Цитросепт

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Цитросепт

Post by Moridin » Thu Jan 24, 2008 4:06 pm

От няколко дни проучвам тука някакво панацейно лекарство, дето ми изглежда голяма шашма. Някаква приятелка на баба ми го препоръчала и така.

Според листовката на нещото, то лекува на практика всяка болест, позната на човечеството, вкл. СПИН и рак. Всъщност е просто екстракт от семена на грейпфрут. Уж.

Тази статия по въпроса в уикипедия

http://en.wikipedia.org/wiki/Grapefruit_seed_extract

потвърждава като цяло моето леко скептично мнение относно цитрусов екстракт, който лекува всичко..

Въпросът обаче е следният. Почти 100% е, че това лекарство съдържа някакви недокументирани антибиотици, но въпреки това хората са доста доволни от него, съдейки по форуми, които няма да как да са хакнати от някаква масова онлайн кампания за хвалене на цитросепта. Дали все пак има вредни ефекти и струва ли си човек да го пробва, щото аз напоследък съм перманентно болен и зе да ми писва.

Въпросът е основно към лекарските елементи, но който има мнение, фийл фрий ту....
This is it. Ground zero.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jan 24, 2008 4:18 pm

А не може ли човек просто да яде грейпфрути (както аз, по някаква случайност, ям в момента)? Абе и на мен ми изглежда някаква шашма, дано поне хората почнат да ядат повече грейпфрути, за всеки случай :)
This signature is not yet rated

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 24, 2008 4:19 pm

Аз също да питам нещо в тази връзка - нямаше ли някаква институция, която като й дадеш определен продукт може да ти го тества, за да види няма ли нещо вредно или неупоменато? Нещо средно между асоциация на потребителите и ХЕИ, нали...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 24, 2008 4:25 pm

Аз съм го пила това за засилване на имунната система. Никъф ефект нямаше. Нито добър, нито лош. Ма и аз в оня момент нямах чак такава нужда да си засилвам имунната система, щото не бях нещо сериозно болна. Просто няква хомеопатка, на която ме беше пратила майка ми, ми каза да го пия.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jan 24, 2008 4:32 pm

Майка ми предписва Isoprinosin за подсилване на имуната система. :? Предполагам че върши някаква работа. Като се вземе предвид че не е евтино. :evil:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 24, 2008 4:34 pm

Е, това че не е евтино нищо не означава само по себе си...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 24, 2008 4:35 pm

Ами аз сега като бях болна пих някъф Есберитокс, който джипи-то ми явно обожава, щото го изписва на всички. В общи линии, баш болестта ми мина бързо, само че още си влача кашлицата. Не знам дали е заради Есберитокса обаче.

Иначе Жоре, спорт и естествени витамини му е майката за добрата имунна система. Мани ги тия химикали.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jan 24, 2008 4:36 pm

И аз го пих тоя езберитокс - абсолютно никъф ефект при мен.
Спорт и витамини има, ма требе да изкараме зимата...
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jan 24, 2008 4:36 pm

Morwen wrote:Е, това че не е евтино нищо не означава само по себе си...
Всеки път като се разболея и трябва да си го купя се надявам че майка ми не ме кара да си хвърлям парите на вятъра. :(
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jan 24, 2008 4:39 pm

Жоро, в интерес на истината миналата година го пробвах. Оправи ми хроничния хепатит, хроничния гастрит, бронхит, разстроената нервна система, перманентна умора, разхлабено зрение и куп други неща. Верно, може да е било въпрос на самовнушение, но е факт, че ми повлия много благотворно - на субклетъчно ниво действало, разправяха ми :? Най-интересното обаче беше, че според листовката цитросептът бил много полезен също така и за почистване на зацапани монитори и клавиатури :shock:
Преди цитросепта вкъщи беше на мода бялата непалска гъба, а преди нея - питката чудо, но това са други истории...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 24, 2008 4:39 pm

DELgado wrote:Майка ми предписва Isoprinosin за подсилване на имуната система. Предполагам че върши някаква работа. Като се вземе предвид че не е евтино.
Ако пък не искаш да е лекарство. Става с екстрак от рейши (японската гъба) или, най-добре, течен екстракт от Echinacea purpurea. Особено за гръдни грипозни настинки е екстра. Аз започвам всякак зима в 2 месеца пиене, със или без причина.

Жоро, по принцип пия само натурални и растителни "лекарства". Но макар и да нямам никакви медицински познания, никога не бих ползвала нещо което, според производителя, има толкова приложения. Ще гледам да се информирам малко.
Last edited by BaYa on Thu Jan 24, 2008 4:42 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jan 24, 2008 4:41 pm

Пък на мен ехинацеята хич не ми повлия :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 24, 2008 4:43 pm

Ами, не знам коя и в какъв "формат" си пила. Но на мен винаги ми помага.
А и, по това което пише Преводача, не вярвам всичко да влияе еднакво на всеки. :roll:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jan 24, 2008 5:09 pm

С ехинацеята не знам, но с бялата непалска гъба случаят е по-особен. В смисъл, че тя не се купува, а се подарява. Дават ти парче sponge и ти си го отглеждаш в буркан - сипваш му всяка сутрин прясно мляко, то вкисва, изцеждаш го и го пиеш, и лекува всичко. Междувременно гъбата набъбва. Като стане много голяма, трябва да пораздадеш на други, но не можеш да я изхвърлиш, защото това води до неприятни последици - тук имаме магическия елемент. Аз набързо прецених, че по тази логика много скоро всички наоколо ще се задръстят със sponge и никой няма да има на кого да раздава. С питката-чудо случаят беше сходен. Бтв оказа се, че непалската гъба е познат биологичен вид, напълно безвреден и много подходящ за плацебо :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jan 24, 2008 5:12 pm

Аа сега като го каза, и ние имахме такова. Беше много смешно, но го уморихме по невнимание.
This is it. Ground zero.