The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 15, 2008 6:07 pm

Muad_Dib wrote:Баси сериозно бих боднал Кап. Америка Омнибуса, БЪРЗО някой да ме разубеди! Откакто прочетох, че бил циничен и непатриотичен и главно заради това се водело добро бая съм се навил! :lol:
Не, що, земи си го, че и аз бих го прочел :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 15, 2008 6:13 pm

Muad_Dib wrote:Със сигурност е едно и също, но новият Кап. Армения има баси страхотната бляскава МЕТАЛНА броничка, поне на супер разпространената корица на 34ти брой някак си странно ме привлича...

Баси сериозно бих боднал Кап. Америка Омнибуса, БЪРЗО някой да ме разубеди! Откакто прочетох, че бил циничен и непатриотичен и главно заради това се водело добро бая съм се навил! :lol:
Този не съм го чувал :lol:

Аз по епизодите на Кап. Америка не си падам, но четох, че Омнибусът бил адски добър. Сценаристът Ed Brubaker се бил справил страхотно. Омнибусът май имаше някаква номинация за Айснър или даже беше спечелил един, ама не съм сигурен. Валка, кажи ти, че по ги следиш Айснърите.

Всъщност, Коле, въпросът е кефиш ли се на поредицата на Кап. Америка. Иначе, дето вика и Валери, може да ти се стори безинтересно. А пък феновете на поредицата са във възторг от Омнибуса.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Jan 15, 2008 7:20 pm

Брубейкър много се мотае със сюжета,особено последните няколко броя!Иначе комикса е интересен!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 15, 2008 9:00 pm

Засега съм пас. Май ще трябва да се оръся 70тина долара за третия Сандмен, а преди това искам да си взема някой работи на Дарк Хорс със сигурност, Ян ме запали доста по Хелбой миналата седмица. Направо много ме е яд, че не си взех филма от Александрата в крайна сметка. :roll:

А Капитана го скипвам, защото съм решил на Марвел да взимам само някакви мега-лимитед серии като 1602 и това е, че иначе са баси парите. Да не говорим, че всичко ивенчуъли се повтаря както казва Ицо....

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Jan 16, 2008 1:37 am

Марвел са машина за правене на пари. :twisted: Но поне го правят качествено. 8-) В смисъл докато се усетиш вече е късно. :(

Отивам да си чета Есеншъл Екс-мените. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Wed Jan 16, 2008 9:58 pm

Между другото Aria Giovanni е била сре специалните гости на Комик Кънвеншъна в Ню Йорк...Това дали не е било супер яко нещо за посещаване а :)
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jan 17, 2008 9:45 pm

Прочетох 48-страничния сикуъл на мини-серията на Гарт Енис Chronicles of Wormwood. Адски гадно (в стила на Preacher). Смях се с глас на няколко места. :twisted: Чакам с нетърпение да получа скоро основната мини-серия, че сикуълът пристигна с 5 дни по-рано от обявеното от Амазон.

Грубо казано - сюжетът на Догма и стилистичният изказ на Планета страх :spite: :mrgreen:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 17, 2008 11:17 pm

Звучи доста добре, ама след Прийчър и Пънишърите определено не примирам за Гарт Енис. Адски е добър, но е изключително репетитивен (да, знам, че няма такава дума) в мотивите и изказа си. Което не пречи няколко момента и второстепенни персонажа в Прийчър да са просто ГЕНИАЛНИ. Но просто сарказмът му не е на нивото на Уорън Елис като че ли...

Аз преди два дни стигнах до средата на 3тото ТПБ (бързо се четата въпреки БАЛОНЧЕТАТА С МИСЛИ) на Ерата на Апокалипс (:)) и артът се подобри неимоверно, за което рестекп.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jan 19, 2008 9:11 am

Пък аз си възвърнах интереса към Гарт Енис, който бях позагубил по едно време (може би съм чел Preacher в неподходящо настроение).

Изчетох и основната мини-серия Chronicles of Wormwood. Като в Preacher една от главните теми е приятелството и любовта независимо от обстоятелствата. Има обаче и мощна и според мен доста качествена критика на римокатолическата църква, както и най-красивите три страници (като текст най-вече, но и рисунките ги бива) за живота и делото на Исус Христос, които съм виждал в комикс и определено не очаквах да срещна в творба на Гарт Енис.

Енис е ирландец и ми се струва, че е расъл в ревностно католическо обкръжение, та сега свръхкомпенсира. :mrgreen:

Адски гаден и същевременно адски добър комикс. Ако някой ми го разказваше, вероятно щях да се отвратя, но при прочита съм се смял с глас на няколко места, както стана и при четенето на сикуъла (който пристигна ден по-рано от основната мини-серия, затова прочетох първо него).

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jan 20, 2008 12:32 pm

thorn wrote:Мдам, излязъл е вече - http://www.amazon.com/Gods-Demon-Wayne- ... 0765309858 но се говори и за някаква илюстрована версия и аз мисля да изчакам нея :D
Бъмпвам малко - Торн, някакви новости за това илюстровано издание, че само заради него още не поръчвам?
This is it. Ground zero.

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Sun Jan 20, 2008 6:50 pm

Не, нищо, за съжаление. Но не мисля, че е fake rumour, защото се споменава за него в едно от ревютата за книгата в сайта на Барлоу.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 20, 2008 9:46 pm

За да върна топика в културно русло :mrgreen:

Прочетох Back in Black сториарка на Amazing Spider-Man. Той следва (буквално - в същата секунда е) събитията от края на историята на Спайди от Civil War. Адски качествено написано, ако и нищо кой знае какво да не се случва. Питър не му се занимава с лафчета и не жали особено лошковците. Адски кеф. Изобщо Стречински се справя страшно кадърно с него. Не съм чел почти нищо друго за Спайди, но тоя пич определено пише за него така, както аз бих искал да чета :)

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun Jan 20, 2008 11:02 pm

Roland wrote:За да върна топика в културно русло :mrgreen:

Прочетох Back in Black сториарка на Amazing Spider-Man. Той следва (буквално - в същата секунда е) събитията от края на историята на Спайди от Civil War. Адски качествено написано, ако и нищо кой знае какво да не се случва. Питър не му се занимава с лафчета и не жали особено лошковците. Адски кеф. Изобщо Стречински се справя страшно кадърно с него. Не съм чел почти нищо друго за Спайди, но тоя пич определено пише за него така, както аз бих искал да чета :)
Ми тогава първите броеве на Стразински трябва да ти харесат още повече,защото Back In Black (по известен като "Да сложим черния костюм на Спайди,за да си помислят хората,че комикса има нещо общо филма и да ги издрусаме с още кинти!") повечето хора го смятат за един от най-малоумните му броеве!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 22, 2008 9:14 am

"The Dream of a Thousand Cats" от чисто новичкия Сендмън луксомнибус на Ксел.

РазмазАх се на место. :shock: Баси езика, баси фантазията! Киплинг на опиум. Даже историята е добра, сама по себе си. Ше взема да хлътна по Геймън. Изкушавам се и да подкарам цялата серия, ако това е общото ниво.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 22, 2008 9:58 am

Първите 12 броя на Marvl Knights: Spider-Man, които, въпреки че са три отделни истории, правят общ сториарк. Много приятно, ако и неангажиращо четиво, с изненадващия плюс, че лошият КАТО НИКОГА е един от класическите, а не поредното мистериозно зло. :roll: