Добрите програми
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
Добрите програми
Да обменим инфо за програмите които са качествени и правят живота по-лесен.
1. Музикален плейър - AIMP: Малък, невероятно лек(6 МБ рам средно използва), отваря всички формати и може да плейва само аудио файлове - без шитните с които тъпчат другите плейъри напоследък. Безплатен
2. Торент клиент - uTorrent - лек, безплатен, много малък и гъвкав. Товари компа в пъти по малко от другите програми. Безплатен
3. xCopy - малка програмка която радикално променя работата с клипборд-а - помни последните 25 копирани неща, не звучи като революция, но всъщност е пристратряващо удобно. Безплатна
4. Видео плейбек - CCCP. Да пакет от програми е, но поне за мен е the real deal. А Zoom Player като се настрои правилно е разкошотия, а никоя от платените му функции досега не ми е трябвала. Безплатна.
5. Чат клиент - xChat - удобен и бепзлатен.
Издирвам в момента:
Качествен viewer на картинки - ACDSee 32 но с осъвременени функции ако има.
Файлов мениджър.
1. Музикален плейър - AIMP: Малък, невероятно лек(6 МБ рам средно използва), отваря всички формати и може да плейва само аудио файлове - без шитните с които тъпчат другите плейъри напоследък. Безплатен
2. Торент клиент - uTorrent - лек, безплатен, много малък и гъвкав. Товари компа в пъти по малко от другите програми. Безплатен
3. xCopy - малка програмка която радикално променя работата с клипборд-а - помни последните 25 копирани неща, не звучи като революция, но всъщност е пристратряващо удобно. Безплатна
4. Видео плейбек - CCCP. Да пакет от програми е, но поне за мен е the real deal. А Zoom Player като се настрои правилно е разкошотия, а никоя от платените му функции досега не ми е трябвала. Безплатна.
5. Чат клиент - xChat - удобен и бепзлатен.
Издирвам в момента:
Качествен viewer на картинки - ACDSee 32 но с осъвременени функции ако има.
Файлов мениджър.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Picture Viewer - Irfan View - http://www.irfanview.com/
Много лек, бърз, куп плъгини има за формати които не съпортва директно, лично на мен ми е страшно удобен за работа. Не е Фотошоп обаче
Какви осъвременени функции ти трябват точно?
Файлов мениджър - ми аз ползвам Windows Explorer
. Total Commander и всякакви подобни нещо не ме кефят.
Относно видео плейбек-а - ами за мен комбинацията Media Player Classic + ffdshow, е перфектна. Вярно плейъра не е върха на сладоледа, но е много лек, а кодека съпортва страшно много неща, макар и че не всички формати са оптимизирани брутално. Отдавна не ползвам готови пакети, които инсталират 100 кодека дето се карат един друг
Много лек, бърз, куп плъгини има за формати които не съпортва директно, лично на мен ми е страшно удобен за работа. Не е Фотошоп обаче

Файлов мениджър - ми аз ползвам Windows Explorer

Относно видео плейбек-а - ами за мен комбинацията Media Player Classic + ffdshow, е перфектна. Вярно плейъра не е върха на сладоледа, но е много лек, а кодека съпортва страшно много неща, макар и че не всички формати са оптимизирани брутално. Отдавна не ползвам готови пакети, които инсталират 100 кодека дето се карат един друг

