Салати и мезета

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 18, 2008 1:25 pm

ЕХ ЧЕ СТЕ ПО ТЕМАТА ВЕ ГЪЛЪБИ...

Валка, сериозно, вкарай едно женене ФФС... :lol:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jan 18, 2008 1:30 pm

Валери, реакцията беше, щото доста хора не дишат патладжани, иначе го намирам за похвално.
А това с "мъжете са по-добри готвачи" е главно, защото на мъжете не им се налага да готвят толкова често. А бъди добър готвач, ако трябва да го правиш всяка вечер, като междувременно чистиш и помагаш на децата за домашното по география и си крадеш от оставащите по разписание 45 свободни минути за деня. Дали накрая няма да ти писне и просто да фърлиш на печката казана, да го набухаш с боб и подправки, пък квото стане.
Просто в повечето случаи мъжете готвят по вдъхновение, а жените по необходимост. Не че в епохата на микровълновите това е задължително вярно...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 18, 2008 1:34 pm

Абе майката на Никола май се справя и с многото ангажименти и вкусната храна (готвена)... хм... поне той така твърди ^^.

На леля ми пък отръки й идва, баба ми също, сяда и дори небрежно сготвеното е някакъв шедьовър... просто имат ебаси усета и то се получава.

Това мъже vs. жени е абс. излишно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 18, 2008 1:56 pm

Cruelty wrote:Второ ходене беше - и се разочаровах. Първия път ходих в Тадж Махал - близо до Операта, но хич не е малък. Беше вкусно, макар да ми го бяха наплюли като качество.
Хм. Като се замисля, много е вероятно да е бил тъкмо той, като гледам и карта, и разположение, и всичко... макар че на мен ми се струва, че беше от другата страна на Раковска, ма то там няма къде да са го скрили, просто няма подходящи улици, та може и аз да съм се объркал.

Да, може и да е бил "Тадж Махал" - а че не беше твърде малък, не беше, имаше си два етажа, ма не знам какво ми стана вчера да го наричам "малък" :) Но ще трябва да отида да погледна, да видя дали е същият. Определено ми хареса там, както вече казах.
Cruelty wrote:А Рамаяната я държат индийци и навремето се водеше много добър ресторант (преди 5-6 години).
Ммммм, да, "Рамаяна" едно време, на "Христо Белчев", беше добър. Нямам лични впечатления за това какво беше, като го преместиха на "Христо Ботев", но май и тогава съм чувал хубави неща. После обаче го преместиха на "Арсеналски" и... мдам... за там и ти си спомняш :) Не знам, може да сме уцелили лош момент или нещо такова и по принцип да е хубаво... не знам :)
Muad_Dib wrote:...иначе майка ми каза, че имало някакъв на Хр. Ботев.
Докато някой не каже нещо по-конкретно за индийски ресторант на "Христо Ботев", ще продължавам да смятам, че слуховете са за "Рамаяна", за който вече трябва да е станало ясно, че беше известен, май беше добър, ама го преместиха :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 18, 2008 2:43 pm

Аз хич не обичам индийска манджа, пък! Колко жалко, че там вегетарианското меню е най-богато :(
Тайландците как са с храната за тревопасни?

едит: Патладжани ени дей пред индийско просто! Валери, само така! Мани ги тия!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 18, 2008 2:48 pm

Morwen wrote:Валери, реакцията беше, щото доста хора не дишат патладжани, иначе го намирам за похвално.
А това с "мъжете са по-добри готвачи" е главно, защото на мъжете не им се налага да готвят толкова често. А бъди добър готвач, ако трябва да го правиш всяка вечер, като междувременно чистиш и помагаш на децата за домашното по география и си крадеш от оставащите по разписание 45 свободни минути за деня. Дали накрая няма да ти писне и просто да фърлиш на печката казана, да го набухаш с боб и подправки, пък квото стане.
Просто в повечето случаи мъжете готвят по вдъхновение, а жените по необходимост. Не че в епохата на микровълновите това е задължително вярно...
Това за патладжаните беше обобщение, анатема ;р

Сериозно, Морв, имам чувството, че ако ти не беше такава ултрафеминистка, а те бяха хванали Пенчев и Вардар и те изнудваха, че ще ги съешват един с друг, ако не защитаваш пламенно жените всеки път кат стане дума, МНОГО ПО-НЕВДЪХНОВЕНО щеше да го правиш баси, отколкото сега като си ултрафеминистка. В смисъл, всеки път....

Иначе моето мнение по въпроса е следното - най-добрите готвачи са мъже, но мнозинството мъже готвят значително по-зле от мнозинството жени. Тенденция, която уви в последно време се обръща.

Но понеже тук за разлика от шофирането нямам емпирика (днес за 1 минута време ДВЕ жени шофьорки успяха да ми се нахендрят и да карат с по 1км/ч насред Лозенец...), няма да си защитавам особено мнението, щото не е мнение, а убеждение.

Тайландска манджа звучи добре.. къде има такъв?
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 18, 2008 2:53 pm

вкусната храна (готвена)... хм... поне той така твърди ^^.
Няколкото пъти, в които все пак съм те изнудвал да опиташ или хапнеш у нас да си останала недоволна или с резерви, че пишеш "поне той така твърди"? Да не говорим, че ако питаме Гаро майка ми просто рути откъм готвене :lol: :lol: :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 18, 2008 2:58 pm

Аз същественото не съм го опитвала, Никола ;). За това, което съм нищо лошо не казвам, говоря за прословутия доматен сосон за спагетони и всякакви други прекрасни и вкусни на думи неща.

Това за жените шофьори, Жоро, е доста тъпо, едва ли не, аз съм обречена да не съм добър шофьор, щото съм жена... САМО защото съм жена, в сми... гет лост.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Fri Jan 18, 2008 3:03 pm

На Колето майката готвенето е по-ценно от сет дуалки от правилните + сет от всчики пауър найн! :idea:
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 18, 2008 3:28 pm

Гароне, тва беше мн добро :mrgreen:

Дима, не съм казвал нищо подобно никога! Но както и да е, това е друга тема, споменах го само във връзка с опитните постановки.
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 18, 2008 4:39 pm

Bat Garo Still Rots wrote:На Колето майката готвенето е по-ценно от сет дуалки от правилните + сет от всчики пауър найн! :idea:
Ох...Не мога...Ще се разплача...*проронв* :oops:

Димче, спомняш ли си сладкишчето с плодово мляко Данон (от хубавото дето вече го няма) и желе, ягоди и сирене крема и отдолу натрошени бисквити с масло?

ВЕДНАГА ВСЯКАКВИ НАЧЕНКИ на поредния феминистичен спор да се СПРАТ! :lol:

Всички сме си равни, толкоз. Само филми недейте да правите, можете да бъдете CEOs на колкото си искате корпорации! :wink:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 18, 2008 5:20 pm

емо фагс :mrgreen:

Хм, днеска случайно кат минавах покрай френската мернах тва по Раковски. Мое се провери некой ден.

Image
Image
Last edited by Xellos on Sat Jan 19, 2008 11:07 am, edited 1 time in total.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 18, 2008 5:24 pm

Уф че съм прозд... този ресторант "Бейрут" го забелязах вчера вечерта, като карах по Раковска, и ми светна "я, виждам го баш сега, след тая дискусия, ще го спомена" - и после забравих :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 18, 2008 5:30 pm

:mrgreen: owned. Аре в Лучаното довечера се боднем. :ninja:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam