Цитросепт
Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Цитросепт
От няколко дни проучвам тука някакво панацейно лекарство, дето ми изглежда голяма шашма. Някаква приятелка на баба ми го препоръчала и така.
Според листовката на нещото, то лекува на практика всяка болест, позната на човечеството, вкл. СПИН и рак. Всъщност е просто екстракт от семена на грейпфрут. Уж.
Тази статия по въпроса в уикипедия
http://en.wikipedia.org/wiki/Grapefruit_seed_extract
потвърждава като цяло моето леко скептично мнение относно цитрусов екстракт, който лекува всичко..
Въпросът обаче е следният. Почти 100% е, че това лекарство съдържа някакви недокументирани антибиотици, но въпреки това хората са доста доволни от него, съдейки по форуми, които няма да как да са хакнати от някаква масова онлайн кампания за хвалене на цитросепта. Дали все пак има вредни ефекти и струва ли си човек да го пробва, щото аз напоследък съм перманентно болен и зе да ми писва.
Въпросът е основно към лекарските елементи, но който има мнение, фийл фрий ту....
Според листовката на нещото, то лекува на практика всяка болест, позната на човечеството, вкл. СПИН и рак. Всъщност е просто екстракт от семена на грейпфрут. Уж.
Тази статия по въпроса в уикипедия
http://en.wikipedia.org/wiki/Grapefruit_seed_extract
потвърждава като цяло моето леко скептично мнение относно цитрусов екстракт, който лекува всичко..
Въпросът обаче е следният. Почти 100% е, че това лекарство съдържа някакви недокументирани антибиотици, но въпреки това хората са доста доволни от него, съдейки по форуми, които няма да как да са хакнати от някаква масова онлайн кампания за хвалене на цитросепта. Дали все пак има вредни ефекти и струва ли си човек да го пробва, щото аз напоследък съм перманентно болен и зе да ми писва.
Въпросът е основно към лекарските елементи, но който има мнение, фийл фрий ту....
This is it. Ground zero.
Ами аз сега като бях болна пих някъф Есберитокс, който джипи-то ми явно обожава, щото го изписва на всички. В общи линии, баш болестта ми мина бързо, само че още си влача кашлицата. Не знам дали е заради Есберитокса обаче.
Иначе Жоре, спорт и естествени витамини му е майката за добрата имунна система. Мани ги тия химикали.
Иначе Жоре, спорт и естествени витамини му е майката за добрата имунна система. Мани ги тия химикали.
- Interpreter
- Forsaken
Жоро, в интерес на истината миналата година го пробвах. Оправи ми хроничния хепатит, хроничния гастрит, бронхит, разстроената нервна система, перманентна умора, разхлабено зрение и куп други неща. Верно, може да е било въпрос на самовнушение, но е факт, че ми повлия много благотворно - на субклетъчно ниво действало, разправяха ми
Най-интересното обаче беше, че според листовката цитросептът бил много полезен също така и за почистване на зацапани монитори и клавиатури
Преди цитросепта вкъщи беше на мода бялата непалска гъба, а преди нея - питката чудо, но това са други истории...

Преди цитросепта вкъщи беше на мода бялата непалска гъба, а преди нея - питката чудо, но това са други истории...
- BaYa
- Forsaken
Ако пък не искаш да е лекарство. Става с екстрак от рейши (японската гъба) или, най-добре, течен екстракт от Echinacea purpurea. Особено за гръдни грипозни настинки е екстра. Аз започвам всякак зима в 2 месеца пиене, със или без причина.DELgado wrote:Майка ми предписва Isoprinosin за подсилване на имуната система. Предполагам че върши някаква работа. Като се вземе предвид че не е евтино.
Жоро, по принцип пия само натурални и растителни "лекарства". Но макар и да нямам никакви медицински познания, никога не бих ползвала нещо което, според производителя, има толкова приложения. Ще гледам да се информирам малко.
Last edited by BaYa on Thu Jan 24, 2008 4:42 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- Interpreter
- Forsaken
С ехинацеята не знам, но с бялата непалска гъба случаят е по-особен. В смисъл, че тя не се купува, а се подарява. Дават ти парче sponge и ти си го отглеждаш в буркан - сипваш му всяка сутрин прясно мляко, то вкисва, изцеждаш го и го пиеш, и лекува всичко. Междувременно гъбата набъбва. Като стане много голяма, трябва да пораздадеш на други, но не можеш да я изхвърлиш, защото това води до неприятни последици - тук имаме магическия елемент. Аз набързо прецених, че по тази логика много скоро всички наоколо ще се задръстят със sponge и никой няма да има на кого да раздава. С питката-чудо случаят беше сходен. Бтв оказа се, че непалската гъба е познат биологичен вид, напълно безвреден и много подходящ за плацебо