек'ви мисионери (включително долу-горе секси мисионерка в напреднала възраст) искат да спасяват малки нещастни бурмейчета като ги конвертират към правата вяра
- Долу-горе секси мисионерката успява да мотивира Джон Рамбо да ги заведе до някакво местно селце с най-заспалата мотивационна реч евър
- Лош бурмейски чичко се кефи да избива бурмейчета за кеф и съответно отива да изтреби селцето, където са наш'те мисионери
- Десет дена по-късно въпросните са пленени и публиката недоумява защо долу-горе секси мисионерката все още не е изнасилена нито веднъж
- Джон Рамбо и банда мерсенарита са пратени от други мисионери да спасяват оцелелите (и все още неизнасилени) мисионери и мисионерки
- Джон Рамбо нанизва няколко лоши бурмейски батковци със стрели. ЯКО!
- Джон Рамбо и мерсенаритата удрят един стелт и измъкват изстрадалите мисионери от лагера на лошите бурмейци; Джон Рамбо изтръгва гръкляна на любимото момченце на лошия бурмейски чичко. ЯКО!
- Лошият бурмейски чичко е силно недоволен и праща цялата си армия след наш'те. Десет минути по-късно армията е изтребена до крак по изключително грубиянски начин от Джон Рамбо С Картечницата (tm). ЯКО ЯКО ЯКО ЯКО!
- Ди енд. Уот дъ фък?!

Общо час и 20 минути, от които 20 са брутално як ешкън, а останалите 60 са там просто, за да отбележат присъствие.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 01, 2008 6:15 pm

Шит. :roll: Е 20 минути - 20. Пак бива, но повечето от тях ги има в трейлърите (добре че не съм задълбавал).

Макар че, не знам. Изведнъж ми се отгледа. Предполагам, че няма нищо, което да предразполага към голям екран?

Освен тва, ако аз бях на мястото на Рамбо, щях просто да избия гадната мисионерска паплач собственоръчно (наистина, ква работа имат там, гадовете нагли?), така че що да се нервя излишно като няма достатъчно зарибителен екшън, който да компенсира? :?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Feb 01, 2008 6:21 pm

Абе бяха тръгнали да им носят и лекарства освен словото божие, все пак...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Feb 01, 2008 6:44 pm

Е да ама, ако изключим 5 безкраки бурмейчета, цялата тълпа се беше хвърлила (с пълна готовност при това!) да чете библията. Което ме накара да се зачудя как мисионерите са успяли да довлачат тия 50 хардкъвър библии.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Feb 01, 2008 6:46 pm

Мда, сега като казваш, наистина къде ли ги бяха заврели?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Feb 01, 2008 6:51 pm

Хм то и мен почти ме отказахте с тези коментари. :?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Fri Feb 01, 2008 10:49 pm

DELgado wrote:Хм то и мен почти ме отказахте с тези коментари. :?
ти се кефиш на капитан планета баси!!! немаш место тука :lol:

шушурка дори не съм прочел предния ти пост :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 01, 2008 11:01 pm

Все някога Съдбата ще ни срещне, Ефо. 8-) Опитваш се да отложиш самата неизбежност.

Някой (адаша и жина му) може ли да обясни защо по дяволите Рамбо "не се препоръчва за деца под 12год.", докато една камара уж далеч по-скромни в това отношение филми (Аз съм легенда, Господари на нощта) направо са "забранени до 16год."? ВТФ, бе?! Да не са орязали всичките ужасии от оригиналния трейлър (обезглавяване с нож, разстрел от упор с танкова картечница и т.н.)?! Или тва е поредният бгабсурд?*

*просто от тая седмица в програмата на Мола са почнали да означват някои филми със C "не се препоръчва за деца под 12год." и D "забранен за лица под 16год.", та ме хвърлиха в чалгата. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Feb 02, 2008 1:26 am

shayhiri wrote: Някой (адаша и жина му) може ли да обясни защо по дяволите Рамбо "не се препоръчва за деца под 12год.", докато една камара уж далеч по-скромни в това отношение филми (Аз съм легенда, Господари на нощта) направо са "забранени до 16год."? ВТФ, бе?! Да не са орязали всичките ужасии от оригиналния трейлър (обезглавяване с нож, разстрел от упор с танкова картечница и т.н.)?!
Е ако са орязали кървавите сцени мисля остро да го бойкотирам филма. Аз още като видях новия трейлър се замислих дали не са го цензурирали малко филма. :?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Feb 02, 2008 1:29 am

Ми всъщност един добре направен хорър без много кръв може да е далеч по-фрустриращ от рандъм касапница, която децата вече са гледали някъде. Но вероятно все пак е недоглеждане.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 02, 2008 7:05 am

Шайхи, удряш право в сърцето на това, за което се чудихме най-много с Амелия - как един от най-най-кървавите и брутализиращи с насилието си филми В ИСТОРИЯТА е с рейтинг 12 в България? :lol: Макар че ШИБАНАТА ДЕТСКА ГРАДИНА в киносалона се кефеше неимоверно на всевъзможните хвърчащи телесни чаркове...

p.s. А, бтв филмът може да го водят Rambo, но поне самата лента доста ясно твърдеше, че е John Rambo.

p.p.s. Боже господи... Хората, които дават на филма 10-ки:
"This had one hell of a message, and wasn't just a mindless action movie with gore. I loved each bit of the movie, and watching Stallone act so well was a total pleasure."

Uhm... yea. If you're a really really evil dude from Burma, you're going to get killed by Rambo. Also, killing innocent villagers is bad. Message of the year! But most importantly - keeping the same emotionless expression for an hour and ten minutes equals good acting. Neo said it best - whoa!

p.p.p.s. This is teh movie's climax:
http://imdb.com/gallery/ss/0462499/07_3 ... 499&seq=24

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Feb 02, 2008 12:13 pm

AlDim wrote:Шайхи, удряш право в сърцето на това, за което се чудихме най-много с Амелия - как един от най-най-кървавите и брутализиращи с насилието си филми В ИСТОРИЯТА е с рейтинг 12 в България? :lol: Макар че ШИБАНАТА ДЕТСКА ГРАДИНА в киносалона се кефеше неимоверно на всевъзможните хвърчащи телесни чаркове...
Така си и помислих. Никой няма да тръгне да реже филма. Просто в нормалните държави е с максималното R17 - абсолютно забранен за непълнолетни. А в Бг обясненията на абсурдите са само две: А) някой си е платил или Б) на никой не му пука.

П.П.: Даже не е и забранен за деца под 12, просто не е препоръчителен. :mrgreen:

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Feb 02, 2008 5:18 pm

Image
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Feb 07, 2008 1:55 am

Верно е петица, колкото и да се надявах на шестица. :roll:

Все пак бях подготвен, така че съумях да се накефя на:

* музиката
* харния филтър
* умело едитнатия екшън
* сиджиай касапницата
* и отсенките от легендарната култовост

Така че го докарах до 5,5/10, а може би дори и до шестица, тъй като ми беше спестено голямото разочарование накрая. Като цяло не съжалявам, че отидох, но ако не бях подготвен, щях да имплодирам просто от ярост.

Пак да кажа, има много от култовата Рамбовост - и ако изобщо ще ходите някога на такъв тип екшън, отидете най-добре при майстора - но много по-малко отколкото можеше. :roll: Как двойката и тройката имат в имдб м/у 5 и 4 от 10, а това творенийце над 8 е отвъд перцепцията ми. Сигурен съм, че бих предпочел да гледам на кино точно тях. :roll: