Салати и мезета

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 18, 2008 1:25 pm

ЕХ ЧЕ СТЕ ПО ТЕМАТА ВЕ ГЪЛЪБИ...

Валка, сериозно, вкарай едно женене ФФС... :lol:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jan 18, 2008 1:30 pm

Валери, реакцията беше, щото доста хора не дишат патладжани, иначе го намирам за похвално.
А това с "мъжете са по-добри готвачи" е главно, защото на мъжете не им се налага да готвят толкова често. А бъди добър готвач, ако трябва да го правиш всяка вечер, като междувременно чистиш и помагаш на децата за домашното по география и си крадеш от оставащите по разписание 45 свободни минути за деня. Дали накрая няма да ти писне и просто да фърлиш на печката казана, да го набухаш с боб и подправки, пък квото стане.
Просто в повечето случаи мъжете готвят по вдъхновение, а жените по необходимост. Не че в епохата на микровълновите това е задължително вярно...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 18, 2008 1:34 pm

Абе майката на Никола май се справя и с многото ангажименти и вкусната храна (готвена)... хм... поне той така твърди ^^.

На леля ми пък отръки й идва, баба ми също, сяда и дори небрежно сготвеното е някакъв шедьовър... просто имат ебаси усета и то се получава.

Това мъже vs. жени е абс. излишно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 18, 2008 1:56 pm

Cruelty wrote:Второ ходене беше - и се разочаровах. Първия път ходих в Тадж Махал - близо до Операта, но хич не е малък. Беше вкусно, макар да ми го бяха наплюли като качество.
Хм. Като се замисля, много е вероятно да е бил тъкмо той, като гледам и карта, и разположение, и всичко... макар че на мен ми се струва, че беше от другата страна на Раковска, ма то там няма къде да са го скрили, просто няма подходящи улици, та може и аз да съм се объркал.

Да, може и да е бил "Тадж Махал" - а че не беше твърде малък, не беше, имаше си два етажа, ма не знам какво ми стана вчера да го наричам "малък" :) Но ще трябва да отида да погледна, да видя дали е същият. Определено ми хареса там, както вече казах.
Cruelty wrote:А Рамаяната я държат индийци и навремето се водеше много добър ресторант (преди 5-6 години).
Ммммм, да, "Рамаяна" едно време, на "Христо Белчев", беше добър. Нямам лични впечатления за това какво беше, като го преместиха на "Христо Ботев", но май и тогава съм чувал хубави неща. После обаче го преместиха на "Арсеналски" и... мдам... за там и ти си спомняш :) Не знам, може да сме уцелили лош момент или нещо такова и по принцип да е хубаво... не знам :)
Muad_Dib wrote:...иначе майка ми каза, че имало някакъв на Хр. Ботев.
Докато някой не каже нещо по-конкретно за индийски ресторант на "Христо Ботев", ще продължавам да смятам, че слуховете са за "Рамаяна", за който вече трябва да е станало ясно, че беше известен, май беше добър, ама го преместиха :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 18, 2008 2:43 pm

Аз хич не обичам индийска манджа, пък! Колко жалко, че там вегетарианското меню е най-богато :(
Тайландците как са с храната за тревопасни?

едит: Патладжани ени дей пред индийско просто! Валери, само така! Мани ги тия!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 18, 2008 2:48 pm

Morwen wrote:Валери, реакцията беше, щото доста хора не дишат патладжани, иначе го намирам за похвално.
А това с "мъжете са по-добри готвачи" е главно, защото на мъжете не им се налага да готвят толкова често. А бъди добър готвач, ако трябва да го правиш всяка вечер, като междувременно чистиш и помагаш на децата за домашното по география и си крадеш от оставащите по разписание 45 свободни минути за деня. Дали накрая няма да ти писне и просто да фърлиш на печката казана, да го набухаш с боб и подправки, пък квото стане.
Просто в повечето случаи мъжете готвят по вдъхновение, а жените по необходимост. Не че в епохата на микровълновите това е задължително вярно...
Това за патладжаните беше обобщение, анатема ;р

Сериозно, Морв, имам чувството, че ако ти не беше такава ултрафеминистка, а те бяха хванали Пенчев и Вардар и те изнудваха, че ще ги съешват един с друг, ако не защитаваш пламенно жените всеки път кат стане дума, МНОГО ПО-НЕВДЪХНОВЕНО щеше да го правиш баси, отколкото сега като си ултрафеминистка. В смисъл, всеки път....

Иначе моето мнение по въпроса е следното - най-добрите готвачи са мъже, но мнозинството мъже готвят значително по-зле от мнозинството жени. Тенденция, която уви в последно време се обръща.

Но понеже тук за разлика от шофирането нямам емпирика (днес за 1 минута време ДВЕ жени шофьорки успяха да ми се нахендрят и да карат с по 1км/ч насред Лозенец...), няма да си защитавам особено мнението, щото не е мнение, а убеждение.

Тайландска манджа звучи добре.. къде има такъв?
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 18, 2008 2:53 pm

вкусната храна (готвена)... хм... поне той така твърди ^^.
Няколкото пъти, в които все пак съм те изнудвал да опиташ или хапнеш у нас да си останала недоволна или с резерви, че пишеш "поне той така твърди"? Да не говорим, че ако питаме Гаро майка ми просто рути откъм готвене :lol: :lol: :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 18, 2008 2:58 pm

Аз същественото не съм го опитвала, Никола ;). За това, което съм нищо лошо не казвам, говоря за прословутия доматен сосон за спагетони и всякакви други прекрасни и вкусни на думи неща.

Това за жените шофьори, Жоро, е доста тъпо, едва ли не, аз съм обречена да не съм добър шофьор, щото съм жена... САМО защото съм жена, в сми... гет лост.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Fri Jan 18, 2008 3:03 pm

На Колето майката готвенето е по-ценно от сет дуалки от правилните + сет от всчики пауър найн! :idea:
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 18, 2008 3:28 pm

Гароне, тва беше мн добро :mrgreen:

Дима, не съм казвал нищо подобно никога! Но както и да е, това е друга тема, споменах го само във връзка с опитните постановки.
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 18, 2008 4:39 pm

Bat Garo Still Rots wrote:На Колето майката готвенето е по-ценно от сет дуалки от правилните + сет от всчики пауър найн! :idea:
Ох...Не мога...Ще се разплача...*проронв* :oops:

Димче, спомняш ли си сладкишчето с плодово мляко Данон (от хубавото дето вече го няма) и желе, ягоди и сирене крема и отдолу натрошени бисквити с масло?

ВЕДНАГА ВСЯКАКВИ НАЧЕНКИ на поредния феминистичен спор да се СПРАТ! :lol:

Всички сме си равни, толкоз. Само филми недейте да правите, можете да бъдете CEOs на колкото си искате корпорации! :wink:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 18, 2008 5:20 pm

емо фагс :mrgreen:

Хм, днеска случайно кат минавах покрай френската мернах тва по Раковски. Мое се провери некой ден.

Image
Image
Last edited by Xellos on Sat Jan 19, 2008 11:07 am, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 18, 2008 5:24 pm

Уф че съм прозд... този ресторант "Бейрут" го забелязах вчера вечерта, като карах по Раковска, и ми светна "я, виждам го баш сега, след тая дискусия, ще го спомена" - и после забравих :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 18, 2008 5:30 pm

:mrgreen: owned. Аре в Лучаното довечера се боднем. :ninja:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Fri Jan 18, 2008 5:45 pm

Ники имаш цяла папка на мое име :shock:
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE