Добрите програми

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Добрите програми

Post by The Dragon » Wed Jan 30, 2008 5:37 pm

Да обменим инфо за програмите които са качествени и правят живота по-лесен.

1. Музикален плейър - AIMP: Малък, невероятно лек(6 МБ рам средно използва), отваря всички формати и може да плейва само аудио файлове - без шитните с които тъпчат другите плейъри напоследък. Безплатен

2. Торент клиент - uTorrent - лек, безплатен, много малък и гъвкав. Товари компа в пъти по малко от другите програми. Безплатен

3. xCopy - малка програмка която радикално променя работата с клипборд-а - помни последните 25 копирани неща, не звучи като революция, но всъщност е пристратряващо удобно. Безплатна

4. Видео плейбек - CCCP. Да пакет от програми е, но поне за мен е the real deal. А Zoom Player като се настрои правилно е разкошотия, а никоя от платените му функции досега не ми е трябвала. Безплатна.

5. Чат клиент - xChat - удобен и бепзлатен.

Издирвам в момента:

Качествен viewer на картинки - ACDSee 32 но с осъвременени функции ако има.

Файлов мениджър.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Thu Jan 31, 2008 12:03 pm

Picture Viewer - Irfan View - http://www.irfanview.com/
Много лек, бърз, куп плъгини има за формати които не съпортва директно, лично на мен ми е страшно удобен за работа. Не е Фотошоп обаче :) Какви осъвременени функции ти трябват точно?

Файлов мениджър - ми аз ползвам Windows Explorer :). Total Commander и всякакви подобни нещо не ме кефят.

Относно видео плейбек-а - ами за мен комбинацията Media Player Classic + ffdshow, е перфектна. Вярно плейъра не е върха на сладоледа, но е много лек, а кодека съпортва страшно много неща, макар и че не всички формати са оптимизирани брутално. Отдавна не ползвам готови пакети, които инсталират 100 кодека дето се карат един друг :)

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Jan 31, 2008 12:14 pm

AIMP-а ще се пробва, отдавна търсех с какво да сменя Уинамп. xCopy също звучи добре.
За видеото, каквото и да си говорим, по-добро от mPlayer няма, а го има и за Уиндоус.

Моите предложения:
1. Файлов мениджър - 7zip. По принцип е архиватор, но има много удобен файлов мениджър в стила на Norton Commander. Безплатна е, а отваря повечето по-известни формати (zip, rar, tar, tar.gz, tar.bz2). Собствената компресия също е доста добра.

2. Лек тесктов редактор - Notepad++. Поддържа syntax highlight за един куп езици, properties и ini файлове и какво ли още не, при това в удобен за разбиране XML формат, така че лесно могат да се добавят нови. Безплатен.

3. Графичен FTP клиент - FileZilla. Поддържа FTP, FTP/SSL, SFTP. Безплатен.

4. Explore2fs - малка програмка, която позволява под Уиндос да се разглеждат Ext2/Ext3 дялове и да се копират файлове от тях. Безплатна.
Elves dig rocket launchers.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jan 31, 2008 12:15 pm

хм, за файлов мениджър нямам проблеми с Windows Explorer и аз :)

ICQ client? ICQ, Miranda, GAIM, etc? По новите версии на ICQ са доста зле... Кефи ме GAIM, който има поддръжка на повече от един вид клиент (Jabber & ICQ, да кажем), но е малко бъгав когато се оправя с ауторизации / местене на потребители в групи и т.н (или поне версията му за линукс, но не вярвам да има голяма разлика в уиндоус).
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Jan 31, 2008 12:15 pm

За видео досега не съм успял да намеря нещо по-добро от VLC media player - http://www.videolan.org/ - не пречи да инсталирате още допълнителни кодеци, но като функционалност на самия плейър си ми харесва, пък и май си идва и със собствени кодечета.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Jan 31, 2008 1:50 pm

Замяна на уинампа с хм плеър - изключително малък,лек и удобен и има абсолютно всички функции на уинампа без досадните му адд-они
http://www.un4seen.com/
За icq клиент наскоро открих доста доброто qip, доста по-леко от кю-то и по-лесно за употреба,отново без досадните бъгове
http://qip.ru/
Image

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jan 31, 2008 2:09 pm

1. Аудио плеър - foobar2000---много по-лек от уинамп, поддържа всякакви формати има една камара плъгини , за да си го направи човек както душа му иска. Безплатен.

2. KMPlayer- видеоплеър поддържа всякакви формати, не изисква допълнителни кодеци. Безплатен.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 31, 2008 2:22 pm

Super Video Converter - 2мб малко а/в конверторче от квото се сетиш в квото се сетиш. почти.

Spinrite - така или иначе е рядко използваемо но е здраво хард диск туулче.

ICQ2003b e до сега най-стъбилния за мене от разпространените по масово. Има си из нета и туулче за махане на банери и прочее шитз от него.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 31, 2008 2:38 pm

Аз да сложа още един глас за CCCP/Zoomplayer комбото, което официално е най-доброто нещо за ползвателите на Уиндоус поне за последните две години. Просвирва и неща, които се опъват на VLC, а това значи много.

За ICQ клиент и аз предпочитам про2003б. Най-стабилната, тествана с годините версия. Изглежда като дърво, но няма и помен опт проблемите на разните по-нови бозета.

За разглеждане на картинки - IrfanView. Чета си мангата с него и ми е ужасно удобен.

Файлови мениджъри, освен вградените в Уиндоус не ползвам.

Торент клиент - BitComet 0.7. Това е последната читава версия. Тия след нея са безобразно тъпкани с всякви излишни дразнещи опции и баласти, но тая реже.

Дотук всички програми са безплатни.

Download manager - Flashget. Сваля цели списъци с файлове, което го прави предпочитания от мен клиент. Новите версии понасмръдват, стават и за торент даунлоудинг, но са доста по-тромави от алтернативите. За съжаление, програмата е платена, така че трябва да си я краквате, което понякога създава проблеми.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 31, 2008 2:47 pm

Amelia wrote:Download manager - Flashget. Сваля цели списъци с файлове, което го прави предпочитания от мен клиент. Новите версии понасмръдват, стават и за торент даунлоудинг, но са доста по-тромави от алтернативите. За съжаление, програмата е платена, така че трябва да си я краквате, което понякога създава проблеми.
Добре че я има тази тема! Та да мога като интернет-нърд да попитам едно нещо точно за торрент-джаджите.
Аз ползвам ФлашГет-а за сваляне, та трябва ли да имам и торрент-клиент от сорта на Бит или юТоррент??? И каквя е разликата м/у двете? За обяснения, имайте предвид, че идея си нямам от информатика и карам малко по инерция. :oops:
Благодаря предварително! :mrgreen:
Last edited by BaYa on Thu Jan 31, 2008 2:48 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Jan 31, 2008 2:48 pm

Съгласна за флашгета-много е удобно,като трябва да се свалят поредни рар архиви с нещо примерно. Съгласна и за ирфанвюто също. Торент клиент - Битторнадо,абсолютно изчистен отвсякъде,даже и интерфейс няма,само цъкаш на торента и готово.Ако не се лъжа пак от тук някой беше писал за него преди време :)
Image

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jan 31, 2008 2:50 pm

Аз свалям файлове с ФлашГет, торенти - също. Та съм с една програма, която ми работи идеално и за двете. Имам и мюТорента, който си го ползвам чат-пат за сваляне на торенти от чужбина, мисля, че с чужбинските се оправя по-добре.

Едно рамо още за СССР и Зуум плейъра :). Няма нещо, което да не ми е тръгнало :roll:.

Колкото до това с какво слушам музика - някаква лайт версийка на Уинамп ползвам, но тъй като слушам рядко - не ми е направила лошо впечатление :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 31, 2008 2:53 pm

Elayne wrote:Аз свалям файлове с ФлашГет, торенти - също.
Същото правя и аз, но нямам никакъв друг торрент-клиент. Та трябва ли ми?
И още един глас за СССР. Екстра е и съм много доволна, че Ленчето ме научи на него. :P

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jan 31, 2008 2:55 pm

Ако Флаш Гетът ти работи добре като торент клиент не виждам що трябва да го сваляш. Да, мюТорент е много добро, БитТорнадото е пък съвсем леко и т.н. и т.н., но като ти работи Флаша стой си с него. Не ти е нужен принципно друг.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 31, 2008 3:00 pm

Флаш-а ми хвърчи направо. Върви си прекрасно и си свалям всичко с него, от всякакви музики, филми и пр. - до документи за работатат и подобни. Харесват ми доста всички възможности да си го настроиш както ти е по удобно. (Макара и идея да си нямам о 2/3 от настройките! :wink: ) Особено при мен, понеже тегля само от офиса, а тук интернета е общ. Та не се усеща много, нито бави останалите.