AIMP-а ще се пробва, отдавна търсех с какво да сменя Уинамп. xCopy също звучи добре.
За видеото, каквото и да си говорим, по-добро от mPlayer няма, а го има и за Уиндоус.
Моите предложения:
1. Файлов мениджър - 7zip. По принцип е архиватор, но има много удобен файлов мениджър в стила на Norton Commander. Безплатна е, а отваря повечето по-известни формати (zip, rar, tar, tar.gz, tar.bz2). Собствената компресия също е доста добра.
2. Лек тесктов редактор - Notepad++. Поддържа syntax highlight за един куп езици, properties и ini файлове и какво ли още не, при това в удобен за разбиране XML формат, така че лесно могат да се добавят нови. Безплатен.
3. Графичен FTP клиент - FileZilla. Поддържа FTP, FTP/SSL, SFTP. Безплатен.
4. Explore2fs - малка програмка, която позволява под Уиндос да се разглеждат Ext2/Ext3 дялове и да се копират файлове от тях. Безплатна.
За видеото, каквото и да си говорим, по-добро от mPlayer няма, а го има и за Уиндоус.
Моите предложения:
1. Файлов мениджър - 7zip. По принцип е архиватор, но има много удобен файлов мениджър в стила на Norton Commander. Безплатна е, а отваря повечето по-известни формати (zip, rar, tar, tar.gz, tar.bz2). Собствената компресия също е доста добра.
2. Лек тесктов редактор - Notepad++. Поддържа syntax highlight за един куп езици, properties и ini файлове и какво ли още не, при това в удобен за разбиране XML формат, така че лесно могат да се добавят нови. Безплатен.
3. Графичен FTP клиент - FileZilla. Поддържа FTP, FTP/SSL, SFTP. Безплатен.
4. Explore2fs - малка програмка, която позволява под Уиндос да се разглеждат Ext2/Ext3 дялове и да се копират файлове от тях. Безплатна.
Elves dig rocket launchers.
хм, за файлов мениджър нямам проблеми с Windows Explorer и аз 
ICQ client? ICQ, Miranda, GAIM, etc? По новите версии на ICQ са доста зле... Кефи ме GAIM, който има поддръжка на повече от един вид клиент (Jabber & ICQ, да кажем), но е малко бъгав когато се оправя с ауторизации / местене на потребители в групи и т.н (или поне версията му за линукс, но не вярвам да има голяма разлика в уиндоус).

ICQ client? ICQ, Miranda, GAIM, etc? По новите версии на ICQ са доста зле... Кефи ме GAIM, който има поддръжка на повече от един вид клиент (Jabber & ICQ, да кажем), но е малко бъгав когато се оправя с ауторизации / местене на потребители в групи и т.н (или поне версията му за линукс, но не вярвам да има голяма разлика в уиндоус).
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
За видео досега не съм успял да намеря нещо по-добро от VLC media player - http://www.videolan.org/ - не пречи да инсталирате още допълнителни кодеци, но като функционалност на самия плейър си ми харесва, пък и май си идва и със собствени кодечета.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- herairness
- Jaghut Tyrant
Замяна на уинампа с хм плеър - изключително малък,лек и удобен и има абсолютно всички функции на уинампа без досадните му адд-они
http://www.un4seen.com/
За icq клиент наскоро открих доста доброто qip, доста по-леко от кю-то и по-лесно за употреба,отново без досадните бъгове
http://qip.ru/
http://www.un4seen.com/
За icq клиент наскоро открих доста доброто qip, доста по-леко от кю-то и по-лесно за употреба,отново без досадните бъгове
http://qip.ru/
1. Аудио плеър - foobar2000---много по-лек от уинамп, поддържа всякакви формати има една камара плъгини , за да си го направи човек както душа му иска. Безплатен.
2. KMPlayer- видеоплеър поддържа всякакви формати, не изисква допълнителни кодеци. Безплатен.
2. KMPlayer- видеоплеър поддържа всякакви формати, не изисква допълнителни кодеци. Безплатен.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Super Video Converter - 2мб малко а/в конверторче от квото се сетиш в квото се сетиш. почти.
Spinrite - така или иначе е рядко използваемо но е здраво хард диск туулче.
ICQ2003b e до сега най-стъбилния за мене от разпространените по масово. Има си из нета и туулче за махане на банери и прочее шитз от него.
Spinrite - така или иначе е рядко използваемо но е здраво хард диск туулче.
ICQ2003b e до сега най-стъбилния за мене от разпространените по масово. Има си из нета и туулче за махане на банери и прочее шитз от него.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Аз да сложа още един глас за CCCP/Zoomplayer комбото, което официално е най-доброто нещо за ползвателите на Уиндоус поне за последните две години. Просвирва и неща, които се опъват на VLC, а това значи много.
За ICQ клиент и аз предпочитам про2003б. Най-стабилната, тествана с годините версия. Изглежда като дърво, но няма и помен опт проблемите на разните по-нови бозета.
За разглеждане на картинки - IrfanView. Чета си мангата с него и ми е ужасно удобен.
Файлови мениджъри, освен вградените в Уиндоус не ползвам.
Торент клиент - BitComet 0.7. Това е последната читава версия. Тия след нея са безобразно тъпкани с всякви излишни дразнещи опции и баласти, но тая реже.
Дотук всички програми са безплатни.
Download manager - Flashget. Сваля цели списъци с файлове, което го прави предпочитания от мен клиент. Новите версии понасмръдват, стават и за торент даунлоудинг, но са доста по-тромави от алтернативите. За съжаление, програмата е платена, така че трябва да си я краквате, което понякога създава проблеми.
За ICQ клиент и аз предпочитам про2003б. Най-стабилната, тествана с годините версия. Изглежда като дърво, но няма и помен опт проблемите на разните по-нови бозета.
За разглеждане на картинки - IrfanView. Чета си мангата с него и ми е ужасно удобен.
Файлови мениджъри, освен вградените в Уиндоус не ползвам.
Торент клиент - BitComet 0.7. Това е последната читава версия. Тия след нея са безобразно тъпкани с всякви излишни дразнещи опции и баласти, но тая реже.
Дотук всички програми са безплатни.
Download manager - Flashget. Сваля цели списъци с файлове, което го прави предпочитания от мен клиент. Новите версии понасмръдват, стават и за торент даунлоудинг, но са доста по-тромави от алтернативите. За съжаление, програмата е платена, така че трябва да си я краквате, което понякога създава проблеми.
- BaYa
- Forsaken
Добре че я има тази тема! Та да мога като интернет-нърд да попитам едно нещо точно за торрент-джаджите.Amelia wrote:Download manager - Flashget. Сваля цели списъци с файлове, което го прави предпочитания от мен клиент. Новите версии понасмръдват, стават и за торент даунлоудинг, но са доста по-тромави от алтернативите. За съжаление, програмата е платена, така че трябва да си я краквате, което понякога създава проблеми.
Аз ползвам ФлашГет-а за сваляне, та трябва ли да имам и торрент-клиент от сорта на Бит или юТоррент??? И каквя е разликата м/у двете? За обяснения, имайте предвид, че идея си нямам от информатика и карам малко по инерция.

Благодаря предварително!

Last edited by BaYa on Thu Jan 31, 2008 2:48 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- herairness
- Jaghut Tyrant
Аз свалям файлове с ФлашГет, торенти - също. Та съм с една програма, която ми работи идеално и за двете. Имам и мюТорента, който си го ползвам чат-пат за сваляне на торенти от чужбина, мисля, че с чужбинските се оправя по-добре.
Едно рамо още за СССР и Зуум плейъра
. Няма нещо, което да не ми е тръгнало
.
Колкото до това с какво слушам музика - някаква лайт версийка на Уинамп ползвам, но тъй като слушам рядко - не ми е направила лошо впечатление
.
Едно рамо още за СССР и Зуум плейъра

Колкото до това с какво слушам музика - някаква лайт версийка на Уинамп ползвам, но тъй като слушам рядко - не ми е направила лошо впечатление

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- BaYa
- Forsaken
Същото правя и аз, но нямам никакъв друг торрент-клиент. Та трябва ли ми?Elayne wrote:Аз свалям файлове с ФлашГет, торенти - също.
И още един глас за СССР. Екстра е и съм много доволна, че Ленчето ме научи на него.

Ако Флаш Гетът ти работи добре като торент клиент не виждам що трябва да го сваляш. Да, мюТорент е много добро, БитТорнадото е пък съвсем леко и т.н. и т.н., но като ти работи Флаша стой си с него. Не ти е нужен принципно друг.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- BaYa
- Forsaken
Флаш-а ми хвърчи направо. Върви си прекрасно и си свалям всичко с него, от всякакви музики, филми и пр. - до документи за работатат и подобни. Харесват ми доста всички възможности да си го настроиш както ти е по удобно. (Макара и идея да си нямам о 2/3 от настройките!
) Особено при мен, понеже тегля само от офиса, а тук интернета е общ. Та не се усеща много, нито бави останалите